Comentariile membrilor:

 =  Povestiri pline cu învățătură
nicolae tomescu
[23.Aug.18 20:07]
Iată s-a sfârșit și frumoasa poveste a unei vacanțe de vis trăită de Ionuț în acel fermecător loc situat undeva prin în Obcinele Bucovinei. Bunicii completează educația băiețelului prin întreaga lor activitate, fiindu-i un exemplu de urmat.
Cum o să uite Ionuț măiestria bunicului în a prinde roiul de albine sau de a scoate fagurii plini de miere din stup sau felul în care acesta povestea despre constelații, despre Calea Laptelui sau Drumul robilor despre Carul Mare și Carul Mic ori despre Cosași sau Steaua polară.
Și convingerile de etică religioasă, sădite de bunici în conștiința lui, îl vor însoți întreaga viață.
Povestea vacanței lui Ionuț este și un îndemn la iubirea locurilor natale. Scriitorul spune, la un moment dat, Oriunde te-ai duce în țări străine, Bucovina te cheamă neîncetat acasă. Oricine părăsește acest ținut cu iluzia unui trai mai prosper în lume, după o vreme va tânji după acest paradis pierdut, dorind nespus ca într-o zi să se întoarcă pe pl

 =  Multe mulțumiri Domnului Nicolae Tomescu
Viorel Darie
[30.Aug.18 20:02]

care a urmărit, a citit episod cu episod aceste povestiri privind ținutul Bucovinei, subliniind cele mai semnificative aspecte din viața de o vară a copilului Ionuț din București, adus la munte să cunoască traiul bunicilor.

Întradevăr, copilul a învățat multe, mult mai mult decât dintr-o carte, memoria sa nu va fi niciodată lipsită de scenele reale, de mare frumusețe, din Obcinele Bucovinei.

Cu mulțumiri

Viorel Darie
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !