Comentariile membrilor:

 =  Un text
nicolae tomescu
[07.Apr.13 10:23]
care se citește ușor datorită,cred, și interesantelor amănunte introduse în narațiune. Sorta lui Ștefan Basarabescu, și a fiului său Fănel, este tristă.
Bine ar fi ca unor cât mai mulți locuitori, din spațiul pruto-nistrean să li se trezească conștiința de neam și de țară.

 =  Am citit cu mare interes textele dvs.
Tudose Dragos
[07.Apr.13 18:59]
Am citit cu mare interes textele dvs. Aveți un mod foarte interesant de a însăila narațiunea, punînd carnea ficțiunii pe scheletul solid al faptelor istorice. Citind, ai uneori impresia că ficțiunea e doar un pretext pentru a prezenta (foarte ducumentat) faptele istorice ce au marcat acea perioadă. Eu chiar cred că textele dvs. (sau ceva în genul acesta) ar putea înlocui cu mult succes actualele manuale de istorie (insipide, incolore și inodore). Pe de altă parte, deși nu păreți a da o la fel de mare importanță ficțiunii din jurul datelor istorice, folosindu-vă de un talent incontestabil, reușiți să creați atmosfera și să dați viață personajelor. Singurul lucru pe care l-ar reproșa textelor dvs este că, uneori, finalul este unul prea abrupt, mai puțin elaborat decît restul textului. Dați uneori senzația, în final, că efortul creator v-a obosit, astfel încît finalul nu e suficient de bine realizat (mă refer mai ales la destinele 1 și 2).

 =  Realitatea este uneori extrem de dură!
Doru Ciucescu
[08.Apr.13 17:29]
Distinși domni Nicolae Tomescu și Dragoș Tudose! Vă mulțumesc pentru aprecieri. Referitor la sfârșitul "prea abrupt" din două (1 și 3) din cele șase povestiri ale volumului "Destine din spațiul saharo-siberian" (2009), pe care l-am tradus în franceză și engleză, el fiind publicat sub egida unor edituri din Londra (2012), respectiv, Paris (2013), mărturisesc că am avut multe ezitări înainte de a decide moartea timpurie a lui Salid și Ștefan, dar așa am crezut atunci că este mai bine. Poate, prin efect de halou, eu trăiesc de ceva timp încoace cu senzația că voi sfârși în curând! Dacă ați citit volumul "De-ale cărturăriei de odinioară" (2012), publicat și el în "Agonia", iar ați constatat o anumită duritate, dar realitatea este uneori extrem de dură, iar eu evit să o machiez!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !