Comentariile membrilor:

 =  Am fost și eu la Ruse!
Laurentiu Ghita
[11.Oct.11 15:47]
Așa, duminica ce fuse,
Făcui și eu maratonașul,
Fiindcă-am fost și eu la Ruse,
Dar nu poetul, ci orașul!

Măi, măi, ce sacrificii pentru cultură! Mai ales ale acelor ființe care cotcodăceau până să ajunga în farfuriile oamenilor de litere!
Lăsând gluma la o parte, evenimente de familie și necesitatea aprovizionării de toamnă m-au împiedicat sa ma intorc la Constanța, la conacul Ruse și să trebuiască să asaltez METRO Ruse! Îl salut pe cow-boy și pe oaspeții săi!

 =  o prezentare
Goea Maria Daniela
[11.Oct.11 18:24]
ca la carte, pe măsura acestui prestigios eveniment cultural.
felicitări laureaților Ion Diviza, Tataia și Laurențiu (a cărui epigramă mi se pare excelentă)!
felicitări, Dan, pentru o relatare profesionistă (și super-simpatică, așa cum ne-ai obișnuit deja)!

 =  Impresii de gazdă
Ruse Ion
[11.Oct.11 19:01]


Acum, după ce cucii adunați în cuibul meu, din Săcele,
și-au luat zborul,lasând în urma lor regretul că timpul
s-a scurs așa de repede, m-am și luat, invidios, de cuculeana mea:
- Bine soție de zburător cuc - haiduc - aproape eunuc,
eu dau din aripi, de vreo trei ani(în care timp am scris sute
de "încercări" epigramatice, unele premiate) să mă afirm,
iar tu, de le primă întâlnire cu CUC-ul, te-ai proțăpit
în capul mesei, pe tronul de președinte. Aha!... Vrei probe?
Uite poza! Ce mai zici acum?
-Măi Ioane, poate au apreciat faptul ca m-am bucurat,
când mi-a intrat CUC-ul în fundul curții. Îmi pare rău,
că, nu a stat mai mult. Sunt bucuroasă, totuși, că a
mai întârziat la noi, șeful cucilor, cel cu zbenghi
în frunte de la streașina noastră.
Să nu te pună naiba, să-l acționezi în justiție că a
deranjat cu câțiva centimetrii streașina cuibului nostru.
Avem asigurarea pentru locuințe plătită la zi.


 =  Maraton, maraton, dar să stim si noi!
Asa deci! Galați-Săcele-Constanța.
Pare că manifestarea de la Galați a fost una de înaltă ținută. La nea Ruse, mă bucur că v-ați adunat, îmi pare rău că nu m-am adunat și eu cu voi. Eram, deh!, la Constanța, să spăl rușinea CUC-ilor care lipseau cu desăvârșire la simpozionul de haiku și tanka. Care va să zică, eu asudam și voi petreceați. Voi ține minte!
Bine, Dane, din când în când mai merită să-ți faci o bârnă pe chelie (pardon! am vrut să zic pe fruntea cea înaltă), dacă asta presupune să fii maratonist... literar și să ne mai povestești și nouă.

 =  Re: Laurone, Daniela, Cowboy, Florinel
Dan Norea
[12.Oct.11 00:14]
Laurone, după câte știu, la Ruse (orașul, nu epigramistul) se ajunge prin Giurgiu, un oraș cam periculos în ultima vreme. Norocul tău că nu joci baschet.


Daniela, mulțam pentru aprecieri. Într-adevăr, temele generoase au născut epigrame valoroase. Ți-o spun în cunoștință de cauză, am citit în ziarul "Viața liberă" multe alte epigrame de premiu.


Ioane, mi-ai luat o piatră de pe inimă. Chiar mi-era teamă că mă dai în judecată pentru daune.
Separat de asta, dacă observi, Eugenia Reiter (mulțumesc pentru recomandare) a răspuns, în colțul din stânga sus, întrebării tale: "Cine e mai frumos, eu sau portretul lui Leonte Năstase?"


Florinel, apreciez sacrificiul tău - ai mers sâmbătă de una singură la Colocviul de haiku. Dar nu înțeleg tonul tău de reproș: duminică eu am fost de unul singur la același colocviu, în timp ce tu mergeai, probabil, la biserică, să-ți mărturisești păcatele din timpul săptămânii și să pui contorul pe zero.
Cât despre zbenghiul meu de pe chelie, află că sâmbătă nu m-a deranjat prea mult, dar de luni a devenit insuportabil. S-a închis la culoare, e vizibil de la o poștă și trebuie să răspund tot timpul la întrebări stupide de genul "Dar ce i-ai făcut nevestei de te-a pocnit în halul ăsta?" Ce vrei, e plină lumea de umoriști. =  Săcele, mai periculos ca Giurgiu!
Laurentiu Ghita
[12.Oct.11 09:40]
Norică, venind vorba de pericol, interlopii din Săcele ți-au făcut mândrețea aia de trepanație, nu-i așa? Ce streașină, ce neatenție?

 =  Ce fotogenie!
Laurentiu Ghita
[12.Oct.11 09:42]
Cowboy,
frumoasă poză, dar să n-o arăți la nepoți! Cel puțin nu înainte de culcare!

 =  Chiar maraton!
Rodean Stefan-Cornel
[12.Oct.11 11:09]
Dane,
Să nu mai spui că uneori ești comod, că nu te mai crede nimeni! Păi, după acest adevărat maraton, să mai ai și răbdarea să scrii o cronică atât de amplă, nu este puțin deloc!
Felicitări pentru activitatea fructuoasă pe care o desfășori pe atâtea planuri, succes și colegilor de cenaclu, salutări și gazdei ultimei voastre reuniuni, lui Ion Ruse!
Dar, dacă tot ai amintit în prima parte de premiile concursului de la Iași, de ce nu le spui pe toate?
Cornel

 =  Re: Laurone, Cornel
Dan Norea
[12.Oct.11 14:17]
Laurone, ceva dreptate ai tu, în Săcele există un adevărat clan, clanul Ruse. Să-i fi văzut ce au sărit toți în ajutor -cumnați, cumnate și nepoate- ți-era mai mare dragul. Atât la grătar, cât și la așezatul mesei, musafirii n-au prea avut ocazia să-și exercite talentele culinare.
Ce nu mi-e clar este cine e adevăratul naș - Ruse sau nevastă-sa?


Cornel, ai și n-ai dreptate cu comoditatea. La mine (ca la oricine, probabil) sunt mulți factori - bioritmul, oboseala sau odihna, plăcerea de a efectua o activitate... Dar în privința scrisului, un lucru știu: cu cât amâni un lucru, cu atât îl faci mai greu. Așa am făcut cu pagina de jurnal despre Italia - am amânat-o un an și am scris-o abia cu două săptămâni înainte de a pleca spre Spania. Mi-a venit mult mai greu să scriu, nu mai aveam starea de spirit necesară. Am pierdut mai mult timp, am depus mai mult efort, în special psihic. Deci a scrie un text atunci când ai toate ideile proaspete, este mult mai comod decât după săptămâni sau luni.
În plus, tot vedeam apărând pe agonia epigrame trimise la Galați și eram convins că toată lumea (cu excepția premianților) așteaptă rezultatele.

În privința rezultatelor de la Iași, Mihai Haivas nu le-a anunțat pe toate, ci doar pe ale lui Gheorghe Bâlici și Ion Diviza. Le-a dat diplomele și plicurile știind că vin la Galați, dar și pentru că poșta până la Chișinău ar costa mai mult.
Despre rezultatele constănțenilor mi-a zis același Mihai Haivas în particular. Le reținuse pentru că trei diplome în același oraș era ceva deosebit. Dar nu știa exact locul fiecăruia. Aștept și eu cu nerăbdare să publice Tataia rezultatele, așa cum a făcut-o în fiecare an. Din cauza asta nici nu postez încă textele trimise.
 =  Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[12.Oct.11 16:15]
Autorului, agonicilor participanți și premianți, cunoscuților de dincoace și de dincolo, lui Leonte Năstase, slujitorilor culturii și literaturii umoristice sau de altă natură.
Atâta mi-a venit pe chelie deocamdată :)

 =  Hai?
Norică, tonul nu era de reproș (decât în glumă). Dar, dacă vrei, pot să-l fac. Și vezi că aia cu contorul nu mi-a plăcut!

 =  Re: Nelu, Florinel
Dan Norea
[12.Oct.11 20:38]
Nelu, văd că ție ți-au venit pe chelie mai multe decât mie. :)
Mulțam pentru felicitări, în numele meu, al agonicilor, al cunoscuților, al lui Leonte Năstase și al tuturor slujitorilor.


Florinel, dar tu ce crezi, că la mine a fost altceva decât glumă?
Scuze pentru contor, dar ca unul care crede în Dumnezeu, dar nu în rolul bisericii de intermediar, n-am văzut niciodată în spovedanie altceva decât resetarea unui contor. Contorul unor păcate, așa e, dar nu văd nicio rușine aici, doar toți avem așa ceva. Pun pariu că, dacă ai putea studia biografia sfinților din calendar, ai găsi la fiecare din ei puzderie de păcate.
Singura problemă este definiția păcatului - ceva ce încalcă cele zece porunci, ceva ce încalcă normele uzuale de morală sau ceva ce încalcă propriile norme?
Dar e păcat să continuăm discuția în virtual. Mai bine dezbatem problema la o cafea, că de luni de zile am să-ți dau un teanc de cărți și reviste și nu reușesc. Tot așa se întâmplă, mergem la aceleași evenimente, dar tu sâmbătă, iar eu duminică.
:) =  la spartul targului
Ion Diviza
[13.Oct.11 20:51]
Am citit cu placere - cand le mai reusesti, batrane pe toate!

Iti multumesc mult pentru poze si pentru cuvintele frumoase.

Ti-am mai spus undeva candva ca ti-ai gresit profesia, ai pana de jurnalist de clasa, stii sa oferi informatie multa in cuvinte putine, dar frumos intoarse din condei si, mai ales, condimentate cu mult umor si dragalasa ironie.

Doar un lucru nu pricep: ce filtru de lumini potriveai tu la obiectiv atunci cand nimeream si eu un atentia acestuia, de ieseam atat de imbujorat, ca sa nu zic mai rau?!... :) =  Re: la spartul targului
Dan Norea
[13.Oct.11 22:03]
Ioane, profesia nu mi-am greșit-o, m-am simțit excelent în pielea mea până acum, mă refer în primul rând la meseria de bază, cea de programator. Și acolo e tot creație, cu toate satisfacțiile aferente.
Rețin totuși, din spusele tale, ceea ce poate constitui un sfat cât se poate de util: să mă axez mai mult pe reportaje și, dacă nu în ziar, măcar într-un volum- două să ajung să public câte ceva. Deja cred că am texte suficiente pentru un volum cu jurnale de călătorie.

În legătură cu fotografiile, cred că nu filtrul meu e de vină. Explicația e alta: la fiecare premiu te-ai (mai) îmbujorat puțin, de bucurie și emoție, astfel încât la al patrulea (poza cu ulciorul) ai ajuns roșu ca un rac fiert.
Norocul tău că n-ai mai primit vreo două! :)

 =  Te invidiez
Vali Slavu
[17.Oct.11 20:20]
pentru "maratonul" literar la care ai participat. Am văzut articolul când l-ai postat, dar atunci m-am uitat, în grabă, doar la fotografii. De când a început școala, sunt înscrisă și eu, fără voie, la un "maraton" de neimaginat, care-mi răpește mult timp. Acum, într-un respiro, am apucat să citesc articolul, care este scris în aceeași manieră specifică unui jurnalist înnăscut.
Te felicit! Îi felicit și pe organizatorii festivalului gălățean, pe premianți și, nu în ultimul rând, pe Ion Ruse pentru primirea călduroasă pe care v-a făcut-o!

 =  Re: Te invidiez
Dan Norea
[17.Oct.11 20:42]
Vali, nu înțeleg de ce anul acesta, mai mult decât în anii trecuți, școala îți răpește atât de mult timp.
Fiind foarte ocupată, cu atât mai mult mă bucur că ți-ai găsit timp să citești ditamai textul și să lași un semn. Mulțam!


Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !