Comentariile membrilor:

 =  lecția de vămuit
Care va să zică, dragă Ina, ce-am înțeles eu, cu "toate chestiile pereche" încrucișate pe mine: vameșul român, ca un adevărat patriot, nu se lasă impresionat nici măcar de motivele " pur sentimentale, hotărât hormonale... orișicât morale", cel ungur te "lovește" mai tare la buzunar (că, deh, nivelul de trai o cere!), iar austriacul(a) se pare că e din altă lume (și chiar este).
Ai povestit frumos, îmi era dor de o istorioară scrisă de tine. Și sper că e prima dintr-un șir mai lung. Aștept.

 =  Florinel
Ina Simona Cirlan
[10.Oct.05 00:16]
Sper să fie un șir mai lung, așa l-am gândit.
Numai de-as mai putea lungi cumva timpul... să-mi fie suficient să pot strânge in cuvinte tot ce-am acumulat intre timp.
Stii cu siguranta cat de bine imi face sa te gasesc aici! Iti multumesc si te pandesc sa apari la urmatoarele:))
Drag de tine!

 =  Ina
Vlad Catalin
[10.Oct.05 08:15]
O satira interesanta, Ina. Mi-a placut, eu as mai fi lungit dialogul, precis ai fi avut si motivatie si exemplificari (mai ales de la vamesul roman). Mi-a placut. Din pacate ce-i satirizati nu aud si nu vad niciodata nimic.

La recitire,
st

 =  simptome îngrijorătoare
Maria Prochipiuc
[10.Oct.05 09:02]
Ina draga mea, mă bucur că ai ajuns cu bine, ei, ai făcut la timp treaba, de curând am vrut să merg la frații mei de peste Prut, ei ce mai…și nu-ți spun ce și cum…asta doar așa. Intru pe text, doar Ina putea să spună totul așa la minut, dar cred că totuși vameșii au avut o influență negativă asupra ta, nu mai găsesc acea vervă a dialogului, cu toate că scrierea este foarte bună, lipsește umorul cu care mă învățasem aici la tine… ei, te astept și cu povestiri de prin alte lumii fiindcă cred că ai destule.

 =  da!
Tiberiu Juganaru
[10.Oct.05 09:22]
Mi-a plăcut și atât. Comentarii mai ample s-ar putea face în ședința de guvern de joi 13 octombrie a.c.

Cu bună dispoziție

 =  Sorin, Maria, Tiberiu
Ina Simona Cirlan
[10.Oct.05 16:10]
Sorin,
As fi putut sa ma desfasor in voie, chiar mi-a fost greu sa redau doar atat. Aveam material de crosetat cat pentru o piesa de teatru in 5 acte:)).
In schimb incerc sa schitez povestirile acestea asa ca niste puncte de reper pentru memoria ce mi se scurteaza pe zi ce trece spre a le putea folosi poate, mai tarziu:))

Maria,
Ai dreptate, lipseste verva si umorul... Nu mai gasesc in jurul meu sursa, imi lipsesc prea multe din atmosfera de acasa...
Incerc si eu pe linia de mijloc:) poate-poate!
Ca intotdeauna, oglindirea in surasul vostru imi da impulsul de a scormoni mai adanc:)

Tiberiu,
Scurt si cuprinzator m-ai facut sa zambesc pe lat si pe lung:)

Mi-a facut placere sa va stiu aici, multumesc!
Drag de voi!

 =  Vamesul are si el un scop final
Dan Norea
[11.Oct.05 21:09]
Probabil ai trecut prima oara granita, de aici extraveralul si sfanta indignare. Din pacate, a doua oara singura reactie va fi una de usurare: "am scapat ieftin cu numai 50 euro". Ii iei in calcul inca de cand faci bugetul calatoriei. Spun din pacate pentru ca blazarea e cea care mentine sistemul.
Asa ca de unde atat umor ? Nici macar zambet, poate un rictus. Vesel este cel care primeste 50 euro, nu cel care ii da.
Dar continua. Va aparea si umorul sanatos. Sau macar zambetul duios...
Astept...

 =  Dan
Ina Simona Cirlan
[13.Oct.05 10:48]
De fapt, eram la a treia escapada:)). Prima oara eram gata sa inghit tot tubul de extraveral si am platit 100 de euro la romani, 100 la unguri.
Reducerea aceasta vine din experienta, tot patitu-i priceput, nu?
N-ai uitat sa treci pe la mine, multumesc!
Zambet cald si mult drag!

 =  Nedumerire
Razvan Dragoi
[14.Oct.05 13:51]
...si atunci ce mai faci prin Romania, cu capitala ei, Budapesta (sau Bratislava?oricum,parca e cu "b"), situata exact pe malurile Bosforului? Bine, glumesc,pentru ca si io am plecat prin cele pardalnice de tari capitaliste -extraordinar de vamuit, pana-n maduva oaselor!-si tot aici m-am intors.Fraza cu:"Pe scurt, am recunoscut că am făcut ce n-am făcut și că data viitoare n-o să mai fac ceea ce n-am făcut." m-a dat pe spate.Super-misto:sarcasm, umor cat cuprinde,te citesc pe nerasuflate. Bravo!

 =  Razvan
Ina Simona Cirlan
[15.Oct.05 20:04]
Deocamdata am ramas agatata departe, ma voi intoarce si eu, cu siguranta, pentru ca prea multe lipsuri nu lipsesc aici:) ceea ce cu siguranta nu-mi prieste, uite mi se vestejeste si umorul.
Esti atat de tonic si in comentarii incat parca as vrea o portie in plus:). Multam, te astept sa revii!
Drag!

 =  Si zi asa, trecusi vamile....
Gabriela Marieta Secu
[24.Oct.05 13:47]
Lipsita-i cam mult... ce scrasnet de rasu-plansu... si nu rad, a lacrima de foc mi-e sufletul de umilinta pe care trebuie s-o indure unii oameni din cauza altor neoameni care au pus langa eticheta de roman si pe cea de infractor din nastere, din neam in neam... basca organele alese dupa criterii exigente... sa nu+i sclipeasca inteligenta ca e inapt pentru functie de organ.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !