Comentariile membrilor:

 =  Mulțumesc frumos...
Daniela Luminita Teleoaca
[25.Sep.19 17:52]
... pentru atașarea coperții!

Gânduri bune, luminoase, DL

 =  Revin!
Daniela Luminita Teleoaca
[25.Sep.19 17:54]
Sincere mulțumiri pentru steaua roșie (recunosc, îmi place cam tot ce strălucește, chiar și... însângerat! Mea culpa! Mi-o asum, ca de obicei)

+ Felicitări, dragă Daniela,
Ottilia Ardeleanu
[25.Sep.19 20:21]
și pentru Sonia cu accent grav și hiat, pentru firescul expunerii, pentru dialogul de scenă, pentru abordarea lumii Soniei etc.

Doresc succes acestui volum, cititori pe măsură! Și ție, Daniela, continuare literară cel puțin la fel de performantă ca și până acum!

 =  Mulțumesc din toată inima, dragă Doamnă Ottilia Ardeleanu!
Daniela Luminita Teleoaca
[25.Sep.19 20:39]
este cartea mea de suflet, în ordine livrescă,... copilul preferat. Altfel, fie-vă urarea asemenea stelei... aurite (cf. gură aurită!), iar eu mă abțin să zic „Amin!”, să nu cârtească mult-prea-evlavioșii că trecui fondul lexical religios la termeni passe-partout!!

E un roman cu un stil mai aparte (v. secvențele dramatizate ș.a.)... Lipsa timpului a fost unul dintre factorii care și-au spus cuvântul, alături desigur de temperamentul meu, structura afectivă etc. Posibil să fiu mai.. firească în proză decât în poezie, fiind extrem de analitică de la natură!

Cu cele mai frumoase-luminoase gânduri-sentimente, D.

 =  Felicitări!
Nicolae Diaconescu
[27.Sep.19 00:25]
Ți-am spus mai demult că ești o persoană inteligentă, cu personalitate, perseverentă. Te felicit pentru apariția editorială!
Acum nu aș fi eu însumi dacă nu aș cârti puțin. Textele tale, fie în poezie, fie în proză mi se par foarte lungi, nu toate și de aceea nu am răbdare să le citesc până la capăt. Chiar și acest articol de prezentare mi se pare că exagerezi arătându-ne erudiția ta.
Cum sunt un admirator al tău, n-aș vrea să fii caustică în răspunsul pe care eventual mi-l dai.
Am admirat la fel de mult o tânără poetă și prozatoare, foarte talentată, Lory Cristea, care însă se supăra pentru orice observație critică. Nu mai accepta comentarii la textele ei. Era la fel de narcisistă ca tine, își schimba fotografiile la câteva zile.
În concluzie, te admir și mi-ar face plăcere să mă consideri un prieten, chiar dacă sunt un pic cârcotaș și îți spun că la unele texte uiți robinetul deschis!

 =  Dragă domnule Diaconescu, încântată!
Daniela Luminita Teleoaca
[27.Sep.19 18:47]
… textele în proză, cam da, deşi observaţia este valabilă cu referire la capitolele din Sonia. Volumul de proză la care lucrez acum include texte mici, de aceea l-am şi intitulat FRAGMENTE (sic!) naturalist-fantastice [Nu prea mă mai încumet, în orice caz nu într-un viitor foarte apropiat, să scriu romane, în primul rând din lipsă de timp]. Cât priveşte poezia, la fel, obişnuiam..., într-un trecut mai degrabă, să compun texte mai lungi. Per ansamblu, textele perioadei recente sunt, în marea lor majoritate, (mult) mai sintetice...


Ce-i drept, ce am postat mai sus mi-a stârnit şi mie o exclamaţie de genul: Băi, dar nu se mai termină! Şi tot derulam în josul paginii (!!!) Cu alte cuvinte, fusei de-a dreptul pe punctul de a reproduce / cita TOT romanul! [Dar mă oprii... oarecum la timp!!]


Însă, Nu pt a-mi etala erudiţia m-am întins atât, ci pur şi simplu pt că, aproape ca de obicei, nu m-am putut hotărî care sunt textele cele mai drăguţe, inclusiv în sensul de emblematice. Aşa că am optat pt o variantă maximală! Dar, înclin să cred, se citeşte relativ uşor şi cu plăcere ce am postat mai sus, fiind vorba despre texte încărcate umoristic / spiritual etc.


Apreciez necenzurarea sincerităţii; întotdeauna sinceritatea = onestitatea îmi face bine, mai ales dacă este exprimată decent.

Cât despre schimbatul pozelor, să vezi schimbare pe facebook, şi de 3 ori pe zi, nu de alta, dar o poză sfârşeşte repede prin a mă plictisi de moarte şi...


Mulţumiri luminoase şi prietenoase, DL
PS.: Şi comentariile dvs. sunt în mod constant... cam lungi! (aţi băgat de seamă: am adăugat... emoticonul acela cu zâmbet, nu cu... caustic!!!)

+ Sonia!
Carmen Sorescu
[28.Sep.19 09:36]
Îmi place titlul, Sonia! Felicitări pentru carte și mai ales mă bucur că aici pe pagină e suficient material de citit.

+ Felicitări!
Iulia Elize
[28.Sep.19 12:48]
Felicitări, Daniela! De mult auzisem despre cartea aceasta, citisem despre ea, drum lung și bun, așadar! E doar o altă față a Danielei Teleoacă, și recomand marșarea, atât în domeniul prozei, dar și în cel al poeziei, și în artă!


 =  Mulţumesc foarte frumos, dragă Carmen!
Daniela Luminita Teleoaca
[28.Sep.19 13:27]
Mă bucur sincer pentru a-ţi fi plăcut!

Şi, da, e suficient material... Cu greu îmi stăvilii imboldul de a posta toată cartea!!!

Cu prietenie luminoasă, DL

 =  Mulţumesc foarte frumos, dragă Iulia!
Daniela Luminita Teleoaca
[28.Sep.19 13:36]
Da..., cam de vreo 3 ani! Am fost zgândărită s-o scriu în urmă cu 3 ani şi puţin, mai exact într-o duminică de mai 2016! Aş fi terminat-o probabil în mai puţin de un an, dar, cum n-am putut avea acea continuitate la care râvnim cu toţii pentru închegarea armonioasă a Semnificaţiei, m-am întins pe 3 ani! Dar e bine şi aşa!

Şi... tot DA! Uite, pun (din nou) Radetzky! Aşadar, să nu stăm pe loc!

Cu prietenie luminoasă, DL

 =  .
ștefan ciobanu
[04.Oct.19 10:03]
a reproduce atat dintr-o carte de-a ta tradeaza o neincredere in ceea ce faci. plus lipsa aparatului critic ajungi la astfel de manifestari, in care vorbesti de propria carte. nu o spun cu rautate, nu e vorba ca se citeste usor acest text, ideea e ca nu se prea citeste. se deschide link-ul, se vede lungiomea, se iese. nu spun nimic despre roman ci despre modul de prezentare.

 =  Ştefan Ciobanu, pur şi simplu,...
Daniela Luminita Teleoaca
[04.Oct.19 14:00]
ăsta-i stilul meu. Iar Stilul, cum ştim cu toţii, este omul însuşi sau, altfel spus, Orice vrabie pe graiul ei piere. Deci, un soi de predeterminare. Şi în alte circumstanţe mă manifest similar (v., de exemplu, atunci când postez poze pe facebook!). Un minor principiu al avalanşei, poate o genă a mitralia(n)tului!
Cât despre prezenţa vs absenţa unui aparat critic, ce să zic? Îmi amintesc cu plăcere = Bucurie de o serie de reacţii constant pozitive / superlative, produse cu ocazia postării în diacronie a Soniei mele. În aceeaşi ordine de idei, Pagina / secţiunea / tema rămâne absolut deschisă. Cu această ocazie, te invit, vă invit la evenimentul de lansare a celor 3 volume cu care mă pomenii apărând relativ repede, eveniment care va avea loc pe data de 20 noiembrie, la Târgul Gaudeamus.

Dar am înţeles perfect ce ai vrut să transmiţi. În consecinţă, nu pot spune decât că voi încerca să am (şi) mai multă încredere în mine!

Mulţumesc pentru onestitate!
Cu onestitate, DLT

ps: ai dreptate: da, nu prea se citeşte. Malheureusement!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !