Comentariile membrilor:

 =  Grădina cu zarzavaturi
nicolae tomescu
[04.Feb.18 11:18]
Dintre multele povestiri publicate din volumul Bucovina plai de basm și dor aceasta mi se pare una din cele mai reușite. Descrierea grădinii de zarzavaturi de pe mica proprietate a bunicilor, și a iepurașului ce o vizitează, ne poartă într-o lume ce ni se pare de mult apusă, azi când supermarketul i-a luat locul. Nici piețele agroalimentare nu se lasă mai prejos. Am vrut să cumpăr un kg de fasole boabe de la un vânzător ce mi se părea un țăran autentic. L-am întrebat din ce localitate provine marfa.
- Din Egipt, domnule! De unde ai vrea să fie?
Am plecat lăsându-l cu marfa pe cântar.
Citind textul de mai sus am rămas cu nostalgia unor astfel de grădini ce abundau pe la noi înainte de perioada globalizării.
O fi mai bine acum? O fi mai rău?

 =  Mai erau tufele de coacăze și agrișe
Viorel Darie
[04.Feb.18 21:47]

... roată, pe langă gardul care împrejmuia grădina. Iar nu departe de grădină, era un cireș, care făcea copiilor cu ochiu în în miez de vară, dar și nenumăratelor păsări care se jucau prin rămuriș.

Da, e idilică acestă descriere a grădinii bunicii, care existase cândva aievea, dar acum e totul pustiu acolo, părinții nu mai sunt.

Mulțumesc Domnului Nicolae Tomescu pentru generoasa apreciere a descrierii, măcar să ne hrănim cu trecutul. Pot să se dezvolte copiii noștri și cu ce oferă supermarket-urile, dar ei nu vor mai fi, fizic, oameni la fel de destoinici, cum erau copiii hrăniți cândva natural, din roadele pămâmtului.

Numai de bine
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !