Comentariile membrilor:

 =  lumini și umbre
Madalina Maroga
[17.Sep.05 19:13]
Vladimir,

de fiecare dată când citesc un poem al tău, este nevoie să-l recitesc. mereu găsesc alte sensuri versurilor tale.
văd aici, preocuparea către alte zări, alte tărămuri negre ale ființei.
sunt imagini clare, bine definite; ai adoptat o "tehnică" pur picturală.
totul este la persoana I, imagini tablou ale unei stări sensibile și împletiri ale gândurilor dincolo de orizont.
observ o atitudine nouă în poeme tale, ești original și te învărți mereu în jurul aceluiași păienjeniș de lumină și umbră.
genul acesta de poem poate provoca o durere spontană, un moment de gândire și multe semne de întrebare.

Madim

 =  lumina stralucitoare
carmen mihaela visalon
[17.Sep.05 19:58]
3+9+7=19, cu virgula nu ma desurc dar ma mai gandesc;-
"o voce îmi spune că moartea și viața/sunt partenerii perfecți de dans", si daca tot am ajuns la 19 din 1 si 3, pe urma lui 7, trag o carte din tarotul egiptean, bineinteles!, si reproduc ce am aflat despre semnificatia lama a XIX, de la Ely Star.
„Un soare radios lumineza 2 copii, imaginea inocentei tinandu-se de mana intr-un camp plin de flori, sau flori de mucegai, nu-mi mai amintesc exact...Simbolul feicirii calme prin unirea a doua inimi iubitoare, sau dupa alchimia din lectica lui solomoan, iar sufar de tulburari de memorie, pe care soarele le incalzeste si le lumineaza. Arcanul simbolizeaza in lumea divina, cerul suprem. In lumea intelectuala: duioasele legaturi ale contrariilor, in lumea fizica casatoria fericita. Acum imi amintesc un alatar in crepuscul si, mai departe de o rugaciune dintr-o poezie de-a ta:
„pârjolește Doamne
acest izvor
ce rătăcește
neștiindu-și albia
ridică-l în aburi la tine
pană s-o face nor”

du-l departe

Despre celealte intelesuri, neintelesuri, poate voi indrazni sa te mai intreb cate ceva.
Pana la o noua lectura, iti spun:” bine ai revenit” cu bucuria unui cititor caruia ii plac durerile de cap si dictionarele de simboluri.

 =  erata
carmen mihaela visalon
[17.Sep.05 20:01]
lamei nu lama, Solomon nu solomoan, etc, etc.

 =  Felicitari...
Fluerasu Petre
[18.Sep.05 00:19]
Ciudat... Cum reuseste aceasta poezie sa rimeze parca fara rima... De asemenea imaginile sunt ravasitoare... Felicitari...

 =  Eh! "carnea fiebinte a dorului"!
silvia caloianu
[17.Sep.05 22:18]
am citit si parerile. pe mine nu m-ai vrajit. am imunitate - intr-un asemenea context si, cu o asemenea densitate - la "iele" si la "descantece", la "mirosuri" "tainice", la "zvacniri" "orgiastice" (desigur, "in adancurile infernului") ale "salbelor demonice" si la..."altare pagane"; la "dinti de fier" si la..."plamani" de "tigru". (Te-am mai vazut "tigru" si prin alte poezii sau ma insel? nu ca ar fi neindicat, ma intreb, doar...imi verific memoria.)

sa nu uit: nu mi se pare mare gaselnita expresia "o voce îmi spune că moartea și viața / sunt partenerii perfecți de dans".

(apropo, de ex., de "tacere" "decapitata". am zis, cred ca acum doi ani, pe site, "vise decapitate", am apelat, nu o data si la alte simboluri dintr-o desueta recuzita, fapt pentru care, plateste scump - in vama - imaginea poeziei mele. eram constienta, cred ca si tu esti. de ce...dar?)

 =  universul tanjind de dorul iluminarii
constantinescu constantin
[18.Sep.05 07:21]
canta dantesc cuvantul in versurile la 39,7 grade, adevarata rara avis avantata spre necunoscutul din jungla genetica, de unde ne pandesc tigri infometati perpetuu intre gratiile cruzimii. singur poetul, eliberat de povara intrebarilor, avanseaza spre centrul ciclonului existential prin padurea vietii, dansand cu moartea pe buza infernului tulburat de luna. viata ca o calatorie ciudata sub stigmatul ierbii in tragica lume dintre apa fara nume a uitarii si a mortii si strigatul ifritilor oficiind stelarele hecatombe de catre atotbiruitoarea lumina, totul intr-o licarire primara a zbaterii universului orb si pagan , tanjind de dorul iluminarii. superb! sincere felicitari! =  Madalina, Carmen, Petre, Silvia, Constantin
Negru Vladimir
[18.Sep.05 12:33]
Madalina... multumesc pentru analiza realizata poeziei si modalitatea inedita in care imi spui ca am inceput in sfarsit sa fiu original :) In rest, doar stii ca totul e empatie si nu de fiecare data satisfactia este de natura estetica.
Carmen... m-am gandit si la acel 19 sa stii si la reductia lui numerica sau in-carnarea in litera a cifrei, insa sensul principal era acela de perceptie ne-fireasca la mare temperatura... 39.7 pe termometru :) Mi-ai amintit de Ely Star si de modalitatea foarte interesanta de intelegere si practica a astrologiei in cazul egiptenilor.
Petre... daca vibreaza asta se datoreaza in mare masura si cititorului care stie sa se apropie de poem.
Sireno... tu ar trebui sa te hotarasti candva daca iti place sau nu cum scriu pentru ca esti contradictorie :)
In rest fiecare cum poate exprima, fiecare cum poate intelege, depinde ce cautam intr-o poezie... cred ca nu e de bun augur daca incepi sa ma asemeni cu tine:)
Constantin... placut surprins de faptul ca uite cineva a putut intelege atat de clar reperele drumului sugerat poetic de mine... incantat sa stiu ca ma citesti. Multumesc.

 =  Uniți în febră
Alexandru Ciobanu
[03.Dec.05 17:45]
Domnule Negru Vladimir
Am găsit cu greu un canal liber spre dumneavoastră. Multe sunt prea bătătorite de numeroșii dumneavoastră discipoli virtuali, care vă aduc mesajele Domnului. Dumnezeu îi conduce pe oameni prin oameni. Și face perechile în cele mai neașteptate moduri. Am avut odată aceeași febră. Mă gândesc că cineva își alege ingredienții și ca să le amestecă aurele îi aduce la același numitor. Altfel de ce unii iau foc și alții tremură? Am fost flatat că ați citit textul meu despre deochi. Bunica deosebea întotdeauna un deochi de femeie de unul provenit de la un bărbat. Asta nu am mai găsit confirmat in bibliografii. După această logică, mesajul dumneavoastră mă îndeamnă să vă invit să vă uitați prin textul meu Întrebari la răspunsuri, Răspunsuri la intrebări, care aduce un minimum de clarificări. Dacă vă cer prea mult nu e cu supărare. Înseamnă că iar avem febre diferite!
Cu stimă, sănătate!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !