Comentariile membrilor:

 =  Bune!
Gârda Petru Ioan
[11.Dec.11 15:12]
Felicitări! Ai luat premiu? Rezerve am doar la a doua, care e puțin fantezistă sau n-am eu destulă fantezie. Oricum, se încheie cu o surpriză.

 =  Subtile...
Prundoiu Dan
[11.Dec.11 18:38]
d-le Garda, din ce am înțeles eu, cred ca a doua epigramă, prin "banul Mihai", vrea să spună că e nevoie (iar) de o mână de fier să restabileasca liniștea și ordinea publică în Craiova (readucând implicit raiul).

Sărbători fericite vă urez!

 =  Buuneee!
Dan Norea
[11.Dec.11 20:36]
Cornel, felicitări pentru epigrame și pentru premiu!
Toate bune, toate cu o prozodie impecabilă, toate în strânsă legătură cu tema, toate cu poante subtile sau satirice.


 =  Răspunsuri
Rodean Stefan-Cornel
[11.Dec.11 21:44]
Nelu, ai dreptate cu a doua, este "fantezistă" (nu puțin, cum spui tu, ci chiar mai mult) dar eu speram ca acest aspect să contribuie la amplificarea surprizei pe care ai sesizat-o. Despre rezultatele concursului am înțeles că va posta Vali Slavu o cronică, deci așteptăm să anunțe ea premianții.
Dan Prundoiu, aveți dreptate și dumneavoastră, am vrut să aduc și un omagiu Banului Mihai, despre care unii spun că astăzi ar putea face treabă foarte bună, deși alții ar spune că este tot o "fantezie" să speri că în secolul XXI, într-o țară europeană se mai poate instaura ordinea cu ajutorul unei "mâini de fier"...
Dane (Norică), mulțumesc pentru aprecieri.
Numai bine, tuturor!
Cornel

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[12.Dec.11 12:28]
Reușit grupajul, epigramele au idei ingenioase. Personal, nu prea sunt de acord cu rima aceea scurtă, dar asta nu înseamnă că nu e în regulă.
Felicitări pentru premiu!

 =  Liliecii din Sibiu
Laurentiu Ghita
[12.Dec.11 12:49]
Bune. Și eu merg pe ideea lui Vali că rima aia scurtă e prea...scutră.

 =  Idei bune, epigrame la fel...
ioan toderascu
[13.Dec.11 12:04]
Un grupaj destul de bun, cu epigrame reușite. Cea mai valoroasă cred că este prima, urmată de a patra și a doua. Apropo de a doua, e bine că poanta vine brusc, dar nu prea curge lin trecerea de la versul trei la patru. Eu aș fi pus versul întreg:
Eu am idei, tu vii cu banul...
Vorbesc, desigur, de Mihai!

Felicitări pentru premiu!

 =  Foarte pe scurt despre versul scurt
Rodean Stefan-Cornel
[13.Dec.11 15:30]
Vali, Laurone, Ioane,
Mulțumesc pentru lectură, opinii și felicitări.
Referitor la epigrama discutată, eu am avut de ales între 4 variante: prima cu ultimul vers "normal", construit inițial de mine cam ca în varianta lui Ioan Toderașcu; a doua în care ultimul vers era la fel de lung ca celelalte, în amfibrahic, și se termina cu cuvintele "...banul Mihai" (la aceasta am renunțat aproape de la bun început); a treia, în care ultimul vers era scurt, de 4 silabe; a patra, cu versul scurt format din 2 silabe. Am ales a treia variantă pornind de opinia larg acceptată că versul scurt este limitat doar în sensul că are o lungime maximă admisă de jumătate din cea a versului cu care se împerechează (încrucișează, îmbrățișează). La scurtime știam că se aplică principiul "cu cât mai scurt, cu atât mai bine". Bineînțeles, este o părere, am crezut că așa este de mai mare efect, că poanta cade mai brusc... dar, poate m-am înșelat...
De aceea este foarte benefică postarea și discutarea unor texte pe "Agonia".
Numai bine!
Cornel

 =  Erata
Rodean Stefan-Cornel
[13.Dec.11 22:33]
În loc de "Am ales a treia variantă" se va citi "Am ales a patra variantă".
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !