Comentariile membrilor:

+ Citindu-l Pe MB
Nuta Istrate Gangan
[05.Feb.16 23:24]
,,Și, printre zecile și zilnicele articole și articolașe pe care le digerăm cu mai multă sau mai puțină plăcere, hrăniți fiind în mod constant de acești bucătari neobosiți, Facebook, Blogger și Wordpress, ușor saturați de literatura de București, literatura de Mitici, de self/freaking/help, literatura de cartier și de canal, literatură care te tentează s-o pui în ghilimele, s-o strângi în pumn și să o arunci la primul coș de gunoi, deși, dacă știi să vezi dincolo de cuvinte, vezi și simți ceva-ul acela care te-a făcut să click pe linkul articolului respectiv, găsești din când în când o scriere altfel.
Una pe care o citești o dată, și încă o dată, o lași să se așeze, o răsucești cumva pe firul gândului tău așa cum ai sfârâi un fus care împletește două fire de culoare complet diferite dar perfect asortate: gândurile autorului peste gândurile tale, trăirile lui și amestecate barbar cu ale tale, ciulinii lui prinși de ciulinii copilăriei tale, când verzi și ascuțiți gată să-ți sfâșie buricele fragile ale degetelor, când uscați și aproape imposibil de scos de pe suflecătura pantalonilor cărămizii și comuniști, croiți din supraelastic ieftin.(Despre Literatură și Litaraturi - Citindu-l pe Marin Badea - Nuta Istrate Gangan)

Cat despre femeia aceasta - hm, ardeleanul cand a vazut prima data o girafa a spus ,,Dihania asta nu exista,,
Dar a existat.
Si femeaia aceasta exista si, desigur, intr-o zi vei sti cu siguranta cum sa o iubesti.

Regret ca nu am drept de trei stele:)

+ șapte stele (pentru că merită)
Ioan-Mircea Popovici
[06.Feb.16 09:48]
Despre context și text, a spus, aproape totul, Doamna din fața mea. Text antologic, care merită 7 stele. De oriunde vrei să începi să-l citeși, el are Stare, Poezie și Viață.


un pumn de scoici
și-o cometă
pentru acest
cântec de seară
pe-o rază
din Steaua Polară

Ponna latră
semn că e cineva pe scară

La Farul Genovez
s-au adunat emoțiile
in jurul motivului - Crez

în cercul mare al Sferi Ceresti
al făcătorilor de pace
din inimile curate
sămânța de iubire
rodi-va într-o zi

călăreții de pe plaja cu suflet
îi recunoști după cai

"... o porți numai tu, ca o medalie, ca un trofeu, conștient că ești ultimul supraviețuitor al acestei specii de oameni care se declară inapți din punct de vedere social, din punct de vedere emoțional, schilodiți sufletește, ea a sintetizat acest șir de însușiri negative într-o formulă mult mai simplă și mult mai aproape de adevăr: Ești crud și egoist!

Își petrece o parte din vară în sudul Franței, prin Carnon, aproape de Arles, unde alienarea e singura formă prin care te poți conserva, colindând boutiqurile, în căutare de bijuuri, îi place să le privească, să le atingă, să le mângăie, e extrem de minuțioasă când vine vorba de astfel de podoabe, le răsucește pe toate fețele, caută defecte închipuite, caută proprietăți închipuite, le inventează o poveste, asta e brățara pe care mi-ai luat-o pe când eram gata să scap trenul, să plece fără mine și cu tine-n gând, cu degetele tale cotrobăind prin locuri rușinoase, nu aveam altă soluție decât să ne căutăm un adăpost numai al nostru, să rămânem acolo peste noapte, peste viață, într-o gură de canal, m-ai fi botezat Euridice, ochii tăi ar fi luminat precum cei ai lupilor, când sunt în călduri,... "

Text recomandat cu șapte stele, pentru Tomisul Cultural, unde s-au adunat călăreții din Călăraș... Euridice merita salvată...

 =  Cu pace
marin badea
[07.Feb.16 07:21]
Mulțumesc celor care au apreciat acest text.
Mulțumesc și celor care nu au făcut-o și care nu pot face diferența dintre un text bun și o declarație de martor, la instanță.
Mulțumesc și ăluia care a stat cu degetul pe tastă, ca să-mi mărească numărul de vizualizări.

Cât despre Tomisul Cultural, Ioan-Mircea Popovici, ehei, să fie sănătos Iulian Talianu, cel mai mare pișicher!

Să fie pace în lume!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !