Comentariile membrilor:

 =  Înțeleg
Vali Slavu
[05.Mar.12 13:05]
că tu ai înțeles că trebuia să folosești expresia "La trei păzește". Evident, ai muncit mai mult decât cei care au folosit, pur și simplu, numerale. Dar creativitatea ta zburdă în voie chiar și atunci când e îngrădită de o expresie.

 =  zic
milos petru
[05.Mar.12 13:51]
Faine Nelule. Eu zic să sperăm amândoi la loculI, Vali nu a zis cine l-a luat. Mă bucur că uneori gândesc aproape de tine, (oltenii și hora, dansul lor).

 =  Nelu, în treacăt
Eugen Sfichi
[05.Mar.12 17:39]
După moto înțeleg că vrei să spui că din șase epigrame, trei sunt lulele și trei surcele.
Apropo de cea cu amicul, tu și... acolo te duci sub acoperire? E abuz în serviciu, sau te referi la veșmânt?
Primul epitaf îmi place, e bun, dar nu era preferabil să-l fi trecut la persoana a treia? Nu cred că ne-ai mai putea povesti ceva după acel moment. Ai folosit persoana I pentru claritate, înțeleg, dar acum am un frison intens: nu cumva scriu unui zombi care s-a întors să-și recuperezi ortul? Ar fi o „Avariție extremă”, ca în titlul tău.
Redevenind serios, epigramele sunt bune și muncite și pentru a nu știu a câta oară sunt de aceeași părere cu Vali. Creativitatea ta e zburdalnică, așa cum spune ea, chiar prea zburdalnică, așa că mi strecoară iar gândul înfiorat: nu cumva vorbesc cu un... (Doamne apără și păzește!)
Îmi vin în fire și îți mai spun o dată, pe nerăsuflate, că epigramele sunt bune și muncite și creativitatea ta e zburdalnică... dar de ce tremur?
Nelu, să auzim de bine și de un premiu, sau o mențiune.

 =  apreciere
Ion Diviza
[05.Mar.12 18:10]
Bune epigrame, Nelule; de nu te limitai tu la expresia "la trei pazeste", evident ca scoteai epigrame mult mai bune. Insa pentru mine si Vali ar fi fost deja mult mai rau sau chiar rau de tot... :)

 =  Răspunsuri
Gârda Petru Ioan
[05.Mar.12 21:14]
Vali, nu neapărat expresia ci sensul ei. De exemplu a lua la rost (în a patra) sau a lua la zor (în ultima). Dacă dai o temă și uiți de ea, este ca și cum ai trimite pe unii după iepuri pentru ca alții să se poată ocupa de căprioare.
Miloș Petru, vom lua locul I ex-eqvo. La anul și la mulți ani!
Eugen, nu tremura. Este vorba despre autoepitaf, pur și simplu. Ceea ce am greșit, cred, este că am scris "mă lua la trei parale", în loc de "mă făcea de trei parale". Dar văd că nu v-ați cramponat de asta, dovadă că merge și așa.
Ion Diviza, știu că a fost rău pentru voi, din moment ce n-ați luat marele premiu împreună (eventual). Dar timpul nu-i pierdut. Ne vedem la Vișeu (unde te voi privi) de Sus:)
Mulțumesc tuturor!
Bune competițiile astea, indiferent de cine câștigă (premii).

 =  Foarte bune, dar
Dan Norea
[05.Mar.12 23:10]
...sunt de aceeași părere cu Ion Diviza: tema "La trei păzește" te-a îngrădit. Dovadă: epigramele 1 și 4 (altfel, foarte bune) sunt variațiuni pe aceeași idee.
Tu ai dreptate că tema e temă și ar trebui respectată. Dar eu, văzând că enunțul are și temă și cerințe (oarecum diferite între ele), m-am interesat și răspunsul a fost cel dat de Vali. De fapt, ca să fiu sincer, mi se pare că m-am interesat chiar la Vali, care de obicei le știe pe toate.:)


 =  Dane
Gârda Petru Ioan
[06.Mar.12 08:11]
Știam și eu de cerință și am respectat-o în contextul temei. A ieșit ce-a ieșit. Și pe mine mă supără reluarea lui trei păzește, motiv pentru care nu mi-am făcut mari iluzii de câștig. Dar pentru mine prințipurile sunt prințipuri, monșer. Ori respectăm tema și atunci scriem despre cu totul altceva, ori nu respectăm tema, dar atunci ea apare negreșit în fiecare catren. Am scris! :)
Mulțumesc pentru cuvintele lăsate pentru eternitate.

 =  Și eu ca musca-n lulele
Anca D. Vieru
[11.Mar.12 21:15]
Când văzui o epigramă
Cu olteni, sării în sus.
Dar zisei să nu fac dramă,
Nici măcar olteancă nu-s.

Vizitez cu plăcere epigramele, chiar dacă eu nu „epigramez”.
Mi-au plăcut :)

 =  Re - Și eu ca musca-n lulele
Gârda Petru Ioan
[12.Mar.12 08:09]
Când văzui o epigramă
Cu olteni, sării în sus.
Dar zisei să nu fac dramă,
Nici măcar olteancă nu-s.
"Vizitez cu plăcere epigramele, chiar dacă eu nu „epigramez”.
Mi-au plăcut :)"
(Anca D. Vieru)

Olteancă sau nu, eu te îndemn să "epigramizezi"

Când văzui a ta postare,
Mă uitai la poză-ndată
Ca să văd de ești în stare
Și constat că ești dotată... :)

Mulțumesc, te mai aștept cu drag!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !