Comentariile membrilor:

 =  Școliți pe dinafară, ignoranți pe dinăuntru
Viorel Darie
[10.Sep.13 10:57]
Complicat era cândva să cunoști tot inventarul gospodăriei, cănd erai copil. Poate la fel de complicat ca pentru un copil din zilele noastre, care trebuie să cunoască nu numai cele scrise în manualele școlare, dar trebuie să știe să umble cu un iphone, cu facebook, cu nemumarate jocuri de pe internet.
Există, totuși, o diferență între copiii din trecut și unii copii de aztăzi: măcar copiii din trecut manifestau o curiozitate vie față de obiectele mânuite de părinți, bunici, pe când copiii din ziua de azi, repezindu-se către briz-briz-urile tehnologice, sunt ingrijorător de ignoranți față de lumea naturală care îi înconjoară, încât poți afirma că ei au o brumă de instruire pe dinafară, dar pe dinăuntru sunt îngrijorător de ignorani, mai ales în privința celor naturale.
Remarcabil stilul autorului, de a ne izola de contextul modernității, de a ne transpune în epoci deja apuse, din păcate, pe cale de a fi uitate.

 =  Omenirea
nicolae tomescu
[10.Sep.13 16:46]
preia din mers vechile realizări și pe baza lor creează altele. Dar, spunea metaforic H.Coandă, oamenii înaintează cu spatele, uitându-se, mai tot timpul, spre trecut. Puțini sunt cei ce întorc capul și scrutează viitorul. Aceștia sunt descoperitorii din toate domeniile. De aceea nu cred că e rău ca de la vârste fragede să se cunoască tainele informaticii. Numai să n-aibă dreptate cei ce susțin că folosirea computerului, telefonul mobil, etc. afectează grav sănătatea.
Prin postarea pe acest sait a celor în jur de 1000 pagini dinSpre necunoscut și apoi Străbătând ceața urmăresc să las, după puterile mele, viitorimi, în primul rând rudelor, icoana unor vremi cunoscute de mine din presa timpului, din însemnările și scrisorile unor apropiați și, nu în ultimul rând, din amintirile mele.
Mulțumesc, domnule Darie, că din când în când lăsați semn pe încercările mele.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !