Comentariile membrilor:

 =  convulsii
Ana Urma
[28.Sep.17 14:17]
Este primul text/eseu semnat Carmen Sorescu pe care îl citesc și îmi dezvăluie direct și o altă față al unui autor drag mie. Tonul analitic, permisiv, pasajul de final, mă determină să afirm despre calitatea de a fi generos aproape în orice condiții, chiar și atunci când destinul ne scoate în cale persoane care nu pot să-și mai dea jos masca/măștile; generozitatea implică respectul, iubirea necondiíonată și da, este dificil să trăim singuri, avem nevoie unii de alții, acei alții cu și fără măști. In spatele unei măști se poate ascunde o lipsă a stimei de sine, se poate ascunde o dramă, o nevoie, chiar și nevoia acută de celălalt. Abilitatea, intuiția, sunt daruri care ne ajută să descoperim pe cel/cea din spatele măștii și nevoia lor de a o purta. Iubirea este cea care ne ajută să tolerăm, să înțelegem, să nu desființăm sau să distrugem, cu atât mai puțin să încercăm a schimba felul de a fi a cuiva. Cu alte cuvinte să ne învățăm lecția și apoi aici și acum să o sintetizăm în eseuri, poeme...

 =  Ana
Carmen Sorescu
[29.Sep.17 12:20]
Permisiv, poetic... Mulțumesc Ana, o zi bună.

 =  Cu sau fără mască
Nicolae Diaconescu
[30.Sep.17 00:30]
În creație nu e nevoie de mască. Sinceritatea este o condiție esențială pentru o operă valoroasă, ceva durabil. Arată-te așa cum ești și vei avea numai de câștigat!
Revenind la text, aliniatul cu omizile îmi pare forțat și nu l-am perceput ca pe un preambul necesar pentru considerațiile pe care le-ai făcut în continuare.
"Și dacă ne-am purta natural, fără constrîngeri cărora trebuie să le facem față, fără teama că nu corespundem așteptărilor, dacă am avea acest mecanism al naturaleții masca ar muri."
Chiar și eu, deși cred despre mine că reprezint sinceritatea absolută, am folosit un dublu limbaj, în viața de toate zilele și chiar în creație, în pamfletul "Tainica mea iubire", scos de pe acest site la șase ore după ce l-am publicat, sub pretextul "refuzat pentru corectură".
Dacă vrei să câștigi "prietenia" cuiva, spune-i că e deștept,(deșteaptă), frumos, frumoasă, că e un talent ieșit din comun și fără el, ea, viața nu mai are sens. Dacă spui adevărul, oricărei persoane care are drept de decizie, nu contează în ce domeniu, devii (cu-n i sau cu doi de i?) indezirabil. Așa că, trăim într-o lume a măștilor. Este un mod de a ne proteja și prin urmare, cel puțin în unele împrejurări, masca e benefică.
Textul merită să mai fie lucrat, chiar și la titlu poți să mai umbli.



 =  dl. Diaconescu
Carmen Sorescu
[30.Sep.17 14:30]
Mulțumesc pentru citire și mai ales pentru observațiile pertinente.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !