Comentariile membrilor:

 =  Diana ta
Ștefan Petrea
[30.Nov.21 11:20]
e cuvânt de referință pentru multe femei...

Din păcate "masculului"
nu i se poate face mai nimic
deoarece Diana tace și se complace,
am și eu un caz familial
și săraca femeie nu zice nimănui
că până se face lege e multă tocmeală...

Îmi place că ai surprins bine imaginea femeii asuprite de consort...

 =  Diana cu mâinile în buzunar
Magdalena Dale
[01.Dec.21 22:49]
Diana ține mâinile în buzunar pentru că nu are pe cine să țină în brațe. Gestul subliniază cât este de închisă în sine însăși. ”Ca o căprioară vânată” mi-a plăcut mult această comparație. De altfel, Diana fiind zeița vânătorii în mitologia greacă, mi se sugestiv cum a devenit din ”vânător”, ”vânat”. Din cauza comportamentului ”masculului” ajunge să se transforme în lacrimă, să se ignore pe sine însăși și în felul acesta devine un vânat hăituit de grosolănie. Eu aici, extrapolând, identific și asaltul vulgarului asupra sensibilității sufletești a unei ființe.
Diana nu cred că ”se complace”. Mie mi se pare că retragerea aceasta în sine însăși este o formă de protest. La urma urmei nu poți răspunde unui ”agresor” decât în termenii lui ca să înțeleagă protestul tău. Și dacă nu poți folosi aceeași termeni? În cazul ăsta, retragerea, tăcerea se pot constitui într-un protest.

 =  Vă mulțumesc,
Ottilia Ardeleanu
[02.Dec.21 21:14]
Magdalena Dale și Ștefan, pentru lectură și comentariile generoase. Mă bucură apropierea de cuvinte.

Un decembrie inspirat!

 =  Parteneriat denaturat
razvan rachieriu
[13.Jan.22 10:18]
Un parteneriat în care bărbatul ce se crede un “mascul” viril şi puternic, se manifestă ca un zbir împrăştiindu-şi punitivul asupra partenerei, cu scopul mârşav de a o supune prin violență şi a o face sclava lui, este unul deformat, denaturat şi degenerat.

 =  Mulțumesc mult,
Ottilia Ardeleanu
[14.Jan.22 18:46]
Răzvan.
Numai bine!

 =  Macismul se trage din adâncuri milenare, probabil atunci valorat pe fonul aspre
valeriu danalachi
[16.Jan.22 14:17]
Macismul se trage din adâncuri milenare, probabil atunci valorat pe fonul asprelor țesături lumești... În paralel cu legalizata supremație masculină, Patronii penelor de aur mereu biciuiau macizmul, altfel dragostea între femeie și bărbat nu avea cum fi demonstrată, deși, au fost și mai există femei care se plictisesc fără bruta tratare... Nu contează, în special aici.

Autoarea, seguramente, condamnă macizmul... Dacă chema poliția... sau făcea alarmă în ajutorul Dianei, cazul trecea în obișnuita rutină de bloc.

Prin aceast veridic trist epizod, încă larg răspândit și valorat pe fundalul confortului și dulcei glamourii, autoarea a reușit ( și va reuși, zic eu) să stârnească prtestul masiv împotriva macizmului actual ---inecesar și periculos azi, mâine... și totdeauna.
MULTUMESC Autoarei și celor care apreciază îndemnul Ei, atăt de actual în a noastră brutală societate!!!

Mulți Ani Buni, Ottilia Ardeleanu!!! Succese, în ale tale domenii!!!

 =  sentimentul de macho...
Ottilia Ardeleanu
[16.Jan.22 21:03]
încă practicat, dar nu de bărbați emancipați, educați, înțelepți. machismul în ziua de azi este ca o bucată de ev mediu căzută în capul societății. urât.

vă mulțumesc pentru intervenția dumneavoastră, domnule Valeriu Danalachi.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !