Comentariile membrilor:

 =  E bine să ne amintim
nicolae tomescu
[02.Sep.15 22:28]
Întâmplările cu acele cartele perforate din preistoricul calculatoarelor mi-a adus aminte de unele fapte istorice de la începutul sec XIX. După ce Napoleon, pentru a slăbi Anglia, a instituit Blocada continentală savanții au început să lucreze pentru a suplinii unele mărfuri ce se aduceau din coloniile engleze. Sigur cauciucul nu se mai putea obține din latexul de rășină produs de arborele de cauciuc ce creștea prin coloniile engleze. Savanții încep să lucreze pentru a produce cauciuc sintetic. Dacă nu atunci, în timpul acelei blocade, reușesc mai târziu. Tot datorită acelei blocade încep să fie căutați înlocuitori ai cafelei din orez, cicoare, secară, ( nechezol). Zahărul a început să se extragă din sfeclă, dacă trestia de zahăr nu mai era disponibilă. Toate acestea au fost un factor de progres.
Încercarea de a refolosi acele cartele nu!
Mi-a venit în minte cetind cele de mai sus și unele întâmplări din epoca de aur. Din foarte multe localități ale județelor Sibiu și Brașov au fost aduși oameni să aplaude cuplul prezidențial care a inaugurat Transfăgărășanul. Lângă mine era un convins membru de partid care a ieșit din rând, vrând să dea mâna cu tovarășa. N-a mai ajuns acasă. ci la spital, unde i s-a pus un deget în ghips rupt de securistul din apropierea ei.
Și, ar mai fi și altele, dar mi-e că mă întind prea mult

 =  Am iertat toate ...
Viorel Darie
[03.Sep.15 08:53]

Domnule Nicolae Tomescu, aveți dreptate, timpul iartă multe. Acum găsim multe fațete bune ale trecutului. Încă erau vremuri mai naturale, poluare mai puțină, surogate mai rare. Mă rog, soia, năutul, sfecla, deși înlocuiau alte produse naturale, erau și ele naturale, chiar sănătoase pentru organism, deși detestate. Laptele de soia !!! Doamne, ce oribil era ! Dar acum umblăm noi, de bună voie, căutăm soia, facem lapte de soia, este cât se poate de sănătos, în raport cu laptele 3,5% care produce colesterol și ne scurtează viețile. Viețile ne sunt scurtate nu atât de grăsimi naturale, cât lipsa de activitate fizică. Când eram copil, nu am văzut lucrător în padure burtos, ce mânca omul gras, se ardea într-o zi lungă de muncă...

Dar să iertăm vremurile, deși e cam greu, dacă ne gândim la câte victime produc în populație vremurile tulburi. Exemple mai vedem chiar și în aceste zile !

Cu stimă

Viorel Darie




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !