Comentariile membrilor:

 =  Iar ne dai lectii de poezie si rafinament?
carmen mihaela visalon
[18.Mar.06 17:07]
"unde e laboratorul astrologic întreb?"

unde sa fie, in zona unde oamenii devin zei, din imprejurimile Teotihuacanului.

Daca vrei, iti arat si o fotografie a zeului, pentru ca cititorii tai sa impartaseasca cu Amelie, bucuria degustariilor speciale.

Bowl with images of the Chocolate God
Mexico or Guatemala, 400-600, stone
CACAO AND THE CHOCOLATE GOD

Image hosting by Photobucket

sursa: http://www.nga.gov/exhibitions/2004/maya/lifeatcourt.htm

ciocolată amară nespus de amară, ca orice schimb comercial,
chiar daca, uneori, rarori,moneda arata mai mult decat artistic precum unghiile taiate scurt ca sa nu intepe ochii temnicierului de lux.

Image hosting by Photobucket


Cat despre,
odăile lui stăteau încuiate dar perfect aerisite
avea grijă să-mi încep regulat diminețile
avec café au lait și cutia de grenoble
creme 35% + couverture 60% de cacao et massepain aux noix
și venea negreșit la vizita de noapte bună
cam la ora șoimului maltez sau a altui
film noir humphrey bogart time-show


nu sunt sigura ca in interiorul statuii nu era si un papirus cu povestea de mai jos:

Cacao grows in very moist tropical environments, usually under the high canopy of rainforest. Dried, roasted cacao was ground into chocolate powder and blended with chili, maize gruel, honey, and water to make the most valued beverage of ancient Mexico. Cacao beans became a kind of currency; the white shell replicas from a Maya tomb provided cash for the afterlife.
According to the Popol Vuh, the Maya creation myth that was written down in the sixteenth century, maize and cacao were both discovered when the god K’awiil hurled a lightning bolt at a mountain, breaking it in two and revealing the two plants growing inside. Cacao and maize are therefore closely linked in Maya mythology. The Chocolate God may even have been a special aspect of the Maize God, or perhaps his brother.

plec nu întorc capul
și număr în gând încet
f o a r t e î n c e t
treptele mele
până la tine
sau până dincolo de tine


Plec, dar intorc capul si nu numar treptele pentru ca ma voi intoarce sa comentez mai departe acesta telenovela cu gust de pacat:

truffe blanche noisette sont de vrais délices pour les papilles
frumos miros a migdale și vanilie degetele
doamnei florence iar gura ei aduce a floare carnivoră
își trece umedă limba peste buze un strop
de ciocolată zvâcnește neted pe buza de jos
domnul vincent întinde mâna tresare e-așa
de cald pentru luna mai
iese.


Raspunde-mi te rog la o umila intrebare: este vreo legatura intre vincet cu cicatrice si cel cu urechea taiata.

Cu mare drag,
Carmen

 =  le plaisir de vivre et d'aimer
Ela Victoria Luca
[18.Mar.06 18:39]
Nu știu decât un singur loc unde toate acestea pot fi trăite, nu ca o poveste, ci ca o realitate inconfundabilă și inegalabilă - este cumva între pont-des-arts și rue saint andre-des-arts, printre galerii de artă și chocolateries, aoclo unde niciun domn nu poate fi mai galant decât i se pretinde din ochii poetici ai fiecărei femei rafinate și întotdeauna cochete.
Toată poezia ta este o călătorie, printre locuri, oameni, arome, am sentimentul vag că m-ai însoțit de fiecare dată în peregrinările mele și ai simțit fiecare tresărire a pasului și fiecare deschidere mirată de pleoapă atunci când descopeream câte un coin de beauté pe drumul meu.
Cât despre poezie, aș condensa puțin, simbolizând, aș rămâne în afara descriptivului, cumva lăsând cititorul să savureze singur fiecare aluzie de aromă.
Sunt câteva greșeli: "ședucție" (apropo, am perceput ideea celor șapte ani de seducție), "dinții ascuțiți a lui madame" - corect este "ai lui" deși ar fi de preferat o expresie poetică nu un instrument de proză aici), evită alăturăi de genul "cu_ca(p)".
Îmi place poemul, știi că amintește puternic de "Le chocolat" cu Juliette Binoche, și mai știi că aștept să scrii iar cu atâta coeur d'amande despre deliciile feminine ale vieții, nu întotdeauna en rose fiindcă uite, miroase "prea puternic a ciocolată și scrum". Apropo, cred că îți place teribil nuanța "cenușă de trandafir".

Daniela

 =  titlul
Ela Victoria Luca
[18.Mar.06 18:48]
Am uitat - acte manqué? - să te rog să schimbi "et caetera" din titlu. Ceva de genul: "chocolat et vincent praliné"... Sau orice altă combinație care să aducă aproape de poezie. :)

+ farmecul discret al burgheziei
Zabet Mihai
[18.Mar.06 19:02]
cina a fost un mare succes
orele trec
toată lumea așteaptă desertul avec café au lait și cutia de grenoble
creme 35% + couverture 60% de cacao et massepain aux noix
tania a inversat drumul lui Buñuel
a plecat pentru a-și apropia o viziune spirituală a filmului noir
jacques nici măcar nu mai surâde – se întoarce acasă și privește cu voluptate intimă ipocrizia burgheziei
un pas mai aproape de veșnicie
frumos poem tania
mulțumesc

 =  Ela, ma asteptam sa spui ceva despre arhetip:)))
carmen mihaela visalon
[18.Mar.06 19:23]
Parerea mea este, ca Tania, sa lase titlul in toata maretia sa acronimica, pentru ca nimic nu este atat de poetic si deopotriva atat de prozaic ca "și celelalte".
Cat despre bucuria de a te intalni in salonul Amelie, ea este fara margini, mai ales ca si tu, si Nastia, si Silvia Caloianu marturisiti acelasi lucru: regasirea in poezia Taniei, care este PROFUND ANIMA.
Cu mare drag,
carmen
PS: Tania, iarta-mi prostul obicei de a intra in vorba cu invitatii tai, dar nu am rezistat sa nu o salut pe Doamnna de Santal:)

 =  MiCa și Tania, amandes et parfum de jasmine
Ela Victoria Luca
[18.Mar.06 19:34]
Nu "toate celelalte", fiindcă Tania scrie despre ceva anume, iar personajul Vincent este neîntâmplător. Și apoi, Amelie văzut la paris pe Champs-Elysees, este îngrozitor de altfel decât toate celelate.
Și nu spun despre arhetipuri cât timp încă mai am timp de tăcut. ;)
De fapt, cumva spun, printre aromele cuvintelor. :)

Ela

 =  băutura domnului e pregătită, mademoiselle
Hanna Segal
[18.Mar.06 20:32]
Excelent text, orice as elucubra despre el nu ar fi suficient pentru exprimarea admiratiei care m-a coplesit in acest moment... scuze pentru rima involuntara.
Iar sfarsitul incoroneaza textul si trece dincolo de el.

 =  le salon du chocolat
Tania Cozianu
[18.Mar.06 23:27]
caramel très tendre au chocolat pour les dames
et un sourire pour le monsieur

Carmen,
mai întâi m-am gândit la Chocolaterie Auer
e drept că ascultam Don McLean și aș fi atârnat
în salonul de oaspeți al domnului Vincent o reproducere
după un Starry night oil on canvas, de pildă
apoi desigur c-am început să gust la nimereală
meringue au chocolat
amandes grillées, caramélisées
până ce am amestecat aromele sau cuvintele
sau scenele, nu știu
uneori e nevoie să mă strigi tare până să mă dezmeticesc
și să aștern totul într-o oarecare ordine..

Ela,
titlul inițial avea noima lui
am vrut să fie puțin amăruie ciocolata asta
doar știi gustul acela de fum și cenușiu și scrum
ascuns între petale de roze
cred că nu m-am priceput îndeajuns să aleg între titlul meu și-al tău
cum mi-ar fi cu neputință să mă hotărăsc
între croquet avec des pistaches et des amandes
și caprice en couverture noire
cât despre nuanțele rafinate ale fiecărei clipiri
și-a fiecărei emoții de femeie,
știu cât îți sunt de aproape
le cunosti prea bine din
la maison du chocolat noir et blanc
a tuturor zilelor

Hanna,
ca de obicei păstrez infinite rezerve în legătură cu textele mele
poate că de aceea am tresărit puțin când ai intrat
dans le salon du chocolat
dar dacă te-am văzut așezându-te liniștită în fotoliul
de lângă măsuța cu toate cuvintele trase-n ciocolată,
am respirat ușurată
și ți-am zâmbit frumos la plecare

Mihai,
probabil c-ai ajuns înspre seară se întunecase
dans la Rue des Rives
ai aprins o lumină și vedeam așa de bine tot cerul
de deasupra mansardei
și cum e întâia oară când vii aici la mine
am să deschid cutia de chocolat au lait fourre truffe Calvados
pentru tine
și-am să pun un Luis Bunuel
Le charme discret de la bourgeois
să zicem
sau Cet obscur objet du desire
și cred ca ai fi, pentru o oarecare seară de sâmbată, întru-totul de acord

 =  Inevitabila poezie
cornel stefan ghica
[18.Mar.06 23:34]
Rusalka care danseaza parca poezia cu gust de cicolata fina, dar amara, "păpușa cu cap de porțelan a domnului vincent" sau ( de ce n-ar fi asa?) o privire cu gust de trandafir intors in casa cu "treptele mele/ până la tine/ sau până dincolo de tine". Inevitabila poezie.

 =  manierism
Andu Moldovean
[19.Mar.06 01:13]
Un poem "manierist" (desi deghizat) in buna traditie de secol 19 care nu pot sa spun ca nu-mi place, dar nu ma mai incanta. Sper sa nu te superi pe mine Tania ca vin asa, netam-nesam cu parerea mea pe aici la club des femmes.
Bobadil.

 =  secolul 19 dar și mileniul 3
Ela Victoria Luca
[19.Mar.06 01:44]
Andu, îți spun cu mâna pe inima asta a mea că atmosfera redată aici este milimetric superpozabilă peste atmosfera pariziană a acestui secol. Am trăit aoclo, mă duc periodic, sunt sigură că și în toamna asta voi regăsi la fel locurile, oamenii, colțurile de furmusețe, străduțele, galeriile de artă, domnii rafinați și elegantele demoazele, chocolateries-le, fleuristes, bouquinistes etc etc etc. Și mai sunt convinsă că și peste zece ani când voi ajunge, acest parfum parisien nu se va schimba, nu se va evapora. în secolul 22 nu știu cum va fi, dar ceva anume se va păstra.
Îmi pare rău că vin așa abrupt să redau realității ce este al realității.
În fond, recunosc, este și sensibilitatea mea. Am dreptul acesta, sper.

Ela

 =  en noir et blanc
Tania Cozianu
[19.Mar.06 12:39]
Ela și Andu

mi-ar fi plăcut să fi fost alături de voi cu-adevarat dans le salon du chocolat.. :)
replicile voastre aici au fost încântătoare și le-am savurat tot așa cum aș fi gustat delicii de ciocolată când fină, seducătoare, amară și neagră, când suavă și dulce și cu neașteptate arome..
.. desigur că aveți amândoi dreptate și e foarte bine că au fost expuse aici ambele viziuni
așa încât mie nu mi-a mai rămas decât să împart cu tine, Andu, truffe noire: crème 35% + couverture 60% de cacao și cu tine, Ela, chocolat en couverture blanc satin

p.s. Andu, nici vorbă de supărare, se-nțelege

p.s. 2: Cornel Ștefan Ghica, mulțumesc pentru vizită.. prefer să-ți răspund însă, pe pagina ta

+ A disparut inca o stea rosie, dar galbenul e pe faza:)
carmen mihaela visalon
[20.Mar.06 09:02]
Tania,
Pentru ca a disparut o stea rosie, las la schimb admiratia mea si o steluta.
Comentariul este mai sus. S-ar putea sa-i mai dau amploare, dar, vai, timpul nu este prietenul meu.
Pe scurt: steluta este pentru imagine si stiinta de a impatima poezia, ca intr-o telenovela de arta cu toate ingredientele vietii: dragoste-moarte-tradare-sex-filozofie de salon-mici delicii-mari capricii-masini straine-vederi din orasul luminilor.

 =  felicitari !
Chitoveanu Victoria
[20.Mar.06 10:05]
te invidiez pentru ce ai reusit sa vezi si pentru cum ai reusit sa redai in scris ceace ai vazut

 =  c'est comme ça
Tania Cozianu
[21.Mar.06 14:57]
să spunem așa, Carmen:
caramel cu alune de pădure bine satinate -
el, aventurier, galant, bonom, poet, diplomat, spion
ea, curtezană, cu aer febril-sauvage,
gene aplecate către umărul drept
emoții glasate en couverture à 60% de cacao

ce este o pralină?!
eu am să-ți spun că e miezul de migdală crocant, zdrobit
și-nfășurat în ciocolată
tu..
tu ai să faci un semn circular în aer și-mi vei povesti despre
boabele de cacao crillo cu gust puternic și cremos,
cu aromă dulce, delicată, deloc amară
apoi desenezi:
James Cook debarcat în golful Botany
1502. Columb și boabele de cacao
Anna de Austria, Louis al XIII-lea și ciocolata la curtea regală
Pedro Bravo și plantația de cacao din Filipine
1704 și taxele pe ciocolată ale lui Frederick I de Prusia
cafenelele florentine, venețiene și arta ciocolateriei
Francois-Louis Cailler, Daniel Peter și ciocolata elvețiană

eu degust apoi
iau o muscătura mică din pralină
închid ochii
o topesc în cerul gurii ușor_
_ușor_ușor

tu iei drumul ciocolatei de la capăt
mereu de la celălalt capăt

Victoria,
dacă ai văzut și-ai
simțit feminin-nespus în tâmple, în piept,
pe fiecare vertebră gustul amar-dulce,

c'est ça..
passion pour chocolat

 =  truffe blanche noisette
carmen mihaela visalon
[21.Mar.06 22:05]
Hai sa-ti vorbesc despre grupa sangvina Amelie,
Ea canta la fereastra panselutelor de nisip,
aria morgana:
"ca eu ti-s draga, tu mi-esti drag..."
Ea sparge in dinti farfurii cumparate la licitatie,
de la cei mai vestiti UFO-logi,
desenand bratari mari in lanul de grau,
cu poalele de zapada ale rochiilor ei,
ea smulge neghina din mere,
delimitand seara XAVIER,
de serile reci de primavara,
Hei rup!, Hei rup!, BUUUM,
dincolo de cariera de piatra
e grota ei in forma de ciuta
jumatate albastra, jumatate albastra,
Amelie e urletul de lapte si miere
din cuptorul cu microunde
al iubirii pagane,
Floare cu coltii infipti in luna.
_______
Draga Tania,
Nimic nou sub luna:)
Carmen

 =  iata decadenta
Mihai Moise
[22.Mar.06 10:04]
moleseala. ornamentatie pe cat de incarcata pe atat de inutila. observati cum aceasta poezie inclina balanta de la o elaborare intelectuala foarte sofisticata la un limbaj pretentios si imagini culte. in asazisa 'generatie 2000' tendinta este exact invers si anume cultivarea unui limbaj nerafinat, cat mai bolovanos care sa exprime o urzeala intelectuala extrema. din turnuri de fildes vine decadenta.

 =  Vive La décadence!
Tania Cozianu
[22.Mar.06 13:38]
Carmen,

am să păstrez șervețelul parfumat pentru toate serile Xavier
și pentru toate iernile în care nu înfloresc panseluțe..

Amelie cea cu brățările înfipte în colțul de lună,
Tania cea cu grupa sangvină Amelie
îți mulțumeste aici



Mihai Moise,

Je cite Jacques Lacarriere, poete spirituel et philosophe:
"Si la décadence est le signe du refus de la soumission a l'egard des systemes, alors vive la décadence".
Le combat pour l'esprit.
La connaissance contre l'ignorance.

"L'art est long, la vie est courte."
(Le 14 avril 1997)

În altă ordine de idei:
(p.s.: presupun că la fel de tare te intrigă și starea natural-decadentă de tip Darian Gray.)

Mihai, am luat notițe, mulțumesc. Am să fiu mai cu băgare de seamă pe viitor.

până atunci,

Vive le clubbing parisien! Vive La décadence!

 =  err
Tania Cozianu
[22.Mar.06 14:15]
* Dorian Gray, `course

 =  macrame
Mihai Moise
[23.Mar.06 00:45]
Tania, maestra a timpului pierdut, inteleptita in zadarnicii, ai luat - cum ai fi putut face altfel?! comentariul meu drept o impunsatura de spada tintita spre trupul delicat al acestei poezii. Asa-i frumos in poezie: cavalerii se intrec in a-ti aduce complimente pe care piratii, bata-i vina, dau sa ti le fure.
Dar nu despre asa ceva e vorba aici.
Dupa atatea si atatea incercari ale diversilor scriitori care, in ciuda stilului de a improsca cu noroi, esuau de fiecare data intr-un soi de intelectualism, iata un exemplu fain de decadenta. Limbaj pretios, emfaza, minutiozitate aproape patologica, detalii coerent-obsesive, absenta mesajului. Cam aceasta e arta de dupa arta, post-arta, banchetul facut din resturile de la Banchet.

mihai

 =  iz de levănțică
Duma Virgil Florin
[23.Mar.06 11:50]
Rafinată și cunoscătoare mi s-a părut proza această atât de elegantă încât s-a tranformat - ca o crisalidă în fluture - în poezie.
Și iată că ce zicea, Borges parcă: la ce bun să dezvolți într-un roman un subiect care încape, condensat, într-o jumătate de pagină (citat aproximativ) s-a împlinit.
E un parfum.
Virgil.

 =  Tout à vous, Amelie
Tania Cozianu
[23.Mar.06 20:50]
Cher monsieur et ami Mihai

prezența ta aici a tulburat intimitatea acestui text..
(și desigur, cum bine ai înțeles, n-am nici cel mai mic gând de-a detalia afirmația de mai sus)
și-aceasta pentru că ai simțit prea întru`totul rostul fiecărei respirații, prețiozități, a fiecărei obsesii,
le caprice et l'inconstance
my strange ideas of happiness
firește, le-ai arătat cu vârful spadei, cu-o eleganță bine disimulată a ironiei, le-ai așezat la secțiunea Moyen Âge și ai lipit eticheta cu
"décadence, ma très belle décadence.."
n-am s-o dezlipesc .. toate indicațiile tale regizorale îmi vor fi de folos la următorul banquet și nu numai

Virgil,

am citit mai întâi versurile acestea ale tale:

"Era, spuneau trubadurii,
răpitor de frumoasă;
Nici un prinț încă nu se
grăbise / s-o ducă / acasă.
S-ajungă în turnul din
castelul înalt; să îi ieie
Inelușul de aur din deget
înainte de vreme."

am simțit nevoia să le aduc pe pagina mea,
apoi abia am înțeles cum a ajuns până la tine aer de levănțică avec délices de fin de siècle
și-am să-ți spun, în felul meu, că mă simt nespus de onorată și emoționată de venirea ta discretă, neașteptată dans mon salon du chocolat

 =  despre ciocolata amara etc
Marina Nicolaev
[23.Mar.06 21:39]
cartierul de vest la Paris? pardon?
'nu știe îmi mângâie glezna îmi face semnul acela
în podul palmei"
poate erai in pigalle
sau de la glezna pina in podul palmei nu-i decit 1 cm in pozitia in care stai
ah bon, nu e vorba decit despre un cadru scengrafic, niste praline linse intr-un corvette
si bietul soim maltez? a Paris ma chere?
ciocolata neagra nu e aspra si altele.
bref, mai cauta-te.
in Saint Germain
te astept
amicalement,
M
n'oublies pas Serge Gainsbourg :)

 =  erata
Marina Nicolaev
[23.Mar.06 21:41]
scenografic, scenografie
caramel et Saint Michel :)

 =  les amandes au chocolat noir et caetera
Tania Cozianu
[23.Mar.06 22:49]
ah, bon, vrei să ne jucăm, Marina Nicolaev.. :)

să recapitulez, atunci, pentru tine
așadar:
1`ère: nu rețin să fi adus vorba în text despre Paris
nu, nu eram în Place Pigalle
ci în Chocolaterie Auer, Rue des Rive, 4
ce spui despre Genève, ma chere amie?
2`ème: n-am să-ți povestesc despre lexique du chocolat, nici n-am de gând să analizez aici în ce context ciocolata în melaj lejer de cucută, să zicem, sau de ce nu, arsenic, devine oh, très noir et dure
3`ème și restul: să-ți mai spun că ora Șoimului Maltez poate fi oricând, oriunde? că un Humphrey Bogart serie noir se poate viziona la Genève, la Paris sau hm, în oricare no_famous_name_city?
cât despre alunecarea în crescendo a unui anume gest pre_lins dinspre gleznă către podul palmei, hm, chiar e nevoie să-ți detaliez?
(retoric, anyway)

(am reținut și notat: "bref, mai caută-te"(Marina Nicolaev
dixit).. delicios, cu-adevărat)

când, dorești, ne mai jucăm,

recevez mes meilleures amitiés, et caetera

p.s.: N'oubliez Jamais, Joe Cocker

 =  inca nu
noemi kronstadt
[27.Mar.06 14:51]
justificarea poetica a intelepciunii endorfinelor de a se lasa secretate de praline si trufe ....un stil de alcov, o amprenta olfactiva rafinat senzuala, un savoir faire d,amour intre dantele si tavi de argint cu blazon....impresia de satinat, de coplesitor dulce la pipait.......papusa cu cap de portelan, cu ochi pictati, ,intens albastri si rochie rose fanee......

iarta-mi, tania, intrarea prea putin diafana, mi-e sa nu-ti smulg tablourile din pereti, rasufland adanc ,sa nu te las fara alcov, sfasiindu-ti matasurile ....

 =  pour Noemie
Tania Cozianu
[04.Apr.06 22:12]
desigur că tot ce trebuia spus s-a spus deja într-un fel sau altul
nu-mi rămâne decât să stau cu tine aici până la ziuă și să îți las libere toate deliciile lângă cutia de truffe blanche noisette
în seara aceasta am să prefer așadar să fiu Amelie, să zicem, și știi..
ea are cap de porțelan, ea poate să tacă atât cât poftește, ea are voie să zâmbească naiv uneori pentru că va primi îngăduință.. o vreme..

și, hm.. îmi poți sfâșia mătăsurile, poți smulge tablourile din rame, îmi poți sparge ceștile de ceai..
am să potrivesc totul la loc după plecarea ta,
cu drag..

 =  a ta guise
felix nicolau
[08.Apr.06 00:39]
As fi vrut sa barfesc si celelelalte texte ale tale,dar kaput! comentarii.Iar o sa te irit,dar nu acesta e cel mai stralucit text al tau.E putin prea incarcat si ochii mei distrusi de fumurile altor texte afumate se cam ratacesc.A se retine,am negat superlativul,nu comparativul.AM gasit adevarate bijuterii ceva mai jos.Mi-e tare greu sa intru in corul tau de serviciu ,dar se pare ca n-am incotro.E asa de feminina poezia ta,incat uneori te vad ca pe un sucub rasat.Sincer sa fiu,ma cam sperii (n-am crezut sa jung sa spun eu asa ceva,ca o sa ma sperie senzatia de perfectiune)
Reverente pt strofele lasate pe pagina mea. Ed a proposito,de unde te hranesti tu asa de copios cu nectarul asta cultural?

 =  vals cu komartin. lugubru
felix nicolau
[08.Apr.06 12:42]
te-am gasit pe site-ul lui prupruteanu,alaturata lui komartin intr-un context negativ.m-am prapadit de ras si n-am mai putut dormi - - tu si komartin.cum spunea issidor ducasse:alaturarea unei umbrele cu o masina de cusut pe o masa de operatie.

 =  À Monsieur Felix Hamsun de Nicolau
Tania Cozianu
[08.Apr.06 14:25]
ce pot să (mai) adaug, cher maître?

nu pot să fiu decât vădit și incontrolabil încântată știind că te prăpădeai de râs pe la doisprezeceșiceva,
mâncându-ți salata de portocale roșii
asezonată (literar, desigur) în proporții
din ce în ce mai ne_bănuibile
cu ciocolată, umbrele din cele care stau pe mesele de operație lângă mașini de cusut,
10/ 10/ 10
sunt extrem de concentrat,
tais-toi, douce amelie
sibérie on my mind, et caetera

probabil că e vremea să fie trimis la ghilotină nu hamsun ci textul de mai sus și cele de mai jos

c'est bête, n'est-ce pas, mais enfin

 =  agir coome ca...
felix nicolau
[08.Apr.06 14:45]
mais comment!peut-on faire la comparaison entre toi et komartin -c'est ridicule! pour quoi se facher sur ces raisons?alors,c'est un malentendu.je viens de vous louer et vous en reponse...

 =  joli texte...
Nicole Pottier
[08.Apr.06 16:34]
J'ai bien savouré... toutes ces gourmandises. Félicitations à l'auteur ! Le français est une bien jolie langue..."până la tine sau până dincolo de tine".
:)

 =  chocolat de bonne nuit
Tania Cozianu
[08.Apr.06 22:58]
Nicole,
probablement les truffe blanche sont de vrais délices pour tes papilles poétique aussi
încântată să te primesc aici :)

Felix Nicolau,
dumneata ești criticul
așadar, mă bazez că știi (mai) bine decât mine dacă
degetele care au scris textul de mai sus trebuie să fie
trase pe roata sau nu
îmi prind bine în cele din urmă observațiile tale pertinent-necruțătoare de tip: nu e cel mai bun text al tău, cu tonul acela îngăduitor condescendent

chocolat noir? tarte aux pralines? thé vert? café au lait?

merci pour votre délicate attention

 =  chocolat au cartier
noemi kronstadt
[12.Apr.06 15:30]
exista texte care , in sinele lor poetic, seduc, farmeca, incita, satisfac si isi sunt suficiente lor insile, fara salonul aferent degustarii lor in public...cam ca o perla intr-o cochilie inchisa, accesibila doar degetului unic beneficiar...dar exista si texte ca acesta, care, pe langa multumirea recunoscuta mai sus( cu oarece sfasieri interioare, bine stiut fiind faptul ca excesivul feminin ma face sa-mi camuflez , tafnos barbatesc, fustele), imi procura o si mai consistenta multumire, prin cometariile la fel de consistente, incitante, seducatoare si profitabile cultural.....de pe trotuarul de vis a vis, cred ca aratam ca un palc de eleve de la notre dame de sion, iesite in preumblare pe boulevard si topite de uimire si pofte adorabil necenzurate in fata unei vitrine incarcate cu toate pacatele lumii...obligatoriu dulci si nerecomandate in post...ingaduie-mi, tania, sa ma dau drept george sand si sa cer un foc lui felix...doar ca sa-mi maschez, elegant, anticiparea dulcelui in papilele gustative



noemie




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)