Comentariile membrilor:

 =  Semn de lectură...
Iulia Elize
[04.Jun.21 17:09]
E o tristețe în lume, un fel de duioșie a sentimentului care se răspândește de inutilitate, un fel de sete de adevăr. Poate în context post-pandemic. Probabil, până când oamenilor nu li se arată conținut bun genuin și adevăruri, ei vor căuta, în general. Poate numai omul liniștit genuin să aibă optică bună, dar fiecare om poate trece prin neliniști.

Ce ar vedea oare optica bună??? Care este adevărul brut? Am afla, sperăm fiecare, dacă nu deținem adevăruri. De aceea caută omul, omul căutător.

Cu drag am trecut, Daniela, spor la scris și la ce faci tu.

Sper să scoți volumașul acela cu fragmente naturalist-fantastice. Cred că va ieși foarte frumos.

Iulia

 =  Dragă Iulia, nu este ăsta câtuși de puțin...
Daniela Luminita Teleoaca
[04.Jun.21 23:44]
... textul care să mă reprezinte,... nici pe departe „textul ăl mai bun”! A fost o stare (posibil, din cauza instabilității... atmosferice!), probabil e niscaiva adevăr în cele scrise. Sincer, nici prin cap nu-mi trecea că... cineva ar putea comenta ceva la el (mă rog, poate doar să zică ceva de genul: „Elementar,... dle, îîî, pardon, doamnă!”). Așteptam, ce-i drept, reacții la alte texte, zic eu superioare ăstuia de mai sus, din care, da, chiar se poate scrie... nu doar un „volumaș”, ci chiar un volum (nu mă refer, desigur, la partea cantitativă). Rămâne, totuși, insidiosul care, orice am face, ne domină viețile, în calitate de făpturi așa de trecătoare, de vulnerabile (nu are neapărat legătură cu vreo stare postpandemică etc., din păcate este mult mai amplă... „pandemia”). Nu știu dacă voi include aceste câteva rânduri în Fragmente. Rămâne de văzut ce voi resimți la o proximă (sper!) (re)lectură.

Dar mă bucur că am vorbit (în toată penuria asta de timp)!

Mult spor și multă insiprație și ție în continuare (eu trag tare de tot pe tărâmuri... de.. basm... științifice: C᾿est mon destin!)

Cu prietenie, D.

 =  = munca, sau cum să explic mai fidel =
Iulia Elize
[05.Jun.21 00:08]
Poate, cum să spun, ca un răspuns, se scrie despre tot felul de stări, asta nu înseamnă că e neobișnuit, ci doar că scriem despre. Eu, de exemplu, lovindu-mă de domeniul mitologic, ba chiar popular-fantastic, am scris despre tot felul. Când nu mă așteptam de exemplu să abordez subiecte ca ”luparii”, poate știi, sau mituri mai neortodoxe. Până la urmă, un scriitor tratează, dar și exprimă, ceea ce nu e neobișnuit. Când ziceam ”volumaș”, era un fel de a spune mai dulce, mai de alint, eu de exemplu îmi mai ”drăgălesc” copilărește munca și cărțile, ca un fel de daruri de om mare/și/mic, etern mic, necrescut. Spor la treburi, din tot sufletul!!! Și eu (mai) scriu. :)

tot felul de teme și subiecte, totuși! suntem polivalenți, oricare om e! :) Iulia




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !