Comentariile membrilor:

 =  trebuie sa recunosc
Cosmin Dragomir
[07.Aug.07 12:30]
ca nu am avut rabdarea sa citesc textul pina la sfirsit. m-a pierdut pe drum intre increngaturile nostalgice din incipit. sintagme de genul: "de când se trezise şi începuse să se gândească." sunt aberante. normal ca te gindesti, una e sa spui ca se gindea la ceva anume, imediat dupa ce se trezise. un text plin de stingacii, nici macar constatativ nici macar descriptiv ci doar inca o pagina de net umpluta degeaba.

 =  mai aberăm din când în când
Cosmin, ca să vezi la ce anume se gândea, ar fi trebuit să citești cele patru episoade anterioare. Dar, cum singur recunoști că stai prost cu răbdarea... Recunosc că textul are oarece stângăcii și mulțumesc pentru observație (mai utilă ar fi fost dacă AVEAI RABDAREA să le enumeri), însă, pentru a face afirmația că e o pagină umplută degeaba, că textul nu e nici constatativ, nici descriptiv, ai fi putut avea decența să citești tot (sau măcar să nu spui că n-ai citit). Altfel, fiecare cu aberațiile lui.

 =  am spus
Cosmin Dragomir
[07.Aug.07 12:49]
ca nu l-am citit pe tot ceea ce mi se pare corect nu de alta dar pe acest site toata lumea citeste si nimeni nu citeste / daca intelegi ce vreau sa tusez (nu fac referire decit la general, deci sa nu te simti atacata, stiu oameni pe acest portal care de la nichita nu si-au mai obisit privirile si pe alte carti) textul este descriptiv, asa incepe si tot acolo ma pierde. si mai ales nu are dinamica. ceea ce e naspa pentru ca nu tine lectorul aporape

 =  doare
luana zosmer
[07.Aug.07 12:51]
Asta-i ceva adica o scriere care doare Florentina.Da doare tare.Un om sta-n spatele vietii lui si se uita.In spatele vietii lui.Doare. Mie mi-a placut.Si cind spun ca mi-a placut inseamna ca mi-a placut.Nu cred c-as vrea sa moara omul asta...

 =  Luana
Omul ăsta a murit. Gata. Și-odată cu el, am îngropat și textul. Aici se termină.
Mă bucur mult că ți-a plăcut. Să fiu sinceră, și mie mi-a plăcut:)

 =  refugiu provizoriu
Zaharia Ramona
[08.Aug.07 15:40]
"Căci ce e omul fără latura lui de sensibilitate, decât o poză jalnică dintr-un ziar folmotocit, cu care nici nu te-ai șterge undeva."
Sensibilitatea ... personajul tău alege ieșirea extremă din viață tocmai dintr-o prea mare sensibilitate.
Îmbrățișările sunt singura urmă de fericire, ele seamănă cu un refugiu provizoriu.

 =  presimtire
luana zosmer
[08.Aug.07 11:18]
Uf, am presimtit io ca pina la urma o sa-l omori:(((((((
uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 =  Florinel
Ina Simona Cirlan
[09.Aug.07 09:03]
Eram sigură că-i vei face felul:)) însă nu mă așteptam să fie așa curând.
Foarte puternic pasajul- viziune, pare un altfel de tip de îmbrățișare, ultima, intensă și dureroasă.
E bun și sfârșitul seriei, cârcotesc doar că s-a sfîrșit:). Ești sigură că Angela nu deschide ușa din întâmplare și... știi tu...

 =  Ina, Luana
Care va să zică, am reputație de ucigaș:) Amândouă ați presimțit...
Ina, Angela nu deschide ușa din întâmplare, e fată cu bun simț, respectă dorința pacientului. Mulțumesc pentru prezență și citire.
Ne-om vedea pe la alte texte, cu condori, cu mitologie, fie ea și de buzunar:)
Cu drag,

 =  Ramona
Sensibilitatea oamenilor, în general, e un mare dușman al celui ce-o poartă. Ai punctat bine. În general, nu-mi plac personajele (că de persoanele reale nu mai vorbesc) care aleg ieșirea din viață. Pentru personajul Traian, însă, era singura ieșire care i se arătase și pe care a considerat-o (adică eu, care l-am creat) acceptabilă. Dar asta numai pentru că doza lui de sensibilitate și bun simț este prea mare. Altfel, n-aș sfătui pe nimeni să aleagă mutarea din refugiul temporar în marele refugiu (sau marea îmbrățișare).
Mulțumesc,

 =  imediat
luana zosmer
[10.Aug.07 20:55]
Copil fiind urlam cind lupu minca iezii aia si-i ceream mamei sa-i scoata afara imediat.Cu timpul mi-am dar seama ca nu-i asa simplu:))))))))acu inviaza-l imediat:)

 =  Moarte bună
Dan Norea
[15.Aug.07 20:25]
Florinel, mie nu-mi place cum a murit. Dacă murea de moarte bună (ce expresie idioată) nu mă supăram, da' așa ? Cred că am un fel de idiosincrazie la sinucideri.

În plus, justificarea sinuciderii îl scade mult pe Traian în ochii mei. Când un om amestecă motivațiile ceva nu e în regulă, în general motivul puternic al unei decizii de asemenea natură este unul singur, restul sunt pretexte. Ori aici sunt:
- eliberarea Florentinei după nouă ani (care în treacăt fie spus, nu își dorea libertatea) lucru pe care îl putea face mult mai devreme, apelând la alte metode
- teama de o paralizie posibilă.

În rest, îmi place cum conduci firul istorisirii. Altfel spus, tu îmi placi iar Traian nu :)


 =  toate cele bune
Norică, e primul meu personaj sinucigaș (și ultimul, cred). Dar nu asta contează (cum a murit, ce motivații a avut), pentru mine e doar un exercițiu de scris (mai mult sau mai puțin reușit). Nu mi se pare important deznodământul (în general nu dau doi bani pe el, iar din tot ce am citit nu cred să fi reținut cum se termină o poveste sau alta). Mai importantă este plăcerea lecturii, nu-i așa? Mulțumesc de prezență și părerea sinceră.

Luanaaa, consideră-l înviat. M-ai distrat cu iezii tăi. Dar textul nu va mai continua. Nu mai am nimic de adăugat pe marginea lui.:)


 =  Supărat sunt, Doamne, supărat!
Anda Andrieș
[19.Aug.07 19:15]
Ei, pentru că l-ai ''sinucis'' ai primit destule reproșuri (evident și eu am cotcodăcit cu năduf în ziua aia și de supărare n-am vrut să-ți scriu nimic), da' cu Florentina ce mai ai?! O să ne spui, într-o zi, povestea ei, nu?!
Spune da, că nu te costă nimic :)))

Bine te-am regăsit! Ai fost plecată în vacanță?

 =  personajul din umbră
Anda, Florentina nu are o poveste. E numai personajul din umbră/ culise - zi-i cum vrei. Deși se face vinovată de a fi părut personaj principal datorită apariției numelui în titlu.
Și eu mă bucur de regăsire după o mini-vacanță petrecută departe.
Cu zâmbete,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !