Comentariile membrilor:

 =  "Prier"...
Miclăuș Silvestru
[26.Apr.12 06:16]
felicitări celor ce au primit premii și mențiuni la Festivalul Național de Satiră și Umor - Vișeu de Sus! De admirat... peisagistica reușită! Încântat în mod deosebit de "clonarea" și "...cu proțapul rupt". Mulțumiri dnei Vali Slavu pentru fotocronica postată. Succes în continuare!

 =  Frână, măăăăăăăăăăăăăăăă!
Gârda Petru Ioan
[26.Apr.12 07:59]
Cum văd în astă scurtă schiță,
Umorul, rătăcind pe cali,
S-a cocoțat în mocăniță
Și-o ia încet-încet la VALI.

Felicitări tuturor laureaților și felicitări speciale aginiștilor!
Felicitări cu totul speciale lui Grigore, pentru două premii. Cred că e nemulțumit că sunt numai două secțiuni la concursul ăsta :)

 =  :)
Prundoiu Dan
[26.Apr.12 10:33]

Cum văd în astă scurtă schiță,
Umorul, rătăcind pe cali,
S-a cocoțat în mocăniță
Și-o ia încet-încet la VALI.
GPI

Umorul,
Am observat, din ce ne-ai spus
Că o luă defapt... în sus!

Dan-T

 =  Felicitări premianților, organizatorilor și cronicarului
Maria Tirenescu
[26.Apr.12 23:11]
Felicitări laureaților, organizatorilor și autoarei cronicii!

Am zăbovit asupra imaginilor. Am căutat locuri cunoscute. Și v-am invidiat pentru că ați avut ocazia să vedeți ceea ce eu nu am mai văzut de foarte mult timp sau am cunoscut numai prin intermediul internetului.

Nu vreau să spun mai multe decât ai spus tu, Vali, referitor la mocănița pe care adesea o visez și mi-o imaginez. Multe din amintirile mele din copilărie sunt legate de "linia ferată cu trei șine" care trecea prin apropierea școlii în care am locuit opt ani. Ultima plimbare cu mocănița am făcut-o în 1964. E foarte bine că ai subliniat faptul că e singurul tren care mai circulă pe o linie cu ecartament îngust din Europa.

Sunt convinsă că Festivalul "Zâmbete în Prier" va fi o invitație nu numai la scris, la creație literă, ci și la descoperirea unor locuri unice în Europa.

Fotografiile din oraș sunt interesante și, în special cea din fața bisericii ortodoxe, au darul de a demonstra ce oameni deosebiți sunt epigramiștii, ce dezvoltat simț al umorului au. Pe poetul Lucian Perța îl știu mai mult din corespondență. Cu dl profesor Marian Nicolae Tomi am schimbat câteva mesaje și cărti. Fotografiile din această fotocronică mi-au completat imaginea pe care mi-o alcătuisem despre ei.

Îți mulțumesc, Vali, pentru cronică!

 =  Vă mulțumesc
Vali Slavu
[28.Apr.12 15:13]
pentru semnul de lectură, pentru "înțepături"! Maria, mă bucur că articolul meu ți-a trezit asemenea amintiri!
Tuturor, o zi frumoasă!

 =  Călătorie în timp
Chitul Grigore
[28.Apr.12 15:57]
Un reportaj reușit despre un festival pe care, în ciuda greutăților perioadei actuale, inimoșii organizatori, în frunte cu Lucian Perța, se încăpățâneză să-l țină cu succes . O călătorie memorabilă cu mocănița - printr-o vale în care timpul parcă a rămas în loc - care n-ar trebui ratată de nimeni, dacă trece prin zona Vișeului.
Felicitări tuturor organizatorilor pentru efortul depus și agoniștilor participanți pentru prestația avută!

 =  Cronica de mai sus...
Rodean Stefan-Cornel
[28.Apr.12 17:54]
...este o dovadă că atunci când vrei să faci ceva, când faci cu plăcere și cu pricepere acel lucru, nu se poate să nu iasă bine.
Mă refeream desigur la Vali Slavu, care a realizat o cronică utilă și plăcută. Adică, aceasta cuprinde informații utile despre evenimentul prezentat, dar în același timp, mai ales prin pozele făcute și prin explicațiile date acestora, materialul este cu adevărat umoristic.
Aș completa textul postat cu un aspect care mi se pare important:
Deși un critic literar contemporan spunea, cu un anumit prilej, că scriitorii de literatură umoristică sunt prea serioși în realitate și chiar plicticoși, gala festivalului de la Primăria Vișeu s-a desfășurat într-o atmosferă foarte destinsă, la aceasta contribuind atât umoriștii (în frunte cu gazdele Perța și Tomi), cât și ceilalți participanți, un rol deosebit avîndu-l chiar domnul primar.
Mulțumim Vali, numai bine tuturor!
Cornel

 =  felicitari ....
slavu diana
[28.Apr.12 21:31]
Felicitari tuturor!
si pentru cei "mai mici", pentru oricine poposeste pe pagina, imagini superbe ce te indeamna sa visezi.
Felicitări laureaților, organizatorilor și autoarei cronicii!
Cu respect, Diana Slavu


 =  La Vișeu
Eugen Sfichi
[29.Apr.12 13:16]
E festivalul cu vechime
Și cu epigramiști cărunți,
Ce știu că doar acolo-n munți...
Vor fi la înălțime.

Scriu cu o întârziere de câteva zile, pentru că acum am văzut articolul. Cronica e concisă, bună, însoțită de imagini pitorești.
Felicitări premianților și încurajări celorlalți concurenți. Eu nu mă număr printre competitori, pentru că nu am trimis epigrame la Vișeu.

E.S.

 =  Mulțumesc
Adriana Gheorghiu
[29.Apr.12 22:54]
Credeam că numai de Crăciun primim cadouri frumoase, dar văd că și luna Aprilie e la fel de generoasă, mai ales în “zâmbete” și imagini.
Vali Slavu, mulțumesc că m-ai luat cu tine în “mocăniță”. Pe timpul unei cafele de dimineață, am respirat aerul sănătos al munților și al umorului românesc.
Pentru toți, numai cuvinte de laudă…cu o laudă specială minunatelor pupeze din ceramică. Doamne, ce creaturi reușite!

 =  Mulțumesc
Vali Slavu
[30.Apr.12 09:25]
Grigore – colegul meu de călătorie, Cornel (cu regretul că nu ai rămas și a doua zi, să ne însoțești pe Valea Vaserului), Eugen (cu îndemnul să nu mai ratezi alte concursuri), Diana, Adriana (încântată că ecourile festivalului se aud și dincolo de lumea noastră, a epigramiștilor).

 =  OK
nicolae bunduri
[06.May.12 12:35]
Toate bune și frumoase. Dacă ar fi fost un concurs de fotografie de epocă, trenul și locomotiva tip Mocănița, ar fi meritat o stea sau mai multe. Dacă ar fi fost un concurs cu tema "Corbul se uită cu jind la roșcată" ar fi meritat o stea roșie. Dar fiind vorba de epigrame...ce să apreciezi? Tovarașa învățătoare, chiar nu puteți da câteva "ezemple" de catrenuri premiate?

 =  Nae,
Vali Slavu
[06.May.12 13:04]
Dacă eram printre organizatorii acestui festival, aș fi postat și epigramele câștigătoare. Întrebi "Dar fiind vorba de epigrame...ce să apreciezi?". În acest articol mi-am propus să prezint desfășurarea festivalului. Am făcut-o așa cum m-am priceput. Dacă nu e nimic de apreciat, asta e... Ca să pun și epigramele premiate, care se găsesc în revistă, ar trebui să le scriu și numai de asta nu aș mai avea timp. Și nici nu e de datoria mea s-o fac. Unele se găsesc pe site, postate de autorii lor.

 =  Nu
nicolae bunduri
[06.May.12 14:05]
orice scuză de felul acesta este o eschivă. Noi , cititorii, trebuie să ne bucurăm de lecturarea a ceea ce e mai bun. Nu ar fi pentru prima dată când ai posta epigramele premiate pe la concursuri, indiferent dacă tu ai fi sau nu printre premianți.Și asta e o modestie care îi caracterizează pe epigramiștii adevărați. Apoi, scuza că nu ai timp să faci lucrul ăsta e total anapoda. Ai avut timp să postezi așa poze, ce-i drept, excelente, dar nu ai mai putut posta niște epigrame care, sunt convins că ne puteau delecta. Nu toți premianții sunt membri Agonia . Succes Vali și poate ne mai vedem pe ici pe colea Apropo Ce știi de Timisoara

 =  Noroc cu Nae
Dan Norea
[06.May.12 23:39]
Vali, dacă nu era intervenția lui Nae Bunduri, nu ajungeam pe textul tău. Când l-ai publicat, lipseam de pe site. Iar când m-am întors, m-am uitat în urmă doar la epigrame.
Mi se pare un text bun, care a realizat tot ce și-a propus: noi, cei absenți, să aflăm rezultatele și, în plus, să ne facem o idee despre desfășurarea festivalului. Cu alte cuvinte, să aflăm ce-am pierdut prin neparticipare.
Sincer, dacă n-aș fi fost acum câțiva ani cu mocănița pe Valea Vaserului, aș fi fost pe voi invidios la culme. Așa, părerea de rău e ceva mai mică. Țin minte că atunci am făcut și o epigramă:

Pe Vaser, iubea o fată
Un mocan de veche viță
Și, având cale ferată,
Și-a adus-o… mocăniță.

Observ (abia acum) niște aritmii de care pe vremea aceea nu-mi prea păsa.


Nae, cu epigramele lipsă ai dreptate și nu prea. E drept, eu încerc să înviorez cronicile cu epigramele din concurs. Dar, cum nu pot publica decât cel mult una de fiecare premiant, e posibil (chiar probabil) ca epigrama aleasă să nu fie relevantă pentru locul ocupat în concurs. Cu alte cuvinte, pot fi stârnite niște discuții inutile.

PS Fotografia cu clona lui Lucian Perța mi se pare de excepție. Vali, cine a făcut-o, tu sau Dorel Lazăr?
Iar Diviza, pe post de mecanic-șef, e magnific.



 =  Dane
Vali Slavu
[08.May.12 21:33]
Îți mulțumesc pentru că ai trecut pe aici!
Din păcate, în ultima zi de festival, am rămas fără "fotograful personal" - cum îmi place să-i spun, în glumă, maestrului într-ale fotografiei, Dorel Lazăr de la Aiud. Ideea cu aceste fotografii mi-a venit mie, când am văzut că ne oglindeam în ferestrele mocăniței. N-am scăpat nici eu de "clonare", după cum se poate vedea mai jos. A fost o idee bună. Acum, că sunt și editor, măcar una dintre "noi două" poate să aibă mai mult timp liber. :)

Photobucket




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !