Comentariile membrilor:

 =  Pretext
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jan.21 10:22]
Stimată doamnă,
Citesc, din când în când, poemele dumneavoastră și, foarte des, eseurile pe teme legate de limba română, dar... nu prea mi-am permis să comentez...
De data aceasta o fac, recunosc, mai mult ca pretext pentru altceva, de teamă să nu-mi fie comentariul pus la „OffTopic”.
Din textul de mai sus mie mi-au plăcut mai mult:

„că ne mirăm
cum – atât de aproape – brațele noastre experimentează
lucruri așa de diferite”

și

„ceva mă zgâlțâie
posibil să fi alunecat
într-un alt somn
la fel de nepericulos
ca altădată.”

deși, la această strofă de final cuvântul „zgâlțâie” nu îmi sună prea poetic, chiar dacă mesajul transmis și metafora în sine mi se par interesante.

Am aflat cu încântare că, acum o lună, Academia Română a premiat o lucrare realizată de un colectiv foarte restrâns de autori (doar 4), din care și dumneavoastră faceți parte. Mi se pare un eveniment demn de luat în seamă și pe acest site! Adică, nu este de trecut cu vederea faptul că un cercetător (dumneavoastră, în speță) primește un premiu de la cel mai înalt for științific național pentru o lucrare despre istoria limbii române, în condițiile în care el activează și ca poet într-o comunitate de scriitori, în care cuvintele limbii române constituie principalul mijloc de exprimare artistică.
Felicitări, din toată inima!
Poate se găsește cineva să posteze și un articol distinct despre acest eveniment. Ar merita să fie evidențiat și să rămână pe prima pagină, în atenția tuturor „agoniștilor”, multă vreme de acum înainte!
Cornel Rodean

 =  Vă mulțumesc foarte mult, stimate domnule Rodean!
Daniela Luminita Teleoaca
[06.Jan.21 16:03]

Aveți dreptate: preocuparea științifică / lingvistică reprezintă (și, foarte probabil, va rămâne) îndeletnicirea mea de căpătâi, care, DA, se soldează, măcar din când în când, și cu recompensă/-e! Cât privește poezia / beletristica, aici drumul este (și, foarte probabil, va rămâne) cât de poate de luuuung, aproape de necuprins vreodată, dar cu atât mai mult provocator!

Îmi amintesc că dvs. ați remarcat și o serie de aspecte interesante cu privire la proza mea scurtă. În acest context, nu-mi rămâne decât să-mi exprim recunoștința și bucuria depline că pe acest site există și autori care nu doar „bagă de seamă”, ci se și exprimă explicit legat de un aspect sau altul.

Mulțumindu-vă încă o dată, vă doresc să aveți un An Nou cu multă sănătate, bucurii și împliniri! Și, desigur, cuvintele fie-ne pe aproape!

Cu respect,
DLT


PS: Da, Academia este (și trebuie să rămână, dincolo de orice facile clișee!) forul cultural cel mai înalt / emblematic al unei țări / națiuni.

 =  Timpul mort înlocuit cu timp viu
razvan rachieriu
[07.Jan.21 16:17]
Când „simțim” vibrațiile „timpului” viața capătă intensitate și înlocuiește timpul mort predispunând la siderare, inerție și letargie, cu timpul viu elastic, care se întinde pentru a încorpora în el activitățile multiple, diverse și proactive.

 =  E și ăsta un punct de vedere...
Daniela Luminita Teleoaca
[08.Jan.21 13:35]
mai ales dacă avem ca reper / termen de comparație eternitatea, suficient de seacă / statică / moartă în... atemporalitatea ei. Și, cu toate astea, nu ne-ar strica puțină veșnicie!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !