Comentariile membrilor:

 =  Iulia,
Ottilia Ardeleanu
[12.Mar.23 21:44]
e hilar ce scrii aici. Nu că m-aș da în vânt după baladele tale, dar aici e o sforțare de mare conceptualitate. Chiar nu simți cât ești de inutilă în cuvinte?!
Nicio atracție! Epatare în van!

 =  Nici o noima
Florin Rădulescu-Rudy
[13.Mar.23 11:02]
in scrierea asta cu pretentii de poezie.Parerea mea.

Rudy

 =  Răspuns...
Iulia Elize
[12.Mar.23 21:58]
E un poem la care țin, e o idee experimentată poate adesea, sociologic, eu am întâlnit cazuri și m-am inspirat, pentru acest poem amărât (cam amărît, după idee, dar care mi-e drag, empatic) știind că sunt cazuri, pe această lume, și că poate e ok să am și un text cu expresii mai ciudate, pentru că fiecare scriitor poate are 2 sau 3, ca picanterie stilistică.

În rest, pentru fetele părăsite, cel mai mare regret. Cunosc caz care s-a căsătorit imediat, după ce el a părăsit-o.

În rest, despre tehnică, sper că e cât de cât. Mulțumesc Ottilia. Pătrățelul roșu a fost așezat...

Te mai aștept!

 =  am citit, dar…
Stanica Ilie Viorel
[12.Mar.23 21:59]
zic la prima citire:- mi se pare dezordonat și prefer “perne”…
mai citesc și revin (nu postez comentariul)

recitind, m-am oprit la “cari”… citesc
de ce “iarăși”? ce sugerează? este o stare care se repetă?

apoi trebuie să rup imaginea propusă de primeke două versuri și mă încrunt să înțeleg care este legătura cu ceea ce urmează.

concluzionez: am citit cu interes, dar sunt prea nepriceput să înțeleg oferta
nici linia poveștii, nici modul în care sunt folosite cuvintele și nici hopurile de colo, colo

sper să nu naștem o polemică

am evitat de ceva vreme să mai spun ce cred despre textele citite, tocmai din cauza reacțiilor

o fi un text, oricare text, “puiul” autorului, dar părerile cititorilor n-ar trebui să fie resimțite ca pe un atac

cu respect.

Spor!

 =  Mulțumesc... Vă mai aștept...
Iulia Elize
[12.Mar.23 22:03]
perini - așa se spune în Ardeal.

cari - ființele acelea mici și nasoale, chițibușuri și tristeți, metaforele

se repetă da, e logic, dar nu e durere poetică.

Vă mai aștept

 =  Bun text
Irinel Georgescu
[13.Mar.23 09:39]
Mie îmi place mult. Pare neizolat termic. Să-l pătrundă intemperiile și criticile. Însă știe să releve o lume întreagă. Finalul este o lovitură de teatru. E despre femeia înșelată. Dar nu numai.

Comparația c-o pasăre neagră rămâne în memoria cititorului.

 =  Răspuns, clar...
Iulia Elize
[13.Mar.23 12:21]
Schimb cate ceva, caci eu de obicei scriu mai soft. Dar e un fel de drama peste tot, sociologic.

Mulțumesc.

 =  - n-ai talent, dar ai tupeu -
Adrian A. Agheorghesei
[13.Mar.23 12:47]
Eu când mă simt rotund, care-nseamnă un fel de cerc!, simt nevoia punctului. Că aşa-s eu, adică pacifist guraliv. Aş începe prin a fixa adevărul istoric: editura PIM este (sau a fost, cel puţin iniţial, când mi-am legat eu teza de licenţă) este/ era, spuneam, un centru xerox, copiere etc. Aşadar, PIM e acolo unde te duci, dai o mie de lei, scoţi o sută de broşurele, faci masă mare cu familia, amicii şi şeful de scară, şi devii poet. Ta daaaam! Asta pentru adevărul istoric! Şi ca să ne treacă greaţa, fiţele şi gingaşele grohăieli literare. Adică, să ne treacă machiajul liric! Bun!

Apoi: analfabetismul funcţional înseamnă să poţi citi, scrie, dar să nu înţelegi ceea ce citeşti, ceea ce scrii. Punctat şi asta? Punctat.

Şi-n cele din urmă: n-om fi chiar toţi atât de proşti încât să nu vedem ceea ce propui în toate "scrierile": o minciună hidoasă! Tu deţii toate temele (satul, copacii, cuvântul), tu ştii toate formele, toată prozodia, lesa versului alb, tu ai învăţat plămânii să respire. Locul textelor tale este acolo, în dreapta, jos. Doar vechimea te recomandă-n prima pagină! Atât! Şi nu aş fi intrat cu acest comentariu dacă nu îmi alimentai uimirea cu felul tău de a preda poezia. Ca o învăţătoare care dă la palmă, pune la colţ pe coji de nucă, deşi abia a-nvăţat rigla. N-ai talent, n-ai har, n-ai bun simţ (literar?) n-ai decât tupeu. Un tupeu pe care, sincer, îl invidiez! Asta e! Ura şi la gară!

Voiam (fără "r", poate-nvăţăm...", voiam să ştii asta. Poate ţi s-a mai spus, poate nu. Dar voiam s-o spun cu subiect, predicat, limpede ca o apă de izvor. Şi dacă acest comentariu te supără, înseamnă că am dreptate.

Atât.

 =  Adrian,
Iulia Elize
[13.Mar.23 13:13]
Adrian, e o chestie, dacă vrei ca lumea să nu îți ia ideile și scrierile, publici. Pe când cineva care nu publică rămâne cu numai o carte în sertar, toată viața lui. Adică nu trece la a 2-a la, a 11-a, și așa mai departe... e cam de părere de rău.

Eu mi-am protejat toate scrierile și am continuat cu fiecare carte, acum am și romane, și poezie, și mă pregătesc de exemplu să scriu teatru (am scris deja teatru în versuri)... Chestia e că tu ce tu nu pricepi sau poate unii care nu publică, încă, e că tu rămâi real cu unul sau două manuscrise în sertar, în loc să se producă o evoluție și o aglutinare de valoare, care nu poate să îți producă decât satisfacție personală și un plus-valoare. Ca creație atestată și ca protejare scrieri și creștere valorică, continuă (mă bucur de fiecare carte, foarte mult) și ele se găsesc prin Biblioteci, cât se găsesc.

Da, am publicat la o editură mai mică, dar am continuat să scriu. Am 28 de cărți iar ce am publicat până acum nu îmi poate lua nimeni.

În plus, operea poate fi oricând consultată și văzută, prin Biblioteci și dacă valoarea este nu o spui tu, nici eu, ci viitorul, Adrian. Ceea ce la tine de exemplu nu poate consulta pentru că tu nu ai publicat, încă. Doar viitorul contestă sau aprobă, nu oamenii, nu tu, dar nici eu...

Așa că nu te mai supăra și publică și tu, dacă ai chef, și nu mai da cu pietre, nu mai sta pe loc.

A, da... Și nu mai jigni Editurile, te rog! Eu am cărți și de premiu, mi-au fost conferite prin premiere și prin evaluare, așa că te rog nu jigni sistemul de carte!

Dacă azi nimeni nu mai intră prin librării, atunci nu există incisivitate spre acest domeniu, ASTA NU ESTE VINA SCRIITORILOR!!! Ei publică cum pot, dar nimeni nu se poate atinge de ce au scris ei, până acum...

Te mai aștept!!

PS:

Și să știi că mulți autori azi recunoscuți nu au ”primit” edituri mari, așa că ce să te stresezi tu, de fapt... Nu te mai stresa, scrie.

 =  Și
Iulia Elize
[13.Mar.23 13:16]
Talentul, ești și critic literar? De fapt, tu de ce arunci cu piatra?

 =  sindromul
Ionuț Georgescu
[13.Mar.23 13:51]
Am fost impresionat de biografia ta, textul încă încerc să-l înțeleg, dar deja avertismentul "conceptual" arată că sunt pe drumul cel bun. Se spune că există în lumea literară actuală sindromul de a publica mai mult decât ai citit. Da, există!

 =  - câmpi -
Adrian A. Agheorghesei
[13.Mar.23 13:54]
În sfârşit cădem de acord asupra unui fapt: eu n-am publicat încă pentru că nu am îndeajuns de multe texte pe care eu le consider publicabile. E şi asta o măsură a modestiei, poate. Sunt un poet şi slab, şi leneş, recunosc. Is praf. Şi nici nu-mi plac pişcoturile de cenaclu! Şi nici pupatul părţii dorsale! Şi nici nu-mi cade bine să-mi plătesc cuvântul! Am scris (zeci de?) mii de texte, dar abia-abia am 80 de care nu mi-ar fi ruşine peste 20 de ani. Şi nu înţeleg de unde ideea asta de a te publica. Nu toţi oamenii trebuie să se reproducă, nu toţi scriitorii trebuie să se vadă pe hârtie. De unde narcisul ăsta, de unde criteriul numerelor? Eu public de peste 20 de ani... Crezi tu că vrafurile tale lirice pe care îţi ţii bibelourile sunt mai citite decât orice alt text publicat online? Crezi tu asta? E foarte, foarte, foarte important să nu te ruşinezi când te reciteşti peste ani! Asta ţintesc eu! Tu crezi că eu nu ştiu sistemul de publicare, crezi că nu ştiu ce presupune? Miercuri am carte dacă vreau şi-mi permit! Da, fix miercui! Asta ca să fie foarte clar, să nu vindem var zugravului! Şi nici tu găleţi!
Crezi tu că m-am trezit peste noapte în acest vacuum literar? Oricine, cu accent pe "oricine", în două săptămâni, poate să se vadă pe copertă, deci nu mă plictisi cu basmele astea. Mai ştim şi noi! Când debeutez, vreau să debutez fără să plătesc sucurile de pe masă, înţelegi ce vreau să zic... Dacă pentru tine valoarea literară înseamnă volumele publicate, fie ca tine. Ai dreptate! Eşti poeta familiei! Eu cred ceva mai mai mult în cuvânt. Talentul e talent în măsura în care nu ucide degeaba copacii!

 =  Mulțumesc... Vă mulțumesc mult
Iulia Elize
[13.Mar.23 14:46]
Amândoi și tu Irinel și tu Adi, vă supărați pentru că o femeie vrea să ajute. Asta e, eu nu am zis că Adi nu a făcut bine, el e bine dacă publică și el. Și am vrut să îi deschid ochii SĂ LUCREZE, ÎN CONTINUARE. În rest, nimeni nu dă astfel de sfaturi. Ci numai să te oprească, pe mine unii au încercat să mă oprească de multe ori.

Nu am avut nicio pilă în sistem literar, niciodată, numai eu știu, am nedormit nopți numai să îmi termin cărțile. Numai eu știu. Dacă vreți succes, atunci sfătuiesc SĂ VI-l FACEȚI, să se muncească. Eu din 2004 numai asta am știut, munca. Și tot ceea ce am realizat, și eu, în 19 ani, a fost prin muncă și nopți nedormite.

Cărțile îmi sunt bune, nu știu ce zice Adrian. Și în rest, faceți ce vreți, publicați sau nu, chestiune individuală.

Încercați să nu mai aruncați în mine cu chestii, dacă eu lucrez. Eu doar îmi fac munca de zi cu zi și am citit ceva la viața asta, și eu. Mai ales dacă nu îmi cunoașteți încă nicio carte, încercați să nu mă faceți cu cartofiori copți-popți. Căci sunt numai o femeie care scrie și care face treabă, în acest domeniu, literar, așa cum s-a priceput...

Adrian, eu te-am sfătuit ”spre plus” nu uita! În rest, poate azi nu contează nimic, prea mult. Decât nemulțumirea continuă și... liniștea mea (intrinsec).

 =  Sunt curios
Florin Rădulescu-Rudy
[13.Mar.23 15:43]
daca doamna Elize a reusit sa vanda vreo carte, sau le tine pe toate pe balcon in loc de muraturi...

Rudy

 =  Ei, hai
Maria Mitea
[13.Mar.23 15:59]
iar v-a apucat.

Dragii mei,

This is BULLYNG,

Rudy și Adrian!!!!
Care e prob voastră?
Care sunt nefericirile voastre de sub nas și nu vi le vedeți???
Cum aveți ocazia săriți ca niște câini flămânzi!

Și tu și Adrian you both, aveți nevoie să vă spuneți durerile la un terapist, nu să vă deghizați în critici aici pe site și să o faceți pe Marii Știutori, Judecători.

Vâja,
hai, la treabă că-i luni, începe săptămâna, ...

Situl nu e pentru BULLYNG,
Vreau conducerea să ia măsuri, să intervină ...

 =  Răspuns, Maria!...
Iulia Elize
[13.Mar.23 16:05]
Dă-i pace, Maria... Mulțam că ai trecut!

 =  Maria Mitea
Florin Rădulescu-Rudy
[13.Mar.23 16:22]
Zici ca esti la o plenara C.C a PCR, cand oricine incerca sa spuna ceva impotriva regimului era infierat cu manie proletara, vezi cazul Parvulescu, bravo, paracioasa mare, nota 10 pentru turnatorie!

Rudy

 =  ei hai unde?
Adrian A. Agheorghesei
[13.Mar.23 16:27]
Doamnă Mitea, eu am făcut comentarii aplicate (mai generalizate, e drept, asupra operei), dar comentarii care ţintesc textele sau harul scrierii Nu persoana! Şi cum, în fond, nu se poate despărţi textul de autor, asta e, greşeala mea că nu mă pot apleca pe text fără lezarea autorului. Autorului, da? Nu persoanei! Autorului! Bullyingul la care faceţi referire se întâmplă-n alte situaţii - cum ar fi, etnic, rasial, fizic şi, mai ales, sistematic. Adică, într-un fel, cam ceea ce-i faceţi dumneavoastră limbii române! Sau, simţindu-vă ofensată pentru altcineva, cam ceea ce faceţi acum, acuzându-mă de bullying. Mă "bulizaţi". Nu mă mai bulizaţi!
Vă rog să păstraţi şi să nu denaturaţi proprietatea cuvintelor! Chiar şi acea proprietate care vă scapă.

 =  Am vazut tot, stai liniștită
BogdanGeana
[13.Mar.23 16:30]
nu îmi scapă nimic. Ideea este că Rudy, fără voia lui, face pe acest site slalom printre frustrări. În sensul că, dacă ar putea ar scrie la tot pasul atrocități la adresa tuturor celor care nu scriu pe gustul lui, iar gustul lui este modestuț. Cum parametrii poeziei lui sunt stabili, iar temele eminamente previzibile, Rudy mușcă la tot pasul ca un câine turbat. Momentan are un nivel foarte mic, iar de aici și până la a bloca tot ce trimite mai este doar un singur pas. Eu vă propun să îl ignorați, să îl lăsați în grija noastră, ba chiar să îl admirați cum, ca un copil smucit face eforturi ca în loc să arunce în capul oamenilor pianina familiei, se ascunde după perdea și aruncă cu ouă XL. După cum spune și el, atitudine de ferentari, varianta mild.

 =  Observație...
Iulia Elize
[13.Mar.23 16:32]
Dați-i pace, vă rog, Mariei, căci m-am văzut că sunt femeie, a remarcat și ea situația în care eram, și că oamenii nu s-au legat de poezia de mai sus, ci au fost chestii generale, față de opera mea de autor. Volume.


Maria scrie foarte bine, îi aștept, și eu, cartea.

 =  Un text labirintic în sensuri și imagini, capodoperă. Pot argumenta.
Irinel Georgescu
[16.Mar.23 20:03]
Are și aciditate, are și autoironie cât cuprinde acest text poetic în catrene obișnuite. Seduce, chiar din apetența eului liric de a jongla și pe tema eșecului feminității. Oi fi eu vreun fanatic al iubirii-lege, ce ne scoate pe la "crederi", nu din creierii amețiți.
Eu chiar observ aici o capodoperă a scrisului din prezent. Mai revin!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0