Comentariile membrilor:

 =  semn
Anisoara Iordache
[23.Nov.22 15:03]
....iubesc dârzenia, simplitatea și sfințenia omului de la țară, care se poartă "cum e portul din vechime".
Prin ochii unui copil, Maria ai deschis o fereastră a sufletului, să gustăm o porție de dulce ironie maternală. Foarte frumos spus. Mulțumesc.

+ O, mamă, dulce mamă
nicolae tomescu
[24.Nov.22 11:45]
Un text care provoacă amintiri despre figura mamei zâmbitoare sau întristată când venea de la ședința cu părinții. Despre o mamă sfioasă, purtând pe umăr desaga încărcată, vizitându-și fiul care se pregătea să devină „om cu multă carte”. Despre o mama bucuroasă în postură de soacră, dar și mai bucuroasă în cea de proaspătă bunică. Despre regretul că ai avut, la un moment dat, dorința pentru un alt fel de mamă.

 =  Dragă Anișoara, Domnul Nicolae Tomescu!
Maria Mitea
[25.Nov.22 12:31]
Vă mulțumesc mult de trecere si steluță!

Așa este textul, despre ” simplitatea și sfințenia omului de la țară” ... ”Despre o mamă sfioasă, purtând pe umăr desaga încărcată, vizitându-și fiul care se pregătea să devină „om cu multă carte” :)

Domnul Nicolae, nu am scris în poem da să știți că am vizitat și vre-o doi frați în excursia asta la oraș, .mama cu desaga încărcată, eu fudulă, cu vise în cap, mama cu grijile ei, ”să ducem niște plăcinte la frați, dragii, că cine le poartă de grijă cu mâncărică caldă la oraș, cine-i așteaptă după lecțiii cu masa pusă, ... nimeni,
e mama așa era, ...

O mamă sfioasă de o statornicie de invidiat ... care zilele astea m-a fâcut să refectez ... cât de ademenitoare și înșelătoare era lumea din afară, și încă este ... și cât de bine era mama așezată în convingerile ei, care de altfel erau convingerile buneilor, bunicilor, ... care de altfel, în epoca aia sucită la minte, noi îi vedeam ca strămoși cu gândire veche, ...

Vă mulțumesc încă odată! Mi-ați făcut o mare bucurie” :)

Să aveți o zi cu mult spor în tot ce faceți și zel de viață!

Cu drag!
Maria,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !