Comentariile membrilor:

 =  „misterele muntelui" in Bucovina
Doru Emanuel Iconar
[01.Aug.07 10:25]
O poveste frumoasa despre „misterele muntelui nepătrunse”, paduri nesfarsite, singuratate, “stelele gata să înțepe cu mii de ace”, “o lună plină” ce “luminează peisajul ca în timpul zilei”, duioase aduceri aminte despre “bunic din vremea copilăriei”, “focul neobișnuit care se hrănea cu căldura animalelor și oamenilor”, și fantastica “salvare miraculoasă oferită de haita de lupi”, totul spus molcom, parka la gura sobei. Multumesc de lectura. M-a incantat.

Cu respect
Doru Emanuel

 =  aștept
Maria Tirenescu
[01.Aug.07 12:59]
Doru mi-a luat-o înainte. Foarte bine! Dacă ne plac poveștile cu pentă fantastică, înseamnă că suntem tineri.

Frumos ai prins atmosfera de iarnă din Bucovina.

Eu am fost prin zonă numai vara, dar îmi imaginez că e foarte frumos și iarna.
Poate vom avea, în foarte scurt timp, să-i vedem pe cei care l-au luat pe bunicul-lup. Un prieten de-al meu și-a încheiat, în urmă cu câțiva ani, cu " aștept să aterizeze în grădina mea o farfurie cu omuleți verzi". Mi-a plăcut. Și eu aștept.

Și aștept și alte povestiri.

Cu prietenie, Maria

 =  erată
Maria Tirenescu
[01.Aug.07 13:01]
tentă, nu pentă

Lipsește și un cuvânt din fraza complicată pe care am scris-o. Reiau:Poate vom avea ocazia, în foarte scurt timp, să-i vedem pe cei care l-au luat pe bunicul-lup.

Cu prietenie, Maria

 =  Mulțumesc
Marian C Ghilea
[01.Aug.07 16:19]
Vă mulțumesc la amândoi pentru părerea bună despre textul meu. Deși povestea este fictivă, fiecare bucățică din ea s-a inspirat din trăirile mele personale de acolo, pentru că am deschis ochii în Bucovina și acolo m-am format ca om, în mijocul acelor munți și auzind acasă și pe stradă atât limba română cât și dialectul huțul. Intenționat am lăsat câteva elemente nelămurite, pe de o parte pentru a da loc de manevră cititorului, iar pe de altă parte pentru a-mi da mie loc de manevră pentru o povestire viitoare.
Cartea menționată în germană există, a fost publicată în 1959 de fizicianul german Burchard Heim și tratează posibilitatea călătoriei prin spațiu cu viteze superluminice. Teoriile lui au fost aproape uitate până în 2001, când au fost preluate de o generație mai tânără de cercetători. Am urmărit o parte din calcule și cred că este posibil ca în următorii 20-30 de ani să putem, cel puțin conceptual, pune la punct călătorii cu viteze mult mai mari ca a luminii (o călătorie până la Alpha Centauri, care este la 4.3 ani lumină, ar dura câteva luni doar).
Legat de focul albastru... Aici este cheia explicației misterului dispariției bunicului. Să zicem că acest foc este un alt gen de ființă, nici vegetală, nici animală...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !