Comentariile membrilor:

 =  comoara ascunsa in tarina/fantana darurilor
Maria Del
[16.Jul.07 22:42]
Un text dens si construit temeinic, nu rigid, ci curgand firesc, ilustrand parca in forma lui "savoarea apei vii". Cu siguranta nu e un text scris de o mana posaca, chiar daca foarte invatata, ci de una care vorbeste si din experienta proprie. Caci si credinta nu se construieste pe o litera moarta ci se intemeiaza pe iubirea vie si pe expresia/trairea ei, bucuria (asa cum se precizeaza aici nu bucuria in sens de simpla euforie trecatoare, ci bucuria care isi asuma durerea in calea ei spre impartasirea cu Dumnezeu si cu aproapele).

Ar fi foarte multe de spus, dar ma rezum doar la inca o observatie, oarecum o deschidere in afara textului tau, dar pe care tocmai el o face posibil. Interesant cum citindu-ti textul m-a fascinat inca o data limba extraordinara folosita in Biblie, misterul ei, pe care abordarea ta il scoate din plin in lumina. E o limba de multe ori "zgarcita", obisnuiti fiind azi cu podoabe mai mult sau mai putin inutile. Textul tau e de altfel tinut strans in fraie asemanatoare, ceea ce ii daruie densitate. (Ca limba biblica pare zgarcita la prima vedere e poate si o deformatie cu radacinile in scoala primara, nu ajunge sa descrii din cinci cuvinte un lucru, ci trebuie sa-l dezvolti cu orice pret ca sa-ti ”multumesti” profesoara si mai apoi cititorul ...:))Dar totul are un rost pe lumea aceasta si toti se cer a fi multumiti. Citind cate un pasaj din Biblie aproape ca ti-ai dori mai multe amanunte, mai multe destainuiri, iti trezeste o lipsa, o dorinta de a citi si reciti aceeasi propozitie simpla pe care o intelegi si totusi nu, care iti aluneca uneori asemenea unui peste viu din mana. Nici un cuvant nu e inutil, nici un cuvant nu e gol, nici un cuvant nu e umplutura: cand sta scris "cu bucurie", atunci semnificatia e incomparabil mai adanca, decat o presupunem in mod obisnuit, da, nesfarsit de adanca, "tainic" de adanca. Daca am sti sa citim si sa recitim, sa descoperim tocmai aceste cuvinte vii, care nu (doar) ne desfata, ci ne vorbesc, care nu (doar) ne imbata, ci ne hranesc!

 =  Maria
florin caragiu
[17.Jul.07 07:54]
mulțumesc mult pentru trecere și apreciere, și pentru modul deosebit de viu în care ai descris accesul la cuvântul Scripturii, el are o strălucire "ascetic-iconică" ce îmbracă o taină ce nu se lasă nici forțată, nici raționalizată, cerând o deschidere de suflet peste informaționalul de minte... E o bucurie și o onoare pentru mine trecerea ta.

 =  inca si inca
felix nicolau
[17.Jul.07 15:39]
dap, articolul e f corect. mai ramane de discutat daca nu ratam si multe alte bucurii ale vietii, uneori chiar in discutii infinite si inutile, lasand de izbeliste tashniri care dau masura bucuriei si a tineretii. cred ca un om batranicios nu poate fi bucuros si nu poate fi bun crestin, chiar daca ritualiceste este la inaltime. florine, tu ai putea face din interior o critica a crestinismului functionarizat, ti+o zice un fiu,nepot, stranepot de preoti

 =  Felix
florin caragiu
[17.Jul.07 22:36]
Mulțumesc, ce surpriză plăcută, păi sigur, bucuria este strălucirea conținutului, dacă e miez e și bucurie musai.

 =  Urare
Jianu Liviu-Florian
[19.Jul.07 13:40]
Răstignire bucuroasă!

 =  Liviu-Florian
florin caragiu
[19.Jul.07 19:35]
Mulțumesc frumos pentru urare.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !