Comentariile membrilor:

 =  Cîteva stîngăcii,
Liviu-Ioan Muresan
[19.Oct.13 16:43]
chiar dacă sînt intenționate, tot deranjează. Dar e o poezie bună, marca Asztalos, cred că merită vizitată și apreciată.

 =  bine intenționat
George Asztalos
[19.Oct.13 17:28]
mda poate te referi la ” și așa mai de-o parte” LIM...e intenționat pus așa pentru că gîndirea lui văru-meu era unilaterală, spre utilitarism. deci nu cred că e stîngăcie intenționată acolo. dimpotrivă io cred că am pușcat doi iepuri dintr-una așa. poate mă înșel să exagerez dar e pe-acolo.
mersi fain pentru apreciere, parcă bănuiam că vi pe aici :)

 =  George
Liviu-Ioan Muresan
[19.Oct.13 17:50]
îmi pare bine să ne reîntîlnim. Mă refeream în special la "lui văru-meu", fiind mai corect vărului meu. Și abia apoi la ceea ce credeai tu :)
Oricum, e bună poema și chiar merită citită.

+ evoluție
Vasile Munteanu
[20.Oct.13 07:45]

și mie îmi pare bine să te recitesc, George; mai ales că observ (nu pretind că așa stau lucrurile, ci așa mi se pare mie) ai reușit ceea ce nu mulți reușesc, să îți conduci scrierea la un nivel superior; ai scăpat de ceea ce ți-am reproșat cândva: anume că recurgi exagerat la "pontos", transformând poeticul în anecdotic sau, ceea ce era mai nefericit, în "pontos".

la prima lectură am fost puțin derutat; în sensul că, începutul mai ales, e destul de prozaic și de cuminte; apoi subtilitățile de natură cultural-etnică, monografice, etice și... sexiste și-au redobândit firescul lor în interpretare și am recitit textul cu alți ochi.

oricum, preferata mea este a doua jumătate :)


toate cele bune

 =  err.
Vasile Munteanu
[20.Oct.13 07:47]
recurgi exagerat la "bășcălie"

 =  re(voluție)
George Asztalos
[20.Oct.13 12:19]
Sunt convins că ăsta e drumul Vasile tot ce mă oprește e să nu cad în extrema cealaltă să devin un tragedian defensiv-răzbunător și fără simțul umorului. recursul la anecdotic sau chiar bășcălie e riscant, ai dreptate. mă gîndesc că practic vine de la faptul că m-am molipsit de spiritul tipic persiflant al oralității românului și prefer să fiu persiflant sau chiar autoironic decît ”intelectual” sau calofil. ceea ce lipsea și trebuie reparat e faptul de a pune drama în scenă cu mai multă acuratețe și transparență, păstrînd autenticul intact.
mă bucur să te revăd și îți mulțumesc pentru apreciere. e o surpriză plăcută, nu mă așteptam. continui să cred că agonia e încă vie cît timp ești pe aici.
numai bine om bun :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !