Comentariile membrilor:

 =  .
Costin Tanasescu Stefanesti
[15.Jul.16 21:13]
excelent final, după o construcție delicată. aripile de pluș dau savoarea.

+ doar alte plecări...
Teodor Dume
[17.Jul.16 15:24]
am citit toate postările din 2015 și 2016 ale autorului acestui text și am găsit o exprimare sinceră, o frumusețe aparte în rostuirea fiecărui cuvânt. spun asta pentru că trebuie să înțelegem că lumea se compune, nu numai din durere și dezamăgiri, ci și din a cea parte a frumosului pe care rareori știm să o interpretăm
"iată/am ajuns și aici/ca cel care se pregătește/de răsărit/și întâlnește doar alte plecări/(...)lumea vine spre mine/(...)crezând că poate aduce/un dram de uitare/
lumea vine în felul ei"

da, un șantion de frumusețe a rostirii care-mi oferă șansa de-a vedea înlăuntrul sensibilității și frumosului, și asta datorită punctării atente a stărilor izvorâte din sentiment, fie el chiar și al altui fel de întâlniri.
"și fiindcă nu e vreo șansă să înțeleagă
rămân așa
ca și cum nu aș fi acolo
ca un pelican
cu aripi de pluș."

pentru tenta dată, și nu numai

luminez
cu sinceritate,

 =  Pentru Costin și dl Teodor Dume
Alexandru Mărchidan
[17.Jul.16 15:56]
Vă mulțumesc foarte mult pentru lectură și pentru cele scrise! Câteodată lumea te dezarmează și rămâi o vreme așa, ″cu aripi de pluș″ în fața ei.
Cu prietenie,
Alexandru

P.S. Sigur, fără exprimare sinceră, adică fără rădăcina vieții, poezia rămâne o floare de plastic, oricât ar fi ea de frumoasă.

 =  bun, dar trebuie mai multă atenție
Ionut Caragea
[30.Jul.16 06:04]
Poemul este bun, autorul are imaginație, știe să transpună o stare în cuvinte potrivite.

Cred, totuși, că poemul suferă în unele locuri. În primul rând, abuzezi de comparația "ca", iar într-un loc iese o cacofonie "ca_cel". Acolo trebuia să folosești "precum". Fiind un atelier de creație, bănuiesc că nu e poemul bătut în cuie.

Nici sfârșitul nu este foarte clar, cu toate că imaginea pescărușului cu aripi de pluș creează un puternic impact emoțional. Acel verb "crezând", arată intenția lumii de a te face să uiți pentru o clipă starea în care te afli, deci, indirect, înțelege/intuiește/simte-vede prin ceea ce treci, mai ales că vrea să îți aducă doar "un dram", adică este conștientă că amintirile tale au o valoare, o importanță, și nu trebuie să renunți în totalitate la ele.

Cred că tu crezi, de fapt, că lumea vrea să te schimbe și nu te înțelege, iar tu devii un pic confuz la capitolul exprimare și delimitare și amesteci gândurile lumii cu ale tale.

Deci, în mod normal, ori înlocuiești verbul crezând cu altceva, ori modifici versul cu "șansa să înțeleagă". Sau pur și simplu îl scoți de tot din poem, căci cititorul înteligent deduce oricum din context, nu trebuie să-i explici.


 =  Sigur
Alexandru Mărchidan
[02.Aug.16 22:57]
atenție trebuie mai multă, nu este un text perfect.
Deocamdată cel puțin nu fac modificări, pentru că e posibil să fac dintr-um text imperfect care totuși spune ceva și este rotund, unul care o să șchioapete.
Mulțumesc foarte mult pentru atenția și timpul acordate!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !