Comentariile membrilor:

+ despre toate acestea
Alina Manole
[21.Sep.18 19:36]
Acest poem se citește ca atunci când citești o carte premiată sau ca atunci când vezi un film bun de artă. Cine mai citește așa ceva, m-am întrebat, după ce am ajuns la finalul poemului, la a treia recitire. Cine mai scrie așa ceva, pentru că eu nu am mai citit de mult timp un asemenea text valoros. E un text care îți explică despre existență, în mod realist, chiar dacă, în final, împărăția cerurilor este, de fapt o râpă.

 =  *
marin badea
[22.Sep.18 14:43]
Mulțumesc, Alina!

+ Notiță de lectură
George Pașa
[23.Sep.18 19:38]
Parcă mai mult ca altcândva întâlnesc în ceea ce scrieți aici formulări cu valoare aforistică, subiective, desigur, altfel nu ar mai fi poezie, ci filosofie. Mi-a plăcut atmosfera creată, vocea aceea lăuntrică râzbătând la suprafață uneori împăciuitor și consolator, alteori ușor acid. Zic și acum: pot să nu fiu de acord cu unele idei poetice, însă nu le pot nega poeticitatea.

 =  *
marin badea
[24.Sep.18 05:52]
George Pașa, totdeauna am spus că fiecare poem (bun) trebuie să aibă o istorie în spate. Acest text are o istorie în spate. Eu doar am încercat, atât cât am putut, să o sintetizez. Cu siguranță, povestea e cu mult mai interesantă decât acest text. Dar e secretul meu! Mulțumesc, cu drag!

+ nimic nu este ceea ce pare a fi
Costin Tanasescu Stefanesti
[24.Sep.18 23:00]
Tensiunea aceea mult căutată de orice poet e bine întreținută pe absolut tot parcursul. Îmi închipui că e un text care s-a scris tot, ca și când cineva l-ar fi dictat. O spun pentru că este curgător, are un ritm bun, nu am simțit nicio frână. În povestea aceasta despre iubire, nesiguranță, renunțare, teamă, se descoperă până la nud eul liric, i se pune etichetă și într-un final copleșitor intrați fiind cu totul în poem, ne trezim pe buza prăpastiei. Un suspans convenabil, pentru că astfel se naște nevoia de a-l reciti. Excelent.

 =  *
marin badea
[25.Sep.18 08:05]
Costin, cu mulțumiri!
Textul ăsta se tot cerea scris de ceva vreme... De foarte multă vreme!

 =  Ceaiul care leaga
Raluca-Stefania Mihai
[05.Dec.18 14:02]
Ceaiul tau leagă și dezleagă vii de morți, anotimpurile de luni, pe tine de celălalt. Ceaiul tău de iasomie mă învață să respir mai ales azi când am nevoie de aer. Mulțtumesc și chapeau bas!

 =  *
marin badea
[08.Jan.19 17:27]
Raluca-Ștefania, îmi cer scuze, acum am văzut semnul tău de lectură. Mulțumesc!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !