Comentariile membrilor:

+ o prezentare
Ottilia Ardeleanu
[22.Aug.14 16:09]
reușită, cu imagini scurte și puternice, cu efecte speciale care au scopul de a atrage cititorul spre lecturarea cărții. felicit autoarea pentru subiectul ales și modul savuros de a-l transpune - vizibil cel puțin din cele câteva fragmente citate de Minela, pe care o felicit, de asemenea, repet, pentru modul în care ne invită la lectură.

 =  re Otti -multumesc!
Claudia Minela Petre
[22.Aug.14 16:54]
multumesc mult pentru reco, steluță și pt sustinere!
mă bucură interesul pentru lectură, într-o lume în care se scrie mai mult decât se citește.
o zi faină!

 =  degetele si palmele barbatului decojesc timpul
radu stefanescu
[23.Aug.14 15:14]
"într-o dezordine orientală și exotică" (acel "si exotica" pare-a fi o precizare geografica esentiala pt naivii care si-ar putea pierde vremea incercand sa-si reprezinte dezordinea orientala de tip Ciorogarla, Vanju Mare, Dabuleni, Putu cu Salcia, etc)
Malakech - Marrakech
"sahariane" - sahariene
Marc Chagal - Chagall
"mișcări de aripi pot să-l schimbe și, așa, tornada se năpustește sau nu" (un fel de "daca nu-i rau, e de bine")
"în efortul de a-i dărui femeii [aceea ce] distanță și destin au găsit de cuviință că..." - cumplit
"poeme melancolice, izvorâte din sufletul lui de evreu, înzestrat cu spirit rus" - probabil tot din spirit rus in exces a emigrat la Berlin
"emoția descoperirii pânzelor lui Marc Chagal, expuse la Muzeul care-i poartă numele." - ce legatura are m(M)uzeul cu Marocul, doar autoarea stie
"Scenele erotice întregesc mirajul clipelor petrecute împreună a celor doi prieteni" - ingrozitoare constructie

nu neg ca prezentari entuziaste de genul asta pot face, eventual, deliciul coafezelor, iar dramoleta ONT nu va fi citita frenetic de membrele fan clubului "Burlacitza", dar nu pricep de ce ele trebuie sa ajunga automat la rec, agonia avea candva niste standarde.

 =  re Radu Stefanescu
Claudia Minela Petre
[23.Aug.14 19:39]
am corectat ce a fost de corectat.
daca agonia ar fi rămas la vechile standarde, lumea s-ar fi plictisit citind aceleasi texte, ale acelorași autori pentru că, trebuie sa recunosti, de doi ani bati pasul pe loc. tinerii vin puternic din urmă și vă eclipsează. e ușor sa desfiintezi, asa cum faci tu si alti balauri ca tine. vreau să citesc recenzii sau eseuri semnate radu ștefănescu, vreau să citesc o carte scrisa de tine sau măcar să văd că faci ceva ca lucrurile să avanseze în literatură. dai cu barda în cei care muncesc, asa cum sunt adminii de aici. nu cred ca le este usor sa citeasca zeci de texte zilnic si sa ia decizii. dacă ar fi existat o recenzie scrisa de tine, cu siguranta n-ar mai fi recomandat-o pe a mea.

doar cine munceste la o recenzie, la un eseu sau la o cronica stie cât de greu e. imi este mult mai usor sa desfiintez. dar am ales varianta cealaltă.

dacă nu ai fi comentat cu dispreț și răutate -,,nu neg ca prezentari entuziaste de genul asta pot face, eventual, deliciul coafezelor, iar dramoleta ONT nu va fi citita frenetic de membrele fan clubului "Burlacitza", dar nu pricep de ce ele trebuie sa ajunga automat la rec, agonia avea candva niste standarde.'', ti-as fi recunoscut superioritatea, căci, așa cum spunea Beethoven ,,Bunătatea este singurul semn al superiorității pe care-l recunosc''.
Pentru observațiile pertinente, iti multumesc!


 =  Claudia
radu stefanescu
[24.Aug.14 15:23]
marturisesc ca ai deschis subiecte cel putin ispititoare (daca nu pt lumea literara, macar pt noi doi); din nefericire, asa cum ma stiu, as cadea rapid in greul pacat al offtopicului (http://www.poezie.ro/index.php/personals/14033843/apel_%28text_recomandat_de_bere_ursus%29), si neputand eu uita ca mâna Niei [a Mâniei] e mult mai rapida ca gandul unui router D-Link, ramane cum zici tu...

cu smerenie crestineasca,
un cititor

 =  ....
ștefan ciobanu
[27.Aug.14 14:17]
claudia, nu ti-o lua in cap. daca radu a facut o gluma nu inseamna ca a fost rautacios. sa citim rautatile tale complet gratuite, si nefondate, in urma unei vizite la un cenaclu bucurestean. imi pare rau sa te vad vorbind asa, gandind asa. nu a zis nimeni ca nu ai stat mult sa scrii aceasta impresie de lectura (pt. ca nu este recenzie ce ai scris tu, cred ca esti constienta), doar ti s-a atras, prieteneste, atentia asupra unor lucruri. ti s-a atras atentia cu putina ironie, cum mai faci si tu.
si eu as mai avea de semnalat. cum ca:
- precizarea (Catia Maxim - ,,slow motion’’) la finalul citatelor este in plus;
- ''Momentele erotice dintre Smara și Jean Paul sunt speciale și reușesc să-i apropie mai mult '' momente erotice? nu poti gasi o alta formulare?
- spui de nu stiu cate ori ca cititorul va afla singur firul cartii. pei, asa e de cand haul.
- Te întrebi cine este Jean Paul și ce căuta Smara, soția lui Adrian, în această călătorie? eu ma intreb cine este Adrian pt. ca acum vorbesti pentru prima oara despre el.
sper ca nu am fost ironic.

 =  re Ștef
Claudia Minela Petre
[28.Aug.14 10:00]
(pt. ca nu este recenzie ce ai scris tu, cred ca esti constienta)
ba da
este o recenzie. am prezentat succint cartea. vrei să intrăm in detalii tehnice? o facem, step by step.
de ce nu este o recenzie? motivează. daca vrei polemica din punctul asta de vedere o vei avea. stiu sa-mi apăr lucrările.

,,doar ti s-a atras, prieteneste...''
asta nu e prieteneste:
,,nu neg ca prezentari entuziaste de genul asta pot face, eventual, deliciul coafezelor, iar dramoleta ONT nu va fi citita frenetic de membrele fan clubului "Burlacitza", dar nu pricep de ce ele trebuie sa ajunga automat la rec, agonia avea candva niste standarde.''

prieteneste este comentariul tău fără partea de inceput care suna a amenintare,,claudia, nu ti-o lua in cap.''mie nu-mi pune nimeni botniță. daca am ceva de spus, va convine sau nu, o spun. asta nu inseamna ca mi-am luat-o in cap. e dreptul meu să am o părere.

deocamdata fac lucruri cuminti, scriu despre ce găsesc frumos intr-o carte. voi incepe să scriu și cu sarcasm despre carti și lecturi banale, epatante sau care mă plictisesc. la răutăți mă pricep mai bine decat la lucruri bune. și observ că sunt căutate. ca să trăiesc printre voi, trebuie sa vorbesc aceeași limbă. eu vreau pace, dar dacă nu se poate, bucuroasă și de război. e mai palpitant.
en garde!
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)