Comentariile membrilor:

 =  Felicitări!
Liviu-Ioan Muresan
[16.May.13 17:15]
o lansare de carte perfectă. Îmi place și aspectul cărții.

+ am citit
Ottilia Ardeleanu
[16.May.13 17:43]
o parte dintre poeziile cuprinse în acest volum, sunt într-adevăr încântătoare prin misterul pe care îl degajă, aproape că te transportă acolo, în farmecul Omanului. limbajul poetic proaspăt al autoarei îți creează o sete de a afla mai departe despre acel ținut. mi se pare de-a dreptul special că volumul are și o traducere în arabă.

o felicit din suflet pe Camelia-Iuliana Radu și îi doresc mult succes în drumul său literar!

aproape că îi invidiez pe deținătorii volumului de versuri :)

Minela, ești generoasă, o frumoasă prezentare!

 =  re LIM & Otty
Claudia Minela Petre
[16.May.13 20:16]

Otty, ar fi fost multe de spus. Cartea are o poveste neobisnuita. N-am amintit despre detaliile de culise: doua cenzuri prin care a trecut, efortul autoarei de a obtine culoarea hartiei folosite pt. editarea textelor(culoarea nisipului de acolo, pentru acest lucru s-a tiparit cartea de trei ori). n-am amintit despre faptul ca volumul de versuri este impartit in patru, sau despre faptul ca este scris bilingv - romano-englez, ca urmeaza sa fie lansat in luna noiembrie, intr/un cadru festiv chiar acolo in Oman etc.)Probabil ca daca voi intra in poesesia ei ii voi face o recenzie si voi folosi si aceste detalii.
va multumesc pentru semn
ave

 =  ave
Claudia Minela Petre
[16.May.13 20:21]
am uitat sa multumesc editorului care m-a ajutat sa scap de ,,tablourile foto''. intrasem sa le sterg. stricau aspectul cronicii eveniment si preferam sa ramana fara.
Otty multumesc pentru steluta :)

 =  Felicitări!
Ileana Popescu Bâldea
[18.May.13 07:19]
Evenimentul a fost de exceptie. Iar volumul...ca și cum ai ține în palme un mister.

 =  multumiri pentru cronica, ese prima oara cand apare pe site-ul Agonia un articol
Camelia Iuliana Radu
[19.May.13 01:24]
Claudia, multumesc pentru aceasta cronica sensibila, pentru prezenta ta energetica. Regret ca nu ai cartea. Nici nu ma asteptam. Sper sa iti pot oferi volumul, pentru ca o carte e bine sa fie la cei care o iubesc.

Va multumesc tuturor pentru comentarii si aprecieri.

pot sa mai adaug cate ceva. traducerea va fi facuta de cel mai bun traducator omanez, care, anul trecut, a luat premiul I pentru cele mai bune traduceri in omaneza.
poeziile traduse in limba araba au fost citite catorva omanezi care au fost incantati, desi ei nu sunt familiarizati cu versul liber, iar anumite cutezane de gandire ii uimesc, desi noua ni se par singurele care conteaza. Dincolo de cultura diferita, religia si stilul de viata diferit, emotia ramane cel mai bun vehicol de transmitere a informatiei. Am cerut ca traducerea a nu omanizeze textul, ci a fie fidela vedwerii mele europene/romanesti. pentru aceasta, pastrez pentru variana in l araba si traducerea in limba engleza.

De altfel, ei au spus ca ar dori sa aduc desenele originale la lansarea de carte. Voi incerca sa povestesc intr-un articol cate ceva despre povestea acestei carti, pentru ca sunt multe aspece inedite mai ales in derularea traducerii. Sintagme care ne par firesti sunt pentru oamenii de acolo mootive de uimire. De altel, interculturalitatea ofera o perspectiva noua de ambele parti, culturile care se intalnesc devin prilejuri de obiectivare a perceptiilor despre propria realiate.
multumesc inca odata.


 =  ave
Claudia Minela Petre
[21.May.13 13:50]
nu e pentru prima data cand apare un ,,articol'' pe Agonia
eu am mai scris cronici ale evenimentelor la care am participat
e pacat sa ramana fara ecou asemenea miscari culturale
sunt foarte putini oameni care participa, din diverse motive si cred ca un asemenea material ar fi binevenit pt. cei interesati
eu sper sa fie cat mai multi cronicari
sunt incantata cand aflu amanunte despre intalnirile culturale, unde virtualul devine realitate
discutiile de dupa, sunt extrem de interesante, acoperind o gama variata de subiecte despre literatura
imi pare rau ca nu stiu sa manevrez reportofonul, astfel incat sa pot reda atmosfera din timpul evenimentului, ar fi extrem de interesant, pt ca parerea mea depsre anumite momente, nu coincide cu parerea altor participanti
de exemplu, Dya Cusurgescu, un personaj care va bantui cam peste tot de acum incolo si care spune lucrurilor pe nume, zicea despre dl. Cosovei ca nu a spus mare lucru si ca i-ar fi placut sa vorbeasca despre poeziile din carte. ,,nenea Cosovei n-a citit cartea soro, altfel n-ar fi batut campii despre scoala haiku, despre corabii si alte poze din volum!''. Imi pare rau, dar Dya nu prea e educata. e de-o franchete tulburatoare. daca nu-si baga mintile in cap, isi va face multi dusmani.

pe curand
ave

+ Felicitari!
Ioan Barb
[27.May.13 09:21]
Desi cu intarziere!


Ioan

+ Felicitări
George Pașa
[27.May.13 10:21]
Camelia Radu are sensibilitate creatoare, însă mai multă exigență cu sine (necesară, de fapt, tuturor celor care scriu) nu cred că i-ar dăuna. O felicit și eu pentru această carte. Am ascultat, în lectura autoarei, câteva dintre textele volumului, am citit, de asemenea, altele (sau aceleași?), aflate în antologia de anul trecut a cenaclului "Atitudini".
Claudia Minela Petre văd că este, de ceva timp, un cronicar inimos al evenimentelor literare și cred că acest lucru este de bine.

 =  re
Claudia Minela Petre
[27.May.13 10:43]
* Ioan, niciodata nu e prea tarziu atunci cand intentiile sunt bune
* dl. George Pasa am decis sa fac ceva ce mi-ar fi placut sa gasesc in ziare, la TV, radio, site-uri literare. din pacate altele sunt prioritatile romanilor - can can-urile, fata de la pagina cinci...

va multumesc pentru semn
multumesc tuturor pt incurajare
ma bucur ca aceste evenimente au ecou, nu-mi vine sa cred
ave

 =  oare, ce o fi aceea o lansare de carte ca la carte?
Camelia Iuliana Radu
[05.Jun.13 10:50]
Draga Claudia, ziceam de acest site, si de articole despre mine, eu nefiind printre preferatii colegilor ploieseni de pe acest site.
Sa stii ca de data aceasta, am primit acasa 2 ziare locale, "Actualitatea pahoveana" si "Telegrama" care au dedicat doua p[agini acestui eveniment. De asemenea, potul Traian T Cosovei a scris chiar o cronica a cartii, dar va aparea, dupa spusele sale, in "Luceafarul" abia prin august/septembrie. Cat priveste cei prezenti la eveniment nu au fost "o mana de oameni", sa nu uiam ca Rotonda era plina, ba chiar neincapatoare, daca s-au mai adus scaune.

Multumesc Ioan,
multumesc Pasa, desi, felul acsta de a pune la insectar nu e prea grozav, atata vreme cat nu aduci argumente.

Cat priveste tanti Dya, ar trebui sa se informeze mai bine despre ce inseamna o lansare de carte. Cei de la "Actualitatea prahoveana" au inregistrat ceea ce s-a spus acolo. Chiar daca nu a avut un aer ofial si oficios, Traian Cosovei chiar a ciitit poezia preferata din carte, si, dupa mine, nu a ales deloc rau. Plus de asta, desi nu a fcut o analiza minutioasa, totusi a vorbit despre continut.

 =  re Camelia
Claudia Minela Petre
[06.Jun.13 09:46]
,,Cat priveste cei prezenti la eveniment nu au fost "o mana de oameni"
o mana de oameni, in comparatie cu cei multi care și-ar fi dorit sa participe.
la asta m-am referit cand am ales aceasta locutiune

,,Cat priveste tanti Dya, ar trebui sa se informeze mai bine despre ce inseamna o lansare de carte.''
ai dreptate, in ultimii doi ani nu a participat decat la vreo 30 de lansari si habar n-are ce inseamna o lansare de carte. ce sa facem, nu sunt toti specialisti ca tine, mai ales atunci cand se puncteaza si aspectele negative. Dya are un cusur - nu aplaudă gratis, iar prestatia lui Cosovei NU I-A PLACUT. nu a fost doar parerea ei, doar ca ea a avut curajul sa o spuna. il respect si il admir ca scriitor. ca a mai aparut pe afisele a catorva lansari si nu s-a prezentat, ca face si desface, nu-mi pasa. am spus-o de nenumarate ori, n-am sa pup in fund pe nimeni, de dragul de a fi simpatica. mi-a placut lansarea ta, mai putin acel moment. de ce trebuie sa te cramponezi de parerea unei tanti care habar nu are ce inseamna o lansare de carte?
ai primit aplauzele meritate din partea tuturor.
o doamna ca tine, nu o tanti ca Dya, ar fi mers elegant mai departe. ce contează o părere contra?
n-am amintit nimic in cronică despre asta


 =  cititorii nostri - seismografe cu inregistrare precisa
Camelia Iuliana Radu
[09.Jun.13 18:07]
dar mie imi place tanti Dya, nu stiu cum am fost perceputa. :) Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa o cunoasc. ceea ce am scris a fost o completare si nu o critica.

vezi, fiecare are toleranta specific orientata, asa suntem. nu prea pot sa judec toanele si starile cuiva, mai ales ale unuia care scrie, sunt tentata mai degraba sa le inteleg si tolerez.
In privinta ta, toata admiratia pentru argintul viu :)
cronicile tale, uite ca am mai citit una, chiar azi, imi atrag atentia pentru ca au un stil proaspat, inca o data multumiri.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !