Comentariile membrilor:

 =  Conex, pe marginea ideilor...
Iulia Elize
[04.Jun.21 17:00]
Da, aveți dreptate. Numai numărul π și numerele iraționale sunt poate, dovada infinitului. Poate, totuși ar mai exista și alte dovezi, dar deocamdată nu ne sunt cunoscute, în realitate. De pildă, firele de nisip ale deșerturilor întregi din lume, ca număr, sunt mai puține decât ORICE număr irațional, care le depășește în număr, chiar și stelele, câte sute de miliarde de megagalaxii pe cer, cu fiecare din stelele lor, sunt mai puține decât ORICARE cât de aleator număr irațional. Adică Oricare număr irațional este mai mare decât numărul stelelor care cuprind universul și Big-bang-ul. Oricare număr irațional este dovada pentru un infinit intuibil. Dar și realitatea demonstrată matematic și certitudinea REALĂ, PALPABILĂ, a infinitului. Este un fel de magie a universului și a matematicilor, că arată OPTIC REAL dovada REALĂ a infinitului. Și chiar a infiniturilor, pentru că numerele iraționale sunt multe, nici nu știu dacă sunt numărabile. Cred că nu sunt, numărul lor este practic stringuit și cel puțin teoretic, multiplicabil de tip string cuantic.


Am comentat poate, conex, dar mi se pare important. Puteți foarte mult dezvolta ideea poeziei, pentru că este foarte amplă, chiar și fizic. Ceea ce mi se pare fascinant este de pildă că numerele cuantice, iraționale, pot fi introduse în orice interval. De pildă (0,1), (1,2), și înăuntrul intervalelor, dar și marginile, care până acum nu s-au arătat în matematici. Poate să spună cineva, din punct de vedere matematic care este numărul care înlocuiește paranteza rotundă matematică? Aceasta rămâne marea provocare a matematicilor, să spună care este numărul care înlocuiește, de fapt, paranteza rotundă a unui interval (0,1) sau de oricare altă natură echivalentă ca semnificație și ca scriere.

M-am gândit și eu, în trecut, mult, pe marginea acestui subiect, dar încă nu înțeleg marginile intervalelor grupate prin parantezele rotunde matematice.

E o mare provocare de a înțelege ce număr e de fapt acolo...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !