Comentariile membrilor:

 =  Senzații
BogdanGeana
[28.Jul.20 13:07]
Pe bucăți, iată sentimentele mele, unele poate nepotrivite pentru altcineva care nu este în mintea mea:

Recul - eu când umblu prin munții de pixeli de la Far Cry Primal
Cireșari - Pena Corcodușa, urban legend
Strălucitor - Iron Man față în față cu blonda Pepper Potts
Greuceanu - un ghișeu prăfos de la Primăria Generală a Capitalei
Purnamadah - mănăstirea Cașin, văzută de pe străduțe,
Flash - acasă, pe picior de plecare la drum lung și pribegie eternă, cu valizele la ușă
... - știrile de la 5 după un fragment din Faulkner
Ea - the Mandela syndrome
Logo - drumul cu trenul Budapesta - Baia Mare și retur, prin 90, când fără Zalău mă ridicau ăștia înghețat
Draona - Sorescu, ascultând pe fundal Kraftwerk

+ =
enea gela
[28.Jul.20 13:14]
Din punctul meu de vedere, într-adevăr, este, pentru mulți de pe-aici, o Lecție de poezie, ceea ce ați postat.
Teme diverse, imagini originale, impact asupra cititorului, care intră în atmosfera creată de dv cu emoție și empatie. Poate că ar fi fost mai bine să nu fie toate textele propuse în aceeași pagină, zic...
Oricum, o stea cu lumină intensă!

 =  Bogdan
Stoica Dan
[28.Jul.20 13:38]
Iti multumesc pentru trecere si mai ales pentru gandurile cu care pe alocuri rezonez. Recunosc ca am fost tentat sa postez separat dar nu am atata rabdare, iar daca tin textele nepostate ma simt ca si cum nu le-am scris. Pe de alta parte incep sa le tot recitesc pana ma satur de ele crescand astfel sansa sa le sterg.

Fiind vorba de Zalau, a fost la un moment dat epicentrul existentei mele. Dumbrava, Bradet, Stadion. L-am cutreierat in lung si in lat si cred ca am trait o viata paralela acolo. In gara Zalau intra trenul mereu cu spatele pe atunci, nu stiu cum o mai fi acum. Ultima amintire legata de Zalau e din... Costinesti unde m-am intalnit cu niste prieteni care din lipsa de ocupatie cred (ei sustineau ca pentru cunostinte si "obligatii) au adus cu ei doua genti mari pline cu palinca. Motiv pentru care aceasta ultima amintire nu mai e chiar atat de clara. Jägermeisterul ar putea fi cel mult ucenic continutului respectiv.

Far Cry nu am jucat, dar am fost mare amator de Dead Island, Metal Gear, Return to the Castel of Wolfenstein, Unreal Tournament 2000 si demuuult de tot Delta Force in retea. Kraftwerk am sa caut in seara asta. Pe Faulkner il iau ca pe o recomandare, am sa citesc.

Bogdan, eu nu am fost niciodata in Budapesta, desi mi-as fi dorit foarte mult. De fapt cel mai mult mi-am dorit sa invat ungureste.

 =  gela
Stoica Dan
[28.Jul.20 14:47]
Va multumesc pentru trecere si semn.
Si eu cred ca ar fi putut fi postate separat dar, asa cum spuneam mai sus, daca le vad nepostate incep sa umblu la ele si probabil incep sa sterg.
Dupa ce le postez ma simt eliberat, oricat de amuzant ar suna, ma simt de parca nu mai sunt ale mele. Sunt in acelasi timp constient ca sunt multi cititori care o data ce au dat click si au vazut cat de lunga e postarea probabil inchid pagina fara sa citeasca. Asa cum e posibil ca unii sa citeasca doar unul sau doua. Poate pe viitor voi avea mai multe rabdare. Multumesc pentru cuvintele frumoase si semn.

+ Puritate si ironie
Victor Țarină
[28.Jul.20 15:42]
Intr-un fel e bine ca ai postat textele impreună (desi eu am inceput lectura doar de la depresie, dar cand am ajuns la /am adormit amandoi tinandu-ne de mana/si la vulturul lui prometeu am avut motivatia sa le citesc pe toate si nu-mi pare rau), pt ca ai aratat ca ai o voce aparte,cu multe formulari originale si percutante si ai dezvaluit ca esti un poet matur cu o mare dexteritate de a asterne poemele...am vrut sa spun pe hartie...sa zicem pe ecran.Pt expresia /de fapt caut locul unde te-am ingropat/ si pt toate toate sclipirile asemanatoare aprind si eu un semn sclipitor.

+ concentrare
Cristina-Monica Moldoveanu
[28.Jul.20 16:12]
Este o pledoarie consistentă, ca și cum ai fi avut nevoie de mai multe poezii diferite pentru a amplifica valoarea lor. Mă duce cu gândul la despărțire, ca și cum nu ai mai vrea să postezi alte texte. Sunt frumoase și verosimile. Vreau să spun că au o anume calitate pe care eu o apreciez în poezie - par să exprime ceva real, simțit cu adevărat, cu sinceritate. Un gen să spunem intimist și expresiv totodată, un stil care transmite, un conținut cu care cititorii pot empatiza. Nu sunt invidioasă că le-ai scris, la un moment dat mi s-a părut că și eu aș fi scris la fel. Textele tale îmi amintesc de statuile vivante pe care le-am văzut mai demult. Cumva îmi par prea concentrate, conglomerate de sensuri, cumva prefer poeziile mai aerisite, dar recunosc că au valențe estetice, fapt pentru care acord o stea.

+ de la
Ottilia Ardeleanu
[28.Jul.20 19:09]
dramatism la umor, la subtilități și senzații fine, aceste discursuri sunt valoroase prin sinceritate, prin gesturile și trăirile umane. excelează prin sinele poetic. prin măreția spunerii, prin detașare, prin adevăr! rar mi-a fost dat să fac dintr-un lanț de poezii un scenariu vivace, fructificat prin timbru, culoare, imagine...
măreție!

+ şapte stele-însemnări la piramidă
Ioan-Mircea Popovici
[29.Jul.20 02:46]
dintre amicii mei cu însemnări însufleţite
îţi aduc aminte câteva care-o să te bucure
se numesc: însemnări la piramidă

pune mâna pe pană
intră în rolul licornei
bucură-te

mult doarme frumoasa din pădurea adormită
şi eu care credeam că ea-i deja
călare pe cal

“scuturând seara stelele
ridicând capacul fiecărei ghene
cercetând atent cu lupa
fiecare diedru de ceață
și mustățile
tuturor pisicilor somnambule.
mi-am imaginat
că ai lăsat undeva un semn

sub cerul liber ca un cal sălbatic
între dărămăturile vechi ale sălii de sport
ne-am adunat
multe nopți de atunci
și am tot vorbit despre asta.”

sunt calul cu care poţi vorbi
aşa cum ai vorbi cu Adevărul gol
sunt sigur că ştii tu cum este să vorbeşti
cu adevărul gol goluţ

ce-mi place expresia aceasta
adevărul gol
goluţ

 =  stimabile,
Ștefan Petrea
[29.Jul.20 11:55]
zău că aici ai lăsat o adevărată lecție de poezie...

Înstelez după buget, cu inima și cu duhul...

Sincere felicitări!

 =  vorba lungă nu o citește nimeni...
adrian rentea
[01.Aug.20 03:56]
...am scris cândva pe aici. după multitudinea de comentarii și aprecieri s-ar părea că nu e tocmai așa, deși, așa cum ați recunoscut, v-ați asumat un risc. recunosc că și eu foarte rar mă încumet să citesc texte atât de lungi, însă acum am fost captivat încă de la primul poem. le-am simțit pe toate în parte, dar pot spune că rezonez îndeosebi cu cele în care e vorba despre Ea. poate pentru că și epicentrul existenței mele a fost cândva în cu totul altă parte a hărții, și citindu-vă a fost prilej de aduceri-aminte.

+ proaspăt
Costin Tanasescu Stefanesti
[01.Aug.20 18:23]
Din toate aș lua câte ceva, dar nu tot. Drona și Logo acoperă suficient plaja intereselor mele poetico-sentimentale. Citindu-le, mi-am amintit de vremea când scriam cu adevărat poezie... Aș fi ales alt titlu, care să reprezinte mai bine ceea ce conține colajul, ceea ce este acum mi se pare o antepronunțare subiectivă... În fine, fiecare cu ideile sale. Lung text, nu-mi amintesc să fi citit în ultimii cinci ani pe poezie/ro atât dintr-odată. Dar riscul aduce satisfacție, iată m-am oprit să spun că e proaspăt, intens, conturat, inspirat. Pe vremurile acestea de secetă cumplită e mult mai mult ca orice. Felicitări!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !