Comentariile membrilor:

 =  Sunt bunicele
nicolae bunduri
[12.Aug.15 18:30]
...dar nu în nota stimatei Vali Slavu. Poate Toderașcu a înțeles-o mai bine.Nu contest primele 5 locuri ci ordinea lor. Vali Slavu, ca și mine, ca și alți confrați, cred că nu a lucrat suficient. Consider că Vajoga merita mai mult. Vali, poate pe viitor vei reveni unde știu și vreau eu să fii. Adică pe ce poziție. Poziția de lider...svident. Toderașcu e un băiat curat, de la șară, sincer dar atât a putut face. Nici tu nu l-ai prea ajutat. Sincer!
Să ne vedem cu bine----aiurea
I

 =  Tot sincer
Vali Slavu
[12.Aug.15 18:58]
te întreb și eu ce le reproșezi epigramelor? Părerea ta contează, dar dacă nu spui nimic despre ele, ce să înțeleg?
Pe Todo l-am tot rugat să-mi dea nota 14, ca, împreună cu cele două note de 5 (pe deplin meritate!), să ies pe primul loc, dar n-a vrut.

 =  Vali,
nicolae bunduri
[12.Aug.15 19:27]
a dat și Todo cât a putut.

 =  ...
radu stefanescu
[12.Aug.15 19:39]
dupa parerea mea, poanta din catrenul 1 e firava, catrenul 2 e tras de par - a dansa prost nu e o contraventie, gasiti ceva mai plauzibil, altfel jocul de cuvinte e excelent, iar catrenul 3 e catastrofal, din 3 pricini literare:

- "tine hora, da-i bataie" nu e o melodie ci o strigatura, in cel mai rau caz, nu-s "versuri", ci "vers"
- "le-nțelesese_surdul" suna rau
- "Nu prea le-nțelesese surdul" incepe cu un troheu (accentul cade intotdeauna pe negatie)

si una etica, anume ca nici macar in epigrama o femeie nu trebuie batuta in halul asta - la limita, cu flori, perne, etc...

 =  Domnule Ștefănescu,
Vali Slavu
[12.Aug.15 20:17]
am citit comentariul dumneavoastră cu atenție. Mă bucur că ați acordat importanță acestor detalii. Analiza dumneavoastră m-a ajutat să înțeleg cum e perceput grupajul de cititor, pentru că... știți cum e vorba aia cu cioara care-și vede puiul frumos. Pe acel joc de cuvinte, din a doua epigramă, am mizat și eu. Ideea e că am știut ce vreau să spun, dar nu m-am priceput s-o spun în așa fel încât să înțeleagă și alții. O voi reface, nu cred că va fi greu.
Referitor la ultima... nici nu bănuiți câte bătăi a luat femeia în epigramă. :)

 =  Mici păreri
Laurentiu Ghita
[13.Aug.15 07:59]
Exact ce ziceam, majoritatea au marșat pe tema bătăilor de după horă. Măcar să rămână numai în epigrame și să ne întrebăm de ce!
Mie îmi place mai mult a doua, e mai la temă, spre deosebire de prima, la care poși schimba liniștit(ă) „hora” cu „muncă”, sau „coasă” sau,... în sfîrșit.
Mie îmi pare un pic forțată rima la ultima. Nu știu de ce, dar parcă ceva nu sună cușer.
Asta nu afecteaza foarte buna construcție și prozodie.

 =  Părerea mea...
nicolae bunduri
[13.Aug.15 08:34]
...cu siguranță nu contează dar fără să intru în amănuntele pe care le-a analizat Radu Ștefănescu, și fără să mă refer la poante, cât sunt sau nu de bine realizate, mă voi referi despre partea tehnică. E vorba de al treilea catren care începe cu un iamb "cum versurile..." și continuă cu un troheu "nu prea..." greșeală pe care nu am prea întâlnit-o la Vali. Despre celelalte probleme au comentat (bine) cei de mai sus

 =  Erată
nicolae bunduri
[13.Aug.15 09:26]
A se citi: "Mă voi referi la partea tehnică..." și nu "despre partea tehnică"-cu scuze
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !