Comentariile membrilor:

+ este
Ottilia Ardeleanu
[28.Jul.17 15:53]
o liniște acolo sus pe care i-o dorești, mimezi imaculatul, perfecțiunea despre care aici nu știm, ai suflet de nămeți - o durere mai mare nu există!

este aici un suflet de mamă imens ca un troian!

remarc felul în care ai puterea de redare, puterea de trăire, puterea de a suferi - în și prin poezie!

+ da,
Iulia Elize
[28.Jul.17 17:50]
Am găsit aici, în primul rând, un text sensibil, dar și unul foarte bine scris. Câteodată scriitorul care alege să își dăruiască poemul său (sau de ce nu, și proza) din sensibilitatea lui, din ceea ce are el mai sensibil și mai frumos, poate naște riscul să nu adune atât de mult, calitativ. Din cauza sensibilității, care primează, care face legea și dictează un anumit traiect scriiturii. Aici nu este cazul, sensibilitatea este dublată de o scriitură frumoasă și matură. Pentru acest melanj deosebit, și foarte frumos, până la urmă, las cu drag steaua mea.


Cu bine, cu bun,


Iulia

 =  Un alfabet nu doar răzvrătit
Igor Ursenco
[28.Jul.17 18:24]
întrezărim aici (lasînd la o parte veridicitatea fabulei pe care se construiește poemul). Dincolo de forța de a sugera DUREREA ATOTCUPRINZATOARE,
e de remarcat imaginea ``ștreangului`` coroborată cu fulgii care se ``leagănă unii pe lângă alții la fel de reci și de izolați în steaua lor``. O comparație de maximă sugestie cinematografică. Felicitări autorului!

 =  Aceste stele sunt pentru ea!
enea gela
[28.Jul.17 20:32]
Vă mulțumesc pentru aprecieri! Da, e un text personal!!!

 =  ai crescut mare printre îngeri
Cristina-Monica Moldoveanu
[29.Jul.17 00:40]
Se simte o durere în carne și os. Am vibrat emoțional pe fiecare coardă fină a sufletului tău. Îți doresc din ce în ce mai mult senin și pace în suflet, puțin cîte puțin. Remarc ”mă voi lăsa macerată în nămeți” (și totuși oamenii nu sînt obiecte pentru măcelari, fie ei și din rai), ”cu alfabetul meu răzvrătit”(și totuși fragmentarea limbii nu e soluție pentru probleme existențiale, cum nici rotacismul limbii române sau tăcerea moților nu au împiedicat sărăcia sau alte probleme sociale, fiindcă limba e sacră), o fotografie ”fără nimeni în preajmă” (și totuși orice persoană se definește chiar și ca aspect fizic numai prin raportare la alți oameni, nu la nori), ”cerberii” raiului (și totuși raiul nu are cîini răi de pază, ci este un loc simplu, sărac și deschis pentru inimile bune), ”carnea cea de toate zilele” (și totuși prin tradiție demnă de respect și bine întocmită hrana cea de toate zilele e pîinea), Dumnezeu ”își linge degetele după fiecare troian” (și totuși Dumnezeu e bun și are drag de om și iertare, nu înghite nămeți și nici cai troieni), liniștea rochiilor măturînd lumina (și totuși lumina nu poate fi dereticată). Resimt expresia unei mari dureri sau a unei rupturi de sens și semnificație datorită unei tristeți sfîșietoare, dovadă și numeroasele puncte de exclamare din comentariul tău de răspuns pentru cei care au citit poezia ta. Fiindcă prezinți admirabil și răscolitor o lume întoarsă pe dos, tipic pentru omul în grea suferință, îți dăruiesc și eu un zîmbet bun și o stea în sistemul sitului agonia. Mulțumesc pentru poezie. Numai bine.

+ stea
Cristina-Monica Moldoveanu
[29.Jul.17 00:40]
Mă scuzați, am uitat steluța buclucașă.

 =  Pentru lumină !
enea gela
[29.Jul.17 07:29]
Când poți să transmiți o stare personală și să rămâi, totuși, în poezie înseamnă binecuvântare!
Vă mulțumesc vouă, adminilor acestui site, de unde am avut ce învăța, vă mulțumesc vouă, celor care ați interpretat așa de frumos textul meu!

 =  Ninsoarea din diferite perspective
razvan rachieriu
[23.Aug.17 12:48]
Din perspectiva omului, ninsoarea e o ploaie înghețată agasantă, lipicioasă și stereotipă, ’’din perspectiva lui Dumnezeu’’, ninsoarea provine din lacrimile cerului pe care un demon le-a înghețat, din perspectiva iernii, ninsoarea e un element indispensabil ei și din perspectivă lirică, ninsoarea e compusă din ’’fulgii’’ cu structură estetică ai cuvintelor.
Nu mi-a plăcut expresia : ’’sufletul-os înfipt în creier’’.

 =  ninge...
enea gela
[01.Sep.17 18:59]
Răzvan, mulțumesc pentru trecere. Cât privește expresia...nu știu ce să zic...Nu aș mai lua/pune nimic în poezia asta.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !