Comentariile membrilor:

 =  Test presărat cu multe scene de haz
Viorel Darie
[20.Jun.16 12:26]
Sunt delicioase situatiile relatate, cum ar fi scena cu bărbații și femeile devenite coriști de vază în formatieile tovărășești, dar, mai ales, alaiul cu femeia lui Niculiță și cu cele două fete care duceau costumul popular împrumutat lui Nuțu. Comice sunt si șușotelile despre membrii familiei pădurarului Nicoliță.

Vremuri trecute, dar parcă nu fundamental diferite de ce s-ar putea produce chiar azi în condiții asemănătoare. Este meritul autorului de a recrea, cu fiecare episod, o lume pe care n-ai fi putut imortaliza nici cu filmări, nici cu înregistrări audio, nici prin povestiri multe. Reînvierea scenelor de atunci, este rodul cunoașterii perfecte a societății de atunci de catre autor, este rodul peterii sale de re-imaginare, de repunere în scenă a stărilor de spirit de atunci, încât noi să retrăim parcă situațiile, atunci reale, azi - cam de râs. Să rădem deci, dar să ne gandim ca acea viață, de atunci, era viața noastră, erau anii tinereții noastre.

Cu stimă

Viorel Darie

 =  precizări :
nicolae tomescu
[20.Jun.16 15:34]
Aș vrea să fac, totuși, 2 rectificări la comentariul de mai sus:
1-nu e vorba de o"formație tovărășească" ci de un vechi cor ce a luat ființă încă din 1894 și a funcționat, cu mici întreruperi, până azi. Din textul de mai sus, dar și din cel anterior, reiese acest lucru. De aceea s-a făcut așa de repede mobilizarea coriștilor. O astfel de întrerupere a fost și înainte de venirea lui Doru ca dirijor.
2 -Femeia "din alai" nu reiese de niciunde că ar fi soția lui Niculiță.


Regimul de atunci căuta să reînnoiască vechile tradiții(dar în interesul său) așa cum era folosită (și uneori falsificată) și istoria. Ne aflăm, doar, la 3-4 ani de la instaurarea lui Ceaușescu

Totodată, în textul de mai sus, am atins și problema "alegerilor democrate" din acea perioadă





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !