Comentariile membrilor:

 =  Viața între cei doi poli
Viorel Darie
[21.Feb.21 11:05]

între polul numit "aducerea pe lume a unui suflețel", și polul numit "trecerea în lumea celor drepți", un pol la răsăritul vieții, și unul la apusul vieții.

În povestirea autorului Nicolae Tomescu, toate au un curs firesc, de bună seamă, bucurie la nașterea unui copil,tristețe nesfârșită la moartea unui membru drag al familiei. Dar, poate, după cum spune autorul, la sfârșit de cale pe lumea asta, "toți aceștia doar s-au strămutat dincolo, în altă viață, așteptând învierea morților". Ferice de cei care vor câștiga această viață fericită, fără de moarte ...

Textul este dens, de mare valoare, povestirile sunt chintesența vieții, cu zbuciumul pentru traiul familiei de zi cu zi, presărat cu unele situații comice de pe vremea comuniștilor. O omenie cam strâmbă, dar tot omenie era. Și personalele sunt caracteristice epocii, redând farmecul vieții din acea epocă.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  da, aveți dreptate
nicolae tomescu
[21.Feb.21 13:51]
între cei doi poli se desfășoară viața omului. Dar oamenii sunt atât de diferiți, unii înmulțesc talanții primiți spre păstrare, alții îi îi ascund. Gilu nu i-a ascuns făcând fericiți pe alții. Sigur l-a mulțumit și pe Cel ce i i-a dat.
Mulțumesc pentri citire și comentariu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !