Comentariile membrilor:

+ Remember
Laurentiu Ghita
[05.Feb.14 10:24]
O relatare spumoasă, prin care am simțit din nou cum ne tăia viscolul în curte, când ne pozam! Dar, până la urmă, rămâne amintirea...!

 =  Scriitori eroi
Florentina-Loredana Dalian
[05.Feb.14 10:59]
Cred ca acesta era un titlu si mai potrivit pentru ziarul din Constanta, ca tot se poarta eroismul:) Acum, serios, chiar ati avut curaj sa plecati pe vremea aia! imi amintesc ca acum doi ani, parca, planuisem sa mergem impreuna si am amanat tot din motive de viscol. Oricum, inteleg ca a fost frumoasa intalnirea voastra (normal, acolo unde sunt umoristi), iar relatarea ta e plina se (auto)ironie. Si totusi, la replica ziaristei in care va indemna sa ajungeti cu bine ca ea asa a scris si nu mai are timp sa refaca - am ras de-a dreptul. Ce ti-e si cu umorul involuntar!
Felicitari organizatorilor, premiantilor si - mai ales - celor care s-au incumetat la un asa drum! O data in plus, ialomiteanului meu de mare premiu - Florian Abel, de care sunt mandra foc.

 =  Re: Remember... Scriitori eroi
Dan Norea
[05.Feb.14 12:18]
Laurone, tăișul viscolului face ca amintirile să se instaleze mai temeinic decât la alte festivaluri. Peste ani, nu vom spune niciodată "Ce soare strălucitor era la Alba Iulia!" ci "Mai ții minte viscolul de la Mizil din 2014?"


Florinel, diferența față de anul în care era vorba să trec prin Slobozia și să te iau este că atunci proiectasem să plecăm sâmbătă dimineață și să ne întoarcem sâmbătă seara. Ori acum am plecat de vineri, când încă era vreme bună și am stat la hotel. Dacă acum doi ani am fi planificat să stăm la hotel, cu tine și nu cu Brumă, te luam pe sus și mergeam la Mizil prin cel mai cumplit viscol. :)
Așa e, replica ziaristei, voluntară sau nu, mi se pare cea mai bună poantă posibilă!



 =  Multumesc!
Ananie Gagniuc
[05.Feb.14 15:09]
E prima dată când reușesc să postez un comentariu la textele de pe acest site.
Mulțumită lui Norea. Inginerul, tot inginer...La viscolul descris (de nedescris!) îndurat la Mizil, s-ar potrivi scrierea lui Cornel Udrea: "Astă noapte a fost așa de ger, că un câine, care a dat colțul, s-a rupt în două!" Din câte am înțeles, a fost vin din plin, așa că Mizilul a făcut casă bună cu "trotilul". N-am fost și eu acolo...Dați-mi voie să mă oftic!

+ Cel mai nimerit să relateze despre festival!
Gârda Petru Ioan
[05.Feb.14 15:07]
Din câteva motive:
Le are cu scrisul;
Se știe de-a umorul;
Are studii serioase în fotografie și are sculă ca lumea;
A fost acolo cu mult înainte să înceapă Festivalul și a plecat cu mult după ce s-a încheiat;
Dar mai ales pentru că iubește oamenii și îi respectă;
Despre Dan Norea vorbesc.

 =  Retorică (întrebarea), Petrică
Florentina-Loredana Dalian
[05.Feb.14 15:27]

"are sculă ca lumea" (GPI despre DN)

Că Norică le cam știe,
De acord cu-a ta formulă.
Scris, umor, fotografie...
Dar de unde știi de sculă?

 =  Loredana
Gârda Petru Ioan
[05.Feb.14 16:11]
Mi-a șoptit o „mizilică”,
După ce-am... pozat cu ea,
Despre scula lui Norică:
E aproape cât a ta!

 =  Re: Ananie Gagniuc, Nelu Gârda, Florinel
Dan Norea
[05.Feb.14 17:44]
Noni, albatr-osule, aventur-osule, bucur-osule, burt-osule, ciolăn-osule, chipar-osule, făt-frum-osule, inim-osule, lăudăr-osule, maliți-osule, mâncăci-osule, mărinim-osule, miracul-osule, năbădăi-osule, nerv-osule, poftici-osule, romanți-osule, spectacul-osule, spum-osule, tumultu-osule, vigur-osule, victori-osule, volumin-osule, zgomot-osule... invidi-osule! :)


Nelu, mulțam de argumentație. Dacă la alte festivaluri mai cedam ștafeta, de data asta n-aș fi lăsat pe nimeni altcineva să scrie cronica. Era datoria mea față de oamenii care ne-au primit cu atâta căldură pe un asemenea viscol.


Că Norică le cam știe,
De acord cu-a ta formulă.
Scris, umor, fotografie...
Dar de unde știi de sculă?
(Florinel)


Florinel, nu știe, face speculații

Îți spun doar ție (e și-așa destul),
La festivaluri este o cutumă,
Petrică doarme numai cu Chitul
Iar eu mă chinuiesc mereu cu Brumă.




 =  Romeo și Julieta în nămeți
Chitul Grigore
[05.Feb.14 19:23]
Felicitări Norică, pentru această cronică plină de umor și informații, cu poze - făcute cu scula ta deja faimoasă... - care au redat foarte bine atmosfera de la festivalul de la Mizil. Felicitări tuturor agoniștilor laureați pentru rezultatele obținute !

+ doi iepuri, în două limbi :)
Ion Diviza
[05.Feb.14 21:11]
Am citit spumoasa și... spectaculoasa - nu spum-osul, nu spectacul-osul - ta cronică/articol și parcă n-aș fi lipsit motivat-nemotivat de la festival.
Am renunțat în ultimul moment să merg la Mizil - aveam niște urgențe la serviciu, apoi mai trăgeam cu urechea și cu coada ochiului afară; meteorologii o puneau de-un viscol mai grav ca cel din iarna trecută. Zic, ce mă fac dacă mă prinde viscolul și nămeții ca pe Norică,:)pe unde scot cămașa, miercuri-joi, la serviciu, cu lucrările neprezentate în termen?
Ghinionul și marea mea ciudă e că Bâlici și Tarlapan au ieșit din urgia albă, vorba vine, sâmbătă seara, iar duminică pe la 11.00 erau deja la Chișinău. Iar bafta mea a fost că ne-am întâlnit la aceeași oră la cafeneaua "Express" și ne-am despărțit abia pe amurgite, când nu mai aveai nici cu cine, nici pe ce... :)
Mulțumită ție, Norică, am prins doi iepuri de-odată, prin nămeți...
Și m-am distrat, nu glumă. Citindu-te. :)

 =  Re: Grigore și Ioan (din cei Trei Ierarhi, Vasile n-a comentat)
Dan Norea
[05.Feb.14 23:16]
Grigore, mulțumesc pentru felicitări. Să știi că puține din pozele de aici au fost făcute cu scula mea. Am primit o mulțime de fotografii de la Laurențiu Bădicioiu, Doina Gumeniuc din Chișinău și Ioan Toderașcu, cărora le mulțumesc și pe această cale.


Ioane, ți-am dus lipsa. S-a dovedit că puteai să fii bine mersi și la Mizil la festival, și la Express la o cafea (!?), și la serviciu cu lucrările făcute. Peste câțiva ani începi să regreți nu ce ai făcut rău în viață, ci tot ceea ce n-ai făcut deloc. Adică nu eșecurile ci ocaziile ratate.
Da' lasă că mai sunt ocazii.



 =  "Crăiasa" zăpezii
Laurentiu Ghita
[06.Feb.14 08:11]
Referitor la "scula" lui Norică,
Acest articol e exemplu-n care
Se dovedește că, în frigul mare,
E singura ce nu se face mică!

Norică, bagți și voi într-un DROPBOX, Bucket, PICASSA,ceva, acele poze, să vedem și noi mai multe.
Chiar că imi pare rău că a trebuit să plec sâmbată, dar trebuia să-i duc la culcare pe pasageri și, pe urmă, îți imaginezi cum ar fi arătat cronica sub titlul : "(Eli)sinistrații din Mizil"!!

 =  banul…
Eugen Sfichi
[06.Feb.14 14:13]
Mă voi opri la un singur autor și la un singur catren.
„Banul închide orice gură” sau „banul astupă gura” sunt expresii comune. Că banul dezleagă orice limbă, iarăși este o expresie comună. În mod firesc și combinarea lor este un loc comun. Dacă se dă căutare pe Google la tot ce urmează cu majuscule: BANUL „DEZLEAGÃ LIMBA”, FIE „ASTUPÃ GURA” o tot regăsim. Și este vorba practic de jumătate din următorul catren premiat:

Din născare, mizileanul
Știe că, în lumea-ntreagă,
Gura o închide banul
Și tot banul o dezleagă.
(Elis Râpeanu)

Dacă autoarea valorifica, fie poetic, fie umoristc, această expresie de 2 versuri, nu aș fi avut ce comenta. Ar fi fost destul de dificil pt ea deoarece mai avea la dispoziție numai 2 versuri ca să o facă, dar nu ar fi fost imposibil. Însă doamna Elís se mărginește să ne spună doar că sintagma este cunoscută, că se știe, și aici sunt de acord cu ea.
(Pronunț numele doamnei Elís cu accentul pe í și așa voi face și în strofa pe care i-o voi scrie cu dedicație)
Catrenul său nu este nici madrigal și rămâne versificarea unei expresii lungi.

Un madrigal e ca un VÍS
Frumos în luna lui Florar,
Iar versurile lui ELÍS
Sunt tot un vis, dar un coșmar.

Precizez încă o dată că m-am referit la un singur autor și la un singur catren, cel care a a avut ponderea cea mai mare în jurizare.

+ A fost tare frumos!...
ioan toderascu
[06.Feb.14 11:56]
O cronică savuroasă și antrenantă, ilustrată cu imagini sugestive de pe toată durata festivalului. Felicitări! Dane, e foarte bine că ai publicat și textele premianților, fiecare dintre concurenți putând să le compare între ele, sau cu ale sale. De asemenea, mă bucur că ai pus puncul pe "I" și ai precizat că nu toate pozele sunt făcute de tine; prea îți lăudau unii scula ta... fotografică! :)
Legat de cele două zile petrecute la Mizil, voi reda impresiile mele, la cald, scrise la rugămintea d-lui Laurențiu Bădicioiu:
"Iată că Festivalul "Romeo și Julieta la Mizil" a ajuns la a șaptea ediție!
Da, de șapte ani, poezia și epigrama sunt la Liceul “Grigore Tocilescu”, din Mizil. Cred că este singurul liceu din țară în care epigrama se cultivă, “fără menajamente”. Pentru un epigramist ca mine, acest fapt e un lucru minunat. Îi felicit și îmi scot păl… - pardon! - căciula în fața celor doi oameni extraordinari care se implică, până la epuizare, în realizarea acestui proiect: profesorii Victor Minea și Laurențiu Bădicioiu. Să ne trăiți, dragi prieteni ai poeziei și epigramei!
În ciuda vremii nefavorabile, a fost o ediție extrem de reușită, toți invitații (care au ajuns!) fiind primiți și tratați cu multă căldură (atât la propriu cât și la figurat), respect, voie bună, vorbe frumoase și, mai ales, cu de-ale gurii. Și, Doamne, cât ne-au uns le suflet toate acestea, după ce venirăm pe un asemenea viscol!...
Participând al patrulea an consecutiv la festival, aș evidenția faptul că, de această dată, epigramei i-a fost acordat un spațiu mai mare “de emisie” , drept pentru care spadasinii cuvântului și-au demonstrat măiestria, în voie, spre deliciul asistenței. Așadar, epigrama a fost la înălțime și n-a avut deloc rău de… aceasta!
De neuitat rămân și cele două serate literare de vineri (la primărie) și sâmbătă (la cancelarie), unde fiecare a citit, ce-a vrut, din creațiile personale, având fericitul prilej de a primi și… critici! Cel mai critic a fost scriitorul Efim Tarlapan, dar și cel mai criticat, totodată; pe la… colțuri de masă!
Revenind la organizatori, tot respectul pentru primarul Emil Proșcan, el însuși om de litere, primăria Mizil având o contribuție deosebită la desfășurarea festivalului.
Am plecat spre casă cu amintiri dintre cele mai fumoase și cu dorința fierbinte de a reveni, braț la braț cu epigrama, și la ediția viitoare."
Felicitări organizatorilor, laureaților și tuturor celor prezenți la Mizil!

 =  Re: "Crăiasa" zăpezii: A fost tare frumos!...
Dan Norea
[06.Feb.14 12:48]
Laurone, cred că cel mai indicat să reunească toate fotografiile într-o bază de date uriașă este Laurențiu Bădicioiu, cel care le are pe toate pe hard. Ca un exemplu, Doina Gumeniuc a făcut la Mizil peste 2000 (mii, nu sute) de poze, în două foldere. Eu nu am copiat decât cel mai mic din cele două, pentru că nu mai aveam loc pe stick.
O bună parte din poze, probabil cele mai semnificative, au fost postate pe facebook.

Todo, mulțumesc pentru aprecieri și steluță. E adevărat că, de data aceasta, am folosit mai mult fotografiile altora. Dar știi ce greu e să cauți într-un morman imens de poze și să le alegi pe cele mai potrivite pentru text? Procesul este iterativ, de multe ori îți adaptezi textul la fotografiile pe care le ai la dispoziție.
Frumoase și potrivite vorbele tale către organizatorii festivalului. Le merită din plin!







 =  Ananie Gagniuc - FULG DE NEA (120 kg)
Ananie Gagniuc
[07.Feb.14 19:39]
Fiind ucenic pe acest site, nu știu dacă am dreptul să dau steluțe. Dacă da, nu știu cum. Dacă nu, de ce mă mai frământ? Și ultimul dacă: dacă fulgii de nea de la Mizil pot trece ca steluțe, din partea mea, Norică, munți de nămeți. Până la vară, să tot dai la lopeți!...

 =  Re: Eugen Sfichi, Ananie Gagniuc
Dan Norea
[08.Feb.14 13:35]
Eugen, ți-am văzut târziu comentariul. A apărut târziu între alte două cărora deja le răspunsesem. Știu de ce, știu și colegii de site de ce, deci nu e nevoie să vii și să explici motivul.
De altfel, îți răspund mai mult din politețe, pentru că nu faci nicio referire la textul meu, ci la ale lui Elis Râpeanu. Personal, mi se pare inutil să-i dedici un catren pe care ea nu poate să-l citească. Iarăși, consider că nu e nevoie să vii cu explicații.


Noni, neic-ușorule, drăc-ușorule, fulg-ușorule!
Mulțam pentru nămeții de zăpadă! Mi-ai dat de lucru, dacă ceva nu-mi place, este să dau la lopată.





 =  Felicitări!
Cristina Oprea
[15.Feb.14 20:38]
Mi-a plăcut mult relatarea aventurii de la Mizil! Foarte detaliată și haioasă! :o) Mulțumim!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0