Comentariile membrilor:

 =  Trăiește clipa!
Nicoleta Iuhoș
[23.Mar.06 18:53]
Eterna problemă a gestionării timpului, atât de sensibil tratată de tine încât orice comentariu devine superfluu. De aceea nu spun mai mult decât: e x c e l e n t. Mai ales finalul...

 =  Adrian,
Mihai Cucereavii
[24.Mar.06 09:08]
Felicitări cu cifra rotundă de 400 și să bucuri cititorul cu zeci de cărți de sonete, și nu numai.
Multă inspirație și sănătate.

Cu respect,

 =  Nicoleta, Mihai
Adrian Munteanu
[24.Mar.06 13:23]
Nicoleta, Mihai - o cifra rotundă și un moment de scurtă respirație pentru celelalte care vor veni, într-un flux continuu, ținând de propria rațiune de a fi.
Mulțumesc pentru urări.
Nu vă ascund că descopăr o saturație pe care au produs-o sonetele mele care au început să înregistreze un tot mai scăzut procentaj de vizionări. Abia dacă mai ajung, după cum vdeți, ca și cum, pe omul ăsta care nu lipsește de la întâlnire îl poți găsi și mâine, așa că nu mai merită să-l urmărești, nu mai este o noutate. Față de ce s-a întâmplat la sonetul 100 sau 200, iată că am rămas acum o triadă.
Drept urmare, pentru ca nici eu să nu-mi mai pierd timpul inutil, voi începe să postez tot mai puțin, poate doar cu vreo doua texte pe lună. Îmi pare rău. De scris voi scrie în continuare. Aceasta este proiectul meu esențial, acela de a scoate câte un volum de sonete în fiecare an. Pregătesc acum volumul doi, așa că, de undeva, de departe, dacă vă va mai face plăcere, ne vom mai găsi.
Succes în tot ce faceți.
Cu tot dragul

 =  De ce nu suntem accesați?
Mihai Cucereavii
[24.Mar.06 15:07]
Adrian,

Pe siteul agonia.ro sunt plasate zilnic sute de poezii coapte și verzi. E imposibil să citești toate versurile. Cititorul se îneacă în această mare grămadă de texte. Majoritatea își aleg autorii preferați, se formează gășculițe, se laudă unii pe alții. Tinerii au interesele lor, pun accentul pe alte valori, după mine, superficiale. Să-ți pui mintea cu ei?
Omul matur privește lucrurile , apreciază valorile cu alți ochi. Dacă nu comentezi, nici nu ești comentat. De aceea și nu sunt accesate textele. Dar ca să comentezi, trebuie să ai timp berechet.
Mai e de vină și moda, care, bat-o vina, e schimbătoare. Trebuie luat în seamă și acest factor și să-ți reprofilezi activitatea, să ai un diapazon mai larg de genuri literare.
Odată Jupp spunea cuiva că Diviza pierde timpul pe agonia.ro, la care Ion mi-a spus că el a luat mult, antrenându-se zilnic în dueluri epigramatice cu agoniștii, s-a perfecționat. Ca să obții ceva trebuie să muncești, nimic nu cade din pod. Și tu ești unul din cei ce muncesc din plin. Sunt sigur că ceea ce faci a intrat deja în patrimoniul literaturii române și când ai timp, nu ignora nici agonia.ro.
La recitire și numai bine!
Cu respect,

 =  Mihai
Adrian Munteanu
[24.Mar.06 16:31]
Am cinci minute inainte de a intra intr-o emisiune ( lucrez la Radioul National, știi).
Ai dreptate in multe privinte. Adaug doar că în privința diversificării formelor de expresie, opinia mea este că fiecare trebuie să scrie potrivit cu structura lui interioară, să facă ceva ce îi face plăcere. Mie nu mi se potrivește altceva, într-o măsură la fel de mare ca sonetul. De aceea proiectul meu este acela de a merge monocord dar în adâncime, aprofundând această specie literară, aducându-i elemente noi, gândindu-mă la nuanțe, încercând să demonstrez că își are locul în contemporaneitate, mergând la experimente, la diversități tematice.Proiectul meu este de a schimba,în vreo trei ani, capitala sonetului românesc la Brașov. Am ce să fac, am la ce să mă gândesc și nu mai vreau să pierd vremea cu uluzorii așteptări. Nu am timp să citesc prea mult pe site, mai ales că nu poți selecta ce ar putea să te intereseze înainte de a deschide o pagină. Și observația care s-ar putea traduce cu formula românească "ochii care nu se văd, se uită" e perfect valabilă.
Ne asumăm fiecare responsabilitățile pe care le putem duce. Măcar să le ducem cu bine până la final.
in când în când ne mai auzim. În iunie, adică exact la un an după apariția primului volum, va ieși al doilea. Sunt, așadar, în grafic și mă simt bine. Merg mai departe, dar așa, mai de unul singur.
Cu bine și pe curând

 =  Poate va veti razgandi
Pandele Maricica
[27.Mar.06 21:58]
Domnule Adrian Munteanu,

In ziua de azi se citesc mai mult poezii cu sex, maruntaie, excremente... Nu stiu de ce par mai interesante. In opinia mea, dar de gustibus non discutanbi, nu sunt neaparat cele mai reusite lumi poetice. Daca am fi toti asa, nu am avea nici un fel de speranta in ziua de maine, nu am mai putea continua viata asta, care nu e intotdeauna cea mai frumoasa. Eu nu cred ca toti cei care abordeaza astfel de teme sunt chiar atat de tristi si de sobri pe cat vor sa para, ci sunt oameni ce stiu sa se pacaleasca pe ei insisi. Poezia dumneavoastra e foarte frumoasa si ar trebui citita de cat mai multa lume. Imi pare rau ca nu se intampla asa, dar macar pentru cei cativa oameni care va respecta, v-as ruga sa mai postati pe site poezii.

Cu stima,
Mari

 =  ... Revin, retrag, am scris un poem superb ...la Adrian Munteanu:)!
paul blaj
[30.Mar.06 08:59]
..., sfârșitul și cuțitul, plăpânde și flămânde,lume cu spume..., adevarate rime uzate, de dincolo de Eminescu.Dragă nea Adi, ai auzit de Șerban Foarță? Pariez că nu,..., și rău ai făcut matale. Ai scris un poem care e banal nu numai prin formă, dar prin aceasta excelează. Atât, că pierd timpul. Am vrut să văd cine își dă cu părerea despre "instant-urile" mele, unele..., și am dat peste acest ultim poem al matale. Rade-l, părerea mea,... ,și citește Șerban Foarță..., am trecut și eu prin ce treci dumitale, e drept... mai demult. Revin, cu o rugăminte..., nu mai lăsa semne pe pagina mea, din dragoste:)! al dvs.
yester

 =  Dodecafonistului Blaj care nu e bun de gaj
Adrian Munteanu
[30.Mar.06 16:26]
Când voi posta sau voi retrage un text care-mi aparține voi decide numai eu.
Cât despre comparații...eu nu sunt Foarță, așa cum Foarță nu e Adrian Munteanu.
În ce mă privește, dacă n-ai băgat încă de seamă, cultiv mai multe forme de sonet. Chiar experimentul și antisonetul. Ca să-ți dai seama, citește Apostroful doamnei Marta Petreu, numărul din această lună. Poate vei înțelege de ce publică sonetele mele.
S-a întâmplat să dai aici peste un sonet tradițional, pentru că vreau să dovedesc, mai întâi, că posed abc-ul sonetului ( nu știu dacă ai observat, dar e sonet). Abia apoi merg mai departe. Este ceea ce unul ca tine nu face și aruncă vorbe și imagini, în text și în comentarii,fără fundament. Nimic nou pe lumea asta. Așa face muzicianul arătându-și mușchii în dodecafonie, dar nefiind în stare să compună o melodie sau artistul plastic iubitor de nonfigurativ care nu știe să facă un portret.
Dacă te voi mai citi sau nu ? Asta tot eu decid. Numai că omul greșește doar o singură dată.

 =  buna ziua
Enache Ionut Laurentiu
[30.Mar.06 17:02]
Ignorandu-l in totalitate pe Paul Blaj, care scufundat intr-un egocentrism absurd nu suporta sa fie comentat, apreciez acest sonet la adevarata lui valoare, stiind ca orice cuvant scris de Adrian are atat rostul cat si intelesul lui profund. si asta nu poti deduce doar citind un poem. pacat ca ceea ce scrie Adrian nu prea atrage tinerii, nu generalizez, dar cred ca stim cu totii asta. pacat.
in alta ordine de idei,

M-am nevoit sa-mi fac un rost anume,
Sa nu raman uitat si gol prin vremi.
Cand ani pribegi se vor topi in spume,

Nu te-ngrozi, nevolnic sa nu gemi
Nu-ti fie teama cand te stingi din lume.
De viata netraita sa te temi !


... m-a atins profund.

cu drag

 =  Laurențiu, despre tineri și tineri
Adrian Munteanu
[31.Mar.06 11:00]
Laurențiu - și totuși tinerii citesc. Iată un exemplu, cel căruia îi răspund. Unii au preocupări remarcabile. După părerea mea sunt chiar din ce în ce mai mulți. Am sesizat aceasta de curând, în cadrul unui salon literar existent la Brașov și unde vin din ce în ce mai mulți tineri, dornici să se afle într-un alt cadru decât cel al discotecii, oameni de bun simț, modești și echilibrați. Hai să-ți spun un lucru : cu o asemenea echipă de tineri, excelenți profesioniști, membrii ai unui grup vocal, voi avea mai multe recitaluri de muzică religioasă și sonete pascale în catedralele din Brașov și Sibiu( poate și în București) în preajma Sărbătorilor de Paști. Îmi sunt dragi și mă bucur că sunt alături de asemenea tineri.Sigur că avem de toate felurile. Altfel nici n-am reuși să-i apreciem pe primii. Pe cei care se mai cred buricul pământului și scuipă în jur zeflemeaua pruncului neânțărcat am învățat de mult să-i ignor.
Cu drag

 =  Adrian, abordezi grav un subiect grav...
razvan ducan
[31.Mar.06 11:17]
Adrian,ceea ce am citit e o poezie profundă, construită atent, în tiparele liricii clasice.Abordezi grav (ceea ce cred că e foarte bine) un subiect grav, cel al rostului nostru pe acest pământ.Cineva m-a întrebat odată într-un interviu de ce se teme cel mai mult poetul Răzvan Ducan.I-am răspuns în aceeași idee cu tine, dar spus altfel. Am răspuns că de timp, de frica de a nu-l putea umple cu trăiri consistente !Felicitări !
Felicitări pentru...cartea ta !

 =  raspuns
Enache Ionut Laurentiu
[31.Mar.06 12:35]
eu am tras concluzia urmarind firele agonia.ro. am observat ca tinerii (nu generalizez) se simt atrasi in mare masura de subiecte tabu si tind spre subiecte socante. nu generalizez. sunt muuuuuuulti tineri minunati, intradevar.
chiar daca nu sunt adeptul liricii clasice, imi place sa citesc tot ce inseamna poezie, fie ca e scrisa cu rima sau nu. si se cunoaste poezia adevarata, ea vibreaza prin cuvinte.

in alta ordine de idei, mult succes la Brasov si Sibiu, sunt convins ca va fi minunat.
cu drag

 =  Răzvan
Adrian Munteanu
[01.Apr.06 19:50]
Răzvasn - am răspuns târziu, pentru că intru mai rar, în ultima vreme, pe site-uri. Acum, pe lângă ocupațiile cotidiene, îmi structurez materialul pentru volumul 2 de sonete care va apare în luna iunie, exact la un an de la apariția primului.
Mă bucur dacă am căzut în linia unor preocupări tematice majore. Ai o activitate îndelungată și consistentă care, desigur, te duce spre temele esențiale. Am trecut de vârsta superficialităților în idee și formulare, nu mai avem timp pentru abordări detașate de context și inconsistente.
Să ne auzim cu bine și pe curând

 =  domnule
Cosmin Dragomir
[02.Apr.06 09:32]
Adrian Munteanu, am o rugaminte. lasati-mi un mail sau un id de messenger pentru contact sau luati legatura cu mine pe [email protected] (ID/ul e acelasi). multumesc

 =  Buna ziua!
Maria Dago
[02.Apr.06 09:39]
"De viata netraita sa te temi". Mi-am propus sa descopar in fiecare zi un OM. Azi v-am descoperit pe dumneavoastra. Buna ziua, din toata inima mea.

 =  de poezie necitita sa te temi !
cornel stefan ghica
[02.Apr.06 09:54]
un sonet, niste versuri, un nume si un site. apoi agonia lucrurilor care se intampla odata cu trecerea timpului nescurs. comentarii impachetate "dupa buget, coane fanica". ceva s-a-ntamplat citind acest sonet... dar daca nu l-as fi citit? sau daca as fi trecut nepasator ( sa zicem ) peste cateva versuri?
aveti sansa nesansei noastre si asta pentru ca sunteti, iar noi nu stim pe unde mai suntem... si daca am fost vreodat'. sunt multi cei care traiesc sub clopotul ce va vesti sfarsitul si doar unul singur il trage si-l scrie.

 =  Cosmin, Maria, Cornel
Adrian Munteanu
[02.Apr.06 12:13]
Cosmin - e mai simplu sa-ti dau emailul :[email protected]
Maria - la bună întâlnire, Omule bun !
Cornel - te numeri printre cei care aude sunetul clopotului, așa că , nu mă îndoiesc, îți vei găsi drumul. Numai un pic dacă te vei analiza și vei înțelege care este structura ta interioară. Nu rămâne apoi decât să scrii așa cum îți e sufletul. E singura șansă.
Cu drag




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !