Comentariile membrilor:

 =  ...
Vali Slavu
[07.Jun.12 22:36]
Fiind deja trimise la concurs, sfaturile ar fi tardive. Catrenele dumneavoastră au probleme la ritm (mai ales la ritm!), la rimă ("comisii" nu rimează cu "convulsii"), chiar și scăpări de scriere (innocent).
Cu voință, puteți participa la următoarele concursuri cu texte reușite.

 =  Niciun sfat nu este tardiv....
Constantin Popescu
[10.Jun.12 16:49]
Niciun sfat nu este tardiv... Scăparea este scăpare, neobservare sau greșeală de dactilografiere minoră dar există. In privința rimei s-ar putea sa aveți dreptate, diferă ultima vocală accentuată, deși ar merge puțin forțat și o rimă imperfectă... La ritm, mă abțin puțin însă, mă rog... se poate să aveți dreptate, este un domeniu la care mă pricep mai puțin și este primul concurs la care particip și deci, pot fi numit...intrus  . Aș fi interersat să văd parodia căștigatoare la Alba, pe aici n-am găsit-o... În privinta participării la concurs, a fost doar o încercare.


 =  Tehnică literară
Vali Slavu
[10.Jun.12 17:07]
Spuneam că e tardiv pentru că ați participat deja cu ele la concurs. Pentru a vă perfecționa, nu este târziu. În acest sens, există pe site, la "Tehnică literară" niște sfaturi utile, postate de epigramistul Ștefan-Cornel Rodean.
Referitor la ritm, să luăm doar primele două versuri:

Sincer, părerea îmi expun,
Nu disting papagalii de peruși

Citind primul cuvânt cu accent pe prima silabă, s-ar crede că e ritm trohaic. Dar mai departe citesc rerea îmi expun. Adică, accentele sunt exact invers decât ar fi normal. Iar în versul al doilea nu se mai știe ce ritm e...
În privința rimei am, cu siguranță, dreptate. Veți găsi "dovezi" în materialul pe care vi l-am propus mai sus.
Parodia se află de câteva zile pe site. Curios că nu o găsiți, dar știți deja ceea ce nu am făcut public până acum: că e premiată...

 =  Multumesc !
Constantin Popescu
[11.Jun.12 10:17]
Mulțumesc de sfaturi, am sa țin seama...
Parodia stiam ca e premiata și pentru asta am si întrebat...! Felicitari !
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !