Comentariile membrilor:

 =  foarte interesant, merită citit
Olga Stefan
[28.Dec.05 11:46]
tristă lipsa vizitatorilor pentru că articolul este foarte bun, foarte interesant, bine documentat, iar subiectul este cel puțin incitant.

aș avea de făcut o singură observație: ai putea să scrii o concluzie concisă, ca să-i dai textului tău impresia de circularitate, de tot-unitar.

mi-a plăcut mult, am învățat unele lucruri pe care nu le știam, elementele de simbolistică și sursele literare citate sau amintite, precum și trimiterile la lucrări de natură teologică, ilustrațiile, precum și acuratețea limbajului m-au determinat să las acest semn.

te mai citesc.

 =  Privește suflete al meu!
Călin Sămărghițan
[28.Dec.05 13:48]
"Gothic Dream" lansează un subiect incitant, și-l felicit pe autor pentru inițiativă. Este greu să găsești referințe chiar despre îngerii buni, și mult mai rar despre demoni, care sunt probabil ascunse în stilul "Numelui trandafirului".

Articolul este foarte interesant. Numai cunoașterea ambelor tabere (inspirată prezentarea în opoziție) ne poate da o imagine a luptei dintre ele, luptă ce se dă, de fapt, pe tărâmul sufletului uman. O teologie adevărată este incompletă fără demonologie, însă, pe de altă parte, se spune că pe demoni să-i lași mai bine în pace, căci altfel, nu te mai lasă ei pe tine.

Noi suntem comozi și, puțin ipocriți, ne place să credem numai în existența îngerilor buni. Cea mai nouă reprezentare artistică a demonilor (de excepție totodată), a reușit-o Mel Gibson în "The Passion of Christ"; acel demon care mereu dă târcoale...

Și ridic o întrebare: oare câți dintre noi credem cu adevărat că această crâncenă confruntare există???

 =  Va multumesc
Ionescu Bogdan
[28.Dec.05 14:36]
In toate articolele pe care le-am scris am incercat sa caut ceva inedit, fascinant si care sa te puna pe ganduri. Doresc ca articolele mele sa constituie doar prefate ale unor lecturi viitoare. In acest moment cred ca, un om care nu citeste care este interesat doar de imediatul cotidian este mai fericit decat cel care se afunda in subiecte care iti provoaca incertitudini dar sa nu uitam ca si porcul este fericit cand isi primeste mancarea. Mai cred ca, conteaza calitatea cititorului ci nu cantitatea si voi, Olga si Calin care ati lasat un mic semn al trecerii voastre imi intariti ideea si imi transmiteti "virtual" ca modesta mea munca nu a fost in zadar.
Notiunea de Rai este incompatibila fara cea de Iad la fel Dumnezeu fara Satan

 =  despre două feluri de fericiri
Călin Sămărghițan
[28.Dec.05 22:43]
Vorbești de fericire..., prima, a celui pierdut în cotidian, e derizorie, fără greutate, fără consistență. Dar aduce și ea o mângâiere... și o scăpare atunci când fericirea cea grea, cea arar degustată, pare departe și de neatins; când fericirea cea grea ne doare.

Fericirea ușoară e fericirea "scop", capăt; dincolo de ea nu mai este nimic.
Fericirea grea e fericirea "drum", ființa (rostul) ei este însuși drumul care duce înspre ea, și astfel, nu se sfărșește nicicând. Deoarece duce înspre Sine.

 =  Interesant
Cristina Andrei
[15.Jan.06 15:22]
Articolul este foarte interesant, dar, ca și Olga, aș fi vrut ceva în plus.
Atenție la infinitiv: doar cu un i, deci: "a îndeplini", nu "a îndeplinii" etc.
Salutări
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !