Comentariile membrilor:

 =  dar a treia categorie?
Sandra Hanna Segal
[26.Sep.05 08:13]
Hai ca m-a distrat discutia asta in jurul Zarazei si a volumului cu pricina, desi sanse sa-l citesc aici in Canada, nema:)
Acum pareri cate capete, si fiecare intemeiata pe oaresice sentimente si/sau rationamente. Eu mi-am facut o regula din a cere parerea altora dar de a mi-o mentine pe a mea in caz ca nu concorda cu a dansilor.
Acum stateam si ma gandeam, daca toti ar fi mari clasici, ce am face cu ei, doamne iarta-ma? E loc zic eu si pentru literatura usurica, dar nu vulgara sau lispita de valoare. Literatura facuta sa ne delecteze, chiar daca n-o pastram in biblioteca timp de o viata. In plus, Bucurestiul de alta data e un subiect prea vast pentru a fi acoperit chiar de magistrul Eliade.

la buna recitire,

 =  intrebare fara raspuns
Ioana Veronica Epure
[26.Sep.05 08:38]
Am citit `De ce iubim femeile`... si dupa ce am terminat mi-am pus doar o singura intrebare : totusi, DE CE iubim femeile... sau macar de ce le iubesc barbatii? Pentru ca volumul despre care vorbim, desi trebuia sa ofere un raspuns, doar a mai ridicat inca multe alte intrebari. Mi s-a parut pe alocuri chiar misogin, uneori femeile sunt transformate in obiecte... dar in fine, e o parere personala.
Mi-a placut felul in care se invarte discutia ta, nu este un simplu comentariu scris dupa toate regulile. Totusi, asteptam o alta concluzie... ori poate una putin mai clara :)).
In rest numai de bine.
Ioana

 =  din nou nedumerit
enache ion
[27.Sep.05 01:44]
Vezi m'neata nea Nicule, Hanna are dreptate, hai sa lasam si pe cei "neputinciosi" sa zica si ei o vorba, ca parca asa credeai pana mai adineauri, sa nu punem niste limite stricte, pentru ca atunci acest site nu isi mai avea valoarea. Iar criticile isterice,pentru ceva de inceput nu au sens si nu cred ca acesta este argumentul sa facem atata polemica. De ce iubim femeile? pentru ca trebuiesc sa fie, iubite si pentru ca "de asta ne-a bagat destu-n ochi si mintea-n cap nea Cartarescu" si ce ti-a zis Ilie fostul tau coleg si ilustru profesor la un liceu de elita, precum spui, si a zis-o bine, plus argumentul jumatatii. Stii ceva Nicule,vorba lui nea Heliade Radulescu: scrieti mai oameni buni, orice, dar numai scrieti. Te rog Nicule sa ma ierti dar nu m-am cam lamurit cu ce ai vrut sa zici si sa demonstrezi cu iesirea asta a ta, eu ti-am raspuns la ce am inteles. Daca am gresit, scuza-ma.

 =  pareri cate capete
Sonea Roxana-Crina
[27.Sep.05 13:05]
Mda, am citit si eu "De ce iubim femeile". Nu e o proza grea deloc, e chiar facila si foarte accesibila de genul gandurilor care zburda ludic, misogin sau semi-artistic prin capul oricui, din pricina asta am simtit ce scria foarte aproape de mine, de omul obisnuit. Dar de invatat nu m-a invatat mai nimic, de miscat.. pe ici pe colo, au fost unele surprize pigmentate cu filozofie care mi-au ridicat unele intrebari tot pe ici pe colo. O lectura comoda si placuta. "De ce iubim" femeile e o carte care.. se vinde. Nu cred ca dezvaluie adevarata valoare a lui Cartarescu. E insa valoarea lui comerciala.

Daca vreti sa-l dati pe Cartarescu jos de pe soclul mediei, textul are un rost. Dar de atentat la tot ce a scris el e poate prea mult.

 =  Marea performanță înseamnă a face incredibilul credibil,
Nicolae Diaconescu
[14.Oct.05 20:30]
Dragă Sandra,
Cînd tu îmi scriai acest comentariu eram demult plecat din București! Marți seara m-am întors iar miercuri am formulat un răspuns amplu pe care n-am reușit să-l trimet.
Dincolo de observațiile mele "critice", vezi ironizarea afirmației "totul a fost real, real, real", volumul se citește ușor, am sărit doar cîteva pagini la o singură povestire. Asta e o performanță pentru autor că a reușit să-mi capteze atenția în atîtea povestiri.Totuși nu m-a convins complet,pentru că n-a făcut incredibilul să fie credibil.
Faptul că e studiat în școală înseamnă că la anumite nivele e foarte apreciat, a devenit un clasic în viață. Oricum e un autor citit iar dacă eu l-am ironizat un pic nu contează și nici nu cred că-i pasă, el scrie,publică și cărțile lui se vînd.

 =  Punctul pe I ,..
Nicolae Diaconescu
[14.Oct.05 18:47]
SALUT IOANA !
Ai citit volumul și nu te-ai lămurit de ce iubim F. M. I.-li ! Îți spun de ce le iubesc eu. Pentrucă deși mai fragile decît bărbații sunt de fapt mai puternice, mai tandre, mai bune și chiar mai intuitive.
Cît despre concluzie, deși poate fi subînțeleasă, ți-o spun și ție în clar: un creator e mare cînd reușește să prezinte incredibilul drept credibil.

 =  Să ne zgîim la statui dar să mai și rîdem
Nicolae Diaconescu
[14.Oct.05 20:24]
Scumpă Crina,
Cum poți să crezi că aș "atenta" la o statuie și la un soclu?!!
Dacă era după mine, n-aș fi demolat niciuna de-a lungul timpului. Alții au această vocație.
În Viena în anul 1992 , statuia lui "tătucu" Stalin era bine mersi pe soclul ei. Cît despre textul meu,nu-și propune nici să demoleze, nici să atenteze, ci doar să ironizeze minusurile unui creator,al cărui volum, într-adevăr se vinde bine.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !