Comentariile membrilor:

+ Sincopat!
marin badea
[26.Dec.15 08:41]
N-am să înțeleg niciodată cum se fac notările în concursurile astea, ce și de ce simt unii nevoia să-și plătească polițe, de ce țin unii ca textul lor, de cele mai multe ori nemeritat, să se situeze pe un loc fruntaș, folosindu-se, în acest scop, de fel de fel de tertipuri.
În fond, asta am mai spus-o, nu poți comanda emoției, căci poezia, asta cred, înainte de orice, e emoție. Și, asta e, se întâmplă, emoția nu vrea să vină la comandă, iar textul produs astfel, oricât de ingenios e construit, își pierde din strălucire. Căci îmi e greu să cred că astfel de texte, participante la concursuri, în multe din cazuri, nu sunt doar construcții lipsite de emoție.
Textul acesta, însă, se vede că nu e construit. Nu am avut habar al cui e. Și mă uit cum tăcerea e o vulpe-n capcană, care-și roade piciorul... Si zic să luminez tăcerea până nu începe să meargă sincopat!

+ stea
Carmen Sorescu
[26.Dec.15 16:25]
Am să scot în evidență câteva construcții care mi-au plăcut:

și luna de gardă ca un abur de pâine fierbinte pe străzi

mușcăm din ciorchinele toamnei amar boabe vii

decibeli evadează prin ferestrele visului scurt și o mare de inimi
se mută în stradă cum în mare un munte

pulsează lumina în candeli păsări desprinse de aripi își scriu (pulsează păsări în candeli lumina desprinsă de aripi)

firește pe centru copacii par triști mult prea triști când tinerii pleacă

Am fost convinsă că acest text va fi câștigător. Stea.

+ un dangat de clopot
elena katamira
[27.Dec.15 11:50]
Ana, felicitari, un text impresionant, l-am notat maxim, mi-a lasat un asa bun chef de citit poezie in deschiderea concursului!

Poezia m-a incantat prin povestea spusa si felul in care este spusa, are un ritm interior special, numai buna de recitat, felicitari!

 =  Mulțumiri!
Ana Urma
[27.Dec.15 18:52]
Carmen, Elena Marin Badea, mulțumesc pentru generozitatea comentariilor, a impresiilor, de stețuțe nu mai spun! Mă bucur nespus că ați rezonat în acest fel cu versurile mele.

 =  Uimit
rontescu florin
[27.Dec.15 20:22]
Și eu am sperat ca acest text să câștige. A fost al doilea ca notare după o decizie grea. Bogăția trăirilor își păstrează intensitatea până la sfârșit. Există o empatie profundă în fiecare construcție. Mi-a lăsat impresia că tratează evenimente recente sau poate mă înșel.

 =  Florin
Ana Urma
[27.Dec.15 21:09]
Așa este, acest poem poartă în el tristețea unor evenimente reale și recente; s-a scris repede, singure cuvintele s-au așezat în vers, iedera a fost elementul de la care-am pornit, liantul ideilor, fără vreo construcție savantă. Mulțumiri, pentru citire, notare, aprecierea din cuvintele de mai sus.

 =  Sa elimini ghinioanele din viata ta
razvan rachieriu
[28.Jan.16 10:17]
Vrei să arunci „ceasul rău, împietrind minutarul la fix”, pentru a scăpa de timpul împovărător și a elimina ghinioanele din viața ta, și atunci norocul, cu „pulsațiile” luminii în el va veghea asupra ta ca un înger, care-ți deschide „ferestrele visului” pentru a auzi muzicalitatea celestului.
Poezia e foarte expresivă, are o inflație de metafore (în sens pozitiv), are densitate, intensitate, comparații, elevație, e alambicată, complexă, deci o mulțime de plusuri, are și un minus mic referitor la curgerea continuă a poemului.

 =  Mulțumiri!
Ana Urma
[03.Feb.16 00:53]
Răzvan, mulțumesc de trecere! noi încă ținem deschise ferestre visului; așa este, curgere continuă, pe-alocuri sincopată.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !