Comentariile membrilor:

 =  curat fiasco...
Vasile Munteanu
[13.Dec.14 12:36]

am înțeles, textul de față este maniera dv de a răspunde comentariului lăsat de mine la textul precedent; ceea ce vă doresc și dv: să realizați că maniera aceasta de a poetiza este exact cum ați sintetizat-o în titlu: "fiasco"; faptul că astfel de texte mai sunt și (auto)considerate "texte filozofice" mă scutește de la orice analiză serioasă; cu o fragilitate dezarmantă (dpdv stilistic/teză) încercați să omogenizați (pseudofilozofic/antiteză) conținutul unei balastiere (poezia/sinteză); cu alte cuvinte, aunci când dați un răspuns greșit comiteți o dublă eroare, demonstrați nu doar că obiectul întrebării vă este străin, dar și obiectul răspunsului (eroarea excluzând implicitul); și mai clar: nici poezie, nici filozofie; q.e.d - singurul care se justifică este titlul.

 =  Dedublare poetică
Angi Cristea
[13.Dec.14 16:10]
Poezia este prin esență filosofică pentru ca autorul adresează interogați i retorice prin intermediul eului liric.Desigur că un text liric nu poate cuprinde decât idei filosofice și nu se poate constitui ca un sistem referențial ontologi- co-filosofic.Negarea ipotezei (coincidenta oppositorum)ține de actul poetic.Poezia este o dedublare a sinelui.Cât despre titlul v-am răspuns in precedentul comentariu,sugereaza eșecul erotic și existențial individual-uman.Cu respect,

 =  retorikos
Vasile Munteanu
[13.Dec.14 16:42]

am citit cele două răspunsuri; ce să zic, dacă așa stau lucrurile (cum încercați să le prezentați - părerea mea este că nu reușiți; dacă vă interesează, vă pot spune și de ce), mai ales că nu mi-am făcut din a vă contrazice un scop, atunci aveți dreptate; mai ales că, astfel, este explicabil de ce scrierea dv pare mai degrabă teoretică decât poetică (încă ceva; nu m-ar deranja să indicați și o sursă; desigur, una serioasă, neaccesabilă cu ajutorul unui motor de căutare; departe de mine a insinua că ați fi procedat astfel, dar, de curiozitate, introduceți fragmente din argumetația dv într-un astfel de motor și dați căutare - cu excepția elementelor introductive se găsesc ad litteram).

în fine, nu aș fi revenit dacă la textul precedent nu mi-ați fi răspuns de sus: "înțeleg că nu rezonați cu textul, poeziile mele având o oarecare complexitate, dar a solicita să vă decriptez textul mi se pare normal până la un punct.Răspunsul simplu la ce sunt nonculorile nu e cazul sa vi-l dau.Se învata la grădiniță."; credeți-mă, "complexitatea poetică" este un aspect cu care m-am familiarizat în urmă cu ani buni, iar grădinița tocmai o repet (alături de copii), așa că, dacă ați crezut că am mai uitat câte ceva, vă asigur, sunt la zi cu materia.

nu în ultimul rând (și cu asta închei), observați că pe Nichita nici nu l-am adus în discuție (pentru că nu v-ar fi ajutat câtuși de puțin).


toate cele bune


 =  Insinuare
Angi Cristea
[13.Dec.14 17:07]
Corectez:neaccesibilă. Dacă citeați Cv-ul meu, observați că, înainte de toate , sunt critic literar.Nu insinuați altceva, că nu vă onorează. Înțeleg că misoginismul vă împinge la afirmații nefondate.Da, poezia mea este a unui filolog cu o vastă pregătire critică si o bogată cultură filosofică. Mulțumesc pentru observație.Mi-aș fi dorit sa scriu ,,poezele,,.

 =  propedeutica nimicului
Vasile Munteanu
[13.Dec.14 17:26]
în primul rând: vă rog, evidențiați acel fragment din comentariul/iile mele în care sunt insinuant; am recitit ceea ce am scris și n-am descoperit echivocul; credeam că este evident că mă număr printre aceia care, dacă au ceva de evidențiat (pozitiv sau negativ), o spun direct.

secundo: sunt om, nu bază de date; deci nu dialoghez cu cv-urile, ci cu oamenii; întotdeauna (stricto sensu) intervenția mea face referire la ceea ce citesc într-un text sau într-un comentariu; recursul la (orice formă de) autoritate nu mă influențează câtuși de puțin.


prin urmare, cred că ați trecut a la legere la catalogări ca "misoginism" sau "lipsă de onoare"; cât despre ce scrieți sau v-ați fi dorit să scrieți... e alegerea dv; părerea mea este că există filozofii mai poetice decât multe poezii, cum și poezii mai filozofice decât multe dintre teoriile filozofice; dar - atenție (și cred că sunteți de acord)! - dacă declar o poezie "text filozofic", nu e musai ca ea să și satisfacă anumite criterii (fie ele poetice, fie ele filozofice).

 =  interactiune
Angi Cristea
[13.Dec.14 17:36]
Nu este cazul să ne contrazicem.Ați insinuat o accesare cu posibile rezultate.Nu m - as obosi sa fabrichez raspunsuri.Aștept comentarii binevoitoare la adresa femeii-poet și critice referitoare la textul liric.Mulțumesc pentru interacțiune, v-am lecturat două texte.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !