Comentariile membrilor:

+ Liviu Nanu: poet si oltean :)
silvia caloianu
[21.Oct.05 21:53]
Am citit cu interes. Gasesc aici parca un alt Liviu Nanu, decat acel de pe poezie.ro, stiut de mine. De ex., nu banuiam, in poezia sa, nu vedeam "seriozitatea tragică a olteanului"...
Abia astept noua sa carte!
Vad cam putine afisari aici, consider ca ar fi fost mai bine daca se vedea din titlu (sau din subtitlu) ca materialul se refera autorului in cauza.

+ Liviu Nanu născut prin tragere la sorți
Madalina Maroga
[21.Oct.05 22:05]
mă bucur nespus de mult că v-ați gândit să postați pe site câteva referințe critice despre Liviu Nanu și activitatea sa literară. personal, chiar eram curioasă cum se deschide cel de-al doilea volum de versuri al lui Liviu. versurile acestea de început mi se par de o inspirație extraordinară, este impresionant cum poetul își pune sufletul pe hârtie începând cu nașterea sa. “m-am născut prin tragere la sorți/ tocmai când Dumnezeu a avut mână moartă”. părerea mea este că, poezia îl vindecă pe Liviu Nanu, îl vindecă pentru posteritate, facându-l capabil să înfrunte timpul. pozia vindecă în adevăratul sens al cuvântului, ne vindecă de sentimentul efemerității, ne face să ne găsim locul , să ne opunem neantului și de a interzice timpului să-și aștearnă, peste lucrarea omenească uitarea. Liviu Nanu este mereu în așteptarea unui răspuns urgent pe care îl caută în interiorul lui și pe care cu grijă îl așterne pe hârtie. poetul este un pasager
preocupat de timp, acel timp melancolic când “ trece vremea săpând melancolice șanțuri
am să-ncerc într-un fel să-mi leg timpul
în lanțuri,
. Liviu Nanu nu a știut niciodată să mintă cu adevărat n-am știut să mint cu adevărat
am avut cîteva încercări timide mi se abureau
ochelarii
nu puteam să-ți spun te iubesc îmi rămînea „t”-ul
în gît
- n-am știut să mint cu adevărat .

mâine este ziua lansării acestui volum; mă bucur că pot să fiu prezentă la acest fericit eveniment.

mulțumim domnul Liviu pentru această surpriză de a posta acest articol pe site înaintea lansării. vă felicit pentru că ați adus în fața cititorilor aceste referințe critice deosebit de elocvente și de înaltă clasă.

felicitări poetului, LIVIU NANU!

cu aleasă considerație,

Mădălina Maroga

 =  * poeme și un om cât o lume
Ela Victoria Luca
[21.Oct.05 22:16]
Versul lui Liviu Nanu este învelit cu înțelepciune sau se îmbină prin vise și fantezii, se lasă interogator sau se miră încă într-o contemplare a lumilor, căutând adevărul, într-o frumoasă descoperire a esențelor, fără a se opri în umbră. Este cel care cuvântează dinspre cetină, dinspre rădăcină, până la marginea apelor și a pământului, luând viață din orice întâmplare a făpturilor. Însuflețit cât pentru o lume, se regăsește în el însuși, mereu într-un timp spirală sau lanț sau linie dreaptă. Liviu Nanu este viață, un om cât pentru o lume, poezia sa trăiește.
Mulțumim Liviu Comsia pentru acest portret dinspre poeme înspre omul lor, în cerc deschis nouă.

Preșuirea mea, Liviu Nanu, pentru ceea ce ființează în tine și ești.

Ela

 =  prețuire
Ela Victoria Luca
[21.Oct.05 22:16]
Liviu, mă iartă, tastele mele... Prețuire, omule drag.

 =  “apăsați tasta any”
Monica Manolachi
[22.Oct.05 12:45]
Mă bucură să aflu gânduri despre cartea lui Liviu Nanu, semn că “degetele se coc” în cuptoarele cuvântului. Remarc reflecția lui Liviu Comsia: “credința că realitatea este producătoare de adevăr și frumusețe, iar ficțiunea și imaginativul, fantasticul sunt doar locuri în care ne refugiem când lumea nu mai pare suportabilă”.

Eu cred că www.poezie.ro este un fenomen caracterizat prin aceea că poezia crescută aici este mai aproape de realitate, deși nu toți membri se cunosc personal. Viața este reflectată cu un grad mai ridicat de transparență față de acum zece sau, mai ales, douăzeci de ani. Din ceea ce am aflat de la profesorii mei și din ce am citit, la acea vreme oglinzile și ferestrele literare erau acoperite cu pânza cenzurii atât de pregnant încât ajunsese autocenzură, ca un fel de piele imposibil de scos de pe trupul celui ce îndrăznea să scrie altfel decât se obișnuia. Artiștii adevărați au găsit atunci căi prin supralicitarea fanteziei.

Deși când spun realitate, nu exclud fantezia, ba din contră, cred că nu este doar “un loc de refugiu”, observ în prezent, prin www.poezie.ro, un grad mai mare de sinceritate în încercările de exprimare literară. Măștile prea groase și minciunile sfruntate nu-și mai au locul într-un spațiu unde “mi se abureau ochelarii”, element cheie pentru apropiere, căldură și prezență… Multitudinea de contingențe, interactivitatea și procentul destul de mare de relații bazate pe invizibilitate, toate specifice unui început de cyberculture – pentru că la asta mă duce cu gândul “tasta any” – nu pot să nu lase o amprentă diferită față de ce știam că înseamnă poezia. Nu pot să nu amintesc faptul că încă nu suntem obișnuiți să construim relații puternice prin internet. E ușor să îmbunătățești o relație personală cu extinderea ei pe internet, însă viceversa nu are întotdeauna succes, având în vedere tocmai complexitatea realității. Excepțiile, desigur, confirmă regula și arată vârfurile unor tendințe.

+ "press any key din nou"
Alina Manole
[22.Oct.05 16:17]
Pe Liviu Nanu mi-l amintește "Îndemnul la nesupunere", din urmă cu câțiva ani (deja pot spune așa), de când ne-am întâlnit prima dată în realul poetic, apoi tot drumul de atunci, prin poezie, poezie.ro, cenacluri, semne online, viață... Pentru mine, Liviu Nanu este unul dintre cei care țin cerul poeziei și doar un om deosebit poate face lucrul acesta.

Motive profesionale m-au reținut în Iași, dar cu sufletul sunt acum la Roșiori. Abia aștept să am în mâini volumul de versuri și să îl citesc și să îl recitesc, așa cum mi se întâmplă mereu cu Poezia scrisă de Liviu Nanu.

 =  Bis!
Andrei Horia Gheorghiu
[23.Oct.05 22:18]
A(u) ieșit mai bine decât mă așteptam. Și mă refer aici la volum, la lansare și la petrecerea de după.

Eu zic să mai scoți repede un volumaș, să ne mai strângem o dată.

Ș'-altă dată... ș'-altă dată...

 =  pentru cine vrea
Eugenia Reiter
[24.Oct.05 11:24]
am deschis un folder separat pe galeriafoto pentru cei care au facut fotografii la Anton si vor sa le ataseze.
http://gallery.agonia.net/categories.php?cat_id=81

Antoniada 2 (22 oct. 2005) - Lansari de carte

+ De remarcat
Daniel Dinescu
[24.Oct.05 17:01]
Liviu - autor al acestui text, felicitari pentru acuratetea prezentarii si implicare; Liviu - autor al volumului mai sus mentionat, felicitari pentru el, felicitari pentru lansare si intreaga mea prietenie dodoloata! :)
Si eu amfost alaturi de tine cusufletul, pana cand vom fi si fizic alaturi la altele, si mai trainice, si mai frumoase!
Cu drag,
Daniel

 =  Felicitari!
Luminita Suse
[26.Oct.05 15:08]
Felicitari Liviu Nanu pentru noul volum de versuri si mult succes in continuare. Te rog frumos sa imi trimiti si mie un exemplar.
Frumos articol, Liviu Comsia. Am postat o traducere in limba engleza, se gaseste aici

 =  sper să mai am ocazia
Liviu Comsia
[03.Nov.05 12:06]
Pe mine m-a surprins plăcut această comunitate și totodată m-am convins că pot citit aici (și) pagini de literatură autentică. Vă mulțumesc pentru lectură și comentarii, iar Luminiței în mod special pentru traducere. Sper să mi se mai ofere ocazia de a scrie despre cărțile autorilor de pe poezie.ro.
Articolul a apărut și în revista Caligraf, nr 63 din octombrie 2005
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !