Comentariile membrilor:

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[12.Dec.11 12:32]
În primul rând, felicitări pentru premiu!
Felicitări și pentru epigramele reușite, mai puțin cele de la tema a doua (spre norocul meu)! :)

 =  Marca Toderașcu
Laurentiu Ghita
[12.Dec.11 12:53]
A doua și a cincea sunt, după părerea mea cele mai reușite. Nici restul nu sunt de lepădat, ca de, marca Toderașcu trebuie respectată.

 =  Foarte interesante
Rodean Stefan-Cornel
[12.Dec.11 15:26]
Mie, toate epigramele îmi par foarte atent construite, cu poante foarte bune. Interesantă pregătirea poantei la prima, cu sintagme maiestuoase, specifice odei sau madrigalului ("farmecul slovei", "flutură-n vânt", "banii Craiovei"), care vin brusc în opoziție cu un cuvânt dur și dureros de actual ("mafioții").
Și polisemantismul dublat de o abilă comparație de la a doua mi se pare foarte reușit. Prima de la a doua temă ar putea părea, pentru unii, mai "simpluță" și constatativă, dar este o impresie înșelătoare, că de fapt este bine ancorată în temă, apropo de personajele lui Sorescu și de "plecarea" acestora (plecarea spre cimitir, dar și plecarea pentru a intra în istoria literaturii, odată cu includerea lor în ciclul de volume amintit). A doua de la tema a doua are un joc de cuvinte foarte bine găsit (dublu înțeles la cuvântul "lilieci", apoi preluarea unui sens al acestui cuvânt, acela de animal și combinarea lui cu celălalt sens, acela de floare, într-o expresie drăguță); din păcate, întreg eșafodajul este mai mult de dragul găselniței respective, al jocului de cuvinte în sine care, repet, mi se pare foarte inspirat.
Felicitări!
Cornel

 =  Felicitări!
Dan Norea
[12.Dec.11 16:28]
Un grupaj de epigrame excelent, în care vârful de lance mi se pare epigrama a patra. "Lilieci" are acolo o triplă semnificație - cimitir, animal, floare, fără a i se putea reproșa neîncadrarea la temă. E un joc de cuvinte pe gustul meu. Chiar dacă expresia "șoareci din flori" ca definiție enigmistică pentru lilieci era deja cunoscută (n-am idee, n-am mai dezlegat rebus de zeci de ani), asta nu îi scade epigramei nimic din valoare, ținând cont de tema concursului.

Todo, felicitări pentru creație și pentru un premiu pe deplin meritat!


 =  Răspunsuri
ioan toderascu
[12.Dec.11 17:41]
Vali, mulțumesc pentru felicitările multilaterale! Poate sunt mai slabi "liliecii" mei, dar nu de asta ai fost înaintea mea... Am vrut eu să fiu politicos! :)

Laurențiu, mă bucur că "marca Toderașcu" reprezintă ceva pentru tine. Sper să te dezamăgesc cât mai rar.

Cornele, îți mulțumesc pentru analiza minuțioasă și aprecierile făcute vizavi de textele mele. Eu am căutat să scot cât mai mult din temele respective, dar nu pot spune că am fost pe deplin mulțumit. Mă așteptam cel mult la o mențiune, pentru că nicio epigramă nu e din cele care să iasă cu adevărat în evidență și care să rămână. În afara temei, au o valoare medie, în cel mai bun caz.

Dane, este un grupaj bun doar dacă ne raportăm la temele destul de dificile care au fost. Nu pot să spun că este vreo epigramă de care să fiu mândru. La epigrama a patra am muncit cel mai mult și tot nu cred că am găsit cea mai bună variantă. Dacă ai fi zis că e cea mai slabă, nu te-aș fi contrazis, la fel cum nu te pot contrazice că ți-a plăcut cel mai mult. De gustibus...
Mulțumesc pentru felicitări!

P.S. Singura care îmi place este epigrama cu "Vinerea neagră".
 =  Bune!
Atropa Belladona
[12.Dec.11 18:18]
Te felicit de doua ori, atat pentru epigrame, cat si pentru premiu! Primele doua epigrame mi-au placut mult. Ultima e bestiala!

 =  Cum zice Bella...
Gârda Petru Ioan
[12.Dec.11 18:33]
Primele două și ultima. Felicitări!

 =  Răspunsuri
ioan toderascu
[13.Dec.11 07:36]
Carmen, mulțumesc pentru felicitări! Având în vedere preferințele tale, rezultă că am început bine și am terminat la fel, ori asta contează mult la un grupaj de epigrame.


= Cum zice Bella...

Gârda Petru Ioan
[12.Dec.11 18:33]
Primele două și ultima. Felicitări!

Nelu, asta îți mai lipsea! Aici nu mai e vorba de similitudine, ci de plagiat, pur și simplu!... :)

Vă mulțumesc pentru vizită!

 =  După un studiu îndelungat
Eugen Sfichi
[14.Dec.11 16:28]
Te-am citit și pot doar spune
Două vorbe : Foarte bune !
E.S.

Felicitări !
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !