Comentariile membrilor:

 =  în primul rând,
Ottilia Ardeleanu
[26.Sep.11 20:18]
felicitări tuturor!

apoi, dragă Vali, cred că poți face un portofoliu cu toate aceste prezentări de concursuri în care dai destule detalii însoțite de fotografii - amintiri plăcute peste vreme.

 =  Sunt mândru...
Gârda Petru Ioan
[26.Sep.11 21:01]
...că noi, stiriconii (contribuția mea a fost modestă, dar de ce să nu mă scot un pic în evidență? :)), am reușit organizarea unui festival de o așa ținută. Aș vrea să-i amintesc aici și pe elevii Liceului de muzică, autorii unor microrecitaluri excepționale la pian și chitară și pe tânăra și talentata cântăreață de operă.

Felicitări tuturor participanților, epigramiști de mare valoare, dintre care, de data asta, spuma s-a dovedit a fi formată din cei enumerați mai susmai sus.

 =  Vă mulțumesc!
Vali Slavu
[27.Sep.11 07:02]
Ottilia, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Cine știe, poate voi folosi aceste însemnări când îmi voi scrie memoriile... :)
Nelu, așa este, "satiriconii" ați fost la înălțime. E drept că mai puteam scrie și despre recitalurile acelea, dar timpul meu este extraordinar de prețios, acum, de când s-a stârnit "furtuna" în învățământ. Mi-a fost foarte greu să scriu și atât, dar am zis că un asemenea festival merită.

+ Felicitări autorului cronicii și agoniștilor!
Rodean Stefan-Cornel
[27.Sep.11 08:14]
Da, este o cronică frumoasă despre un eveniment frumos. Este clar pentru mine că Vali se pricepe la așa ceva și, în plus se vede că o face cu plăcere. Despre eveniment nu mai comentez altceva, dar despre cronică spun că, în opinia mea, se remarcă prin: valoarea informativă; contribuția pe care o aduce la o eventuală istorie a mișcării epigramatice; rigoarea structurării; fotografiile, care, în mod evident, nu au fost puse la întâmplare; concizia exprimării, deși răzbat din ea și accente afective, discrete, dar sesizabile pentru cei îndrăgostiți de epigramă. Felicitări Vali, felicitări agoniștilor premiați!
Cornel

 =  Vin să adaug câteva impresii
Dan Norea
[27.Sep.11 08:27]
1. Gazdele - deosebit de ospitaliere.
2. Dan Brudașcu - un erudit cum rar găsești, pe deasupra plin de umor.
3. Preotul Mircea Dejeu din comuna Bucea - exemplul viu al expresiei "Omul sfințește locul".

La asemenea întâlniri, două aspecte te fac să mergi cu plăcere:
- să te întâlnești cu vechi cunoștințe, chiar prieteni, cam așa cum te întâlnești cu diverse rude la nunți și botezuri;
- să vezi locuri și oameni noi, de care poate nici n-auziseși până atunci.
Ultimul aspect, care are mai degrabă o latură turistică, face ca timpul, banii și efortul cheltuite cu drumul să nu constituie o pierdere, ci un câștig.

Vali, mulțumiri și felicitări pentru text. Peste ani, când voi dori să-mi amintesc de festivalul de la Cluj, voi reveni aici, în pagina ta.


 =  un eveniment
Goea Maria Daniela
[27.Sep.11 09:58]
prestigios, emblematic pentru mișcarea epigramatică națională, un adevărat act de cultură, aș spune.
felicitări organizatorilor, participanților, laureaților, colegilor de pe agonia, inimoasei realizatoare a cronicii!
frumoasă reuniune, frumoase epigrame, frumoase amintiri.
salutări călduroase tuturor!

 =  Propunere
Dan Norea
[27.Sep.11 10:59]
Vali (și toți ceilalți interesați), ce-ar fi ca, la un moment dat, să publicăm împreună o carte cu toate descrierile de festivaluri? A mai făcut așa ceva Nelu Vasile, dar descrierile lui sunt mai seci și au puține fotografii. Noi ne-am bazat mai mult pe impresii și, în plus, am mai strecurat și câte o pastilă umoristică.
Ar avea un specific aparte - ar fi vorba de festivaluri văzute de agoniști. Deci, cumva, acțiunea ar putea fi interpretată ca o interconexiune între spațiul virtual și cel real.
Publicul țintă ar fi format, în primul rând, din ceilalți epigramiști participanți la festivaluri, care s-ar bucura să se regăsească în fotografii și să-și amintească diversele evenimente. Dar, evident, pot fi și alți amatori.

Din câte țin minte, cronici de genul ăsta au scris (în afară de noi doi) Nelu Gârda, Ioan Toderașcu și Laurențiu Orășanu (am uitat pe cineva?).
Ce ziceți, fraților?




 =  Cu toată sinceritatea,...
Laurentiu Ghita
[27.Sep.11 11:12]
...felicitări premianților, felicitări organizatorilor care, nu mă îndoiesc, n-au făcut Clujul de râs.
Bravo, Vali, pentru cronică. Am aflat că a fost și dl. Petre Cioclu cu care am purtat o oarece corespondență și mi-ar fi făcut plăcere să-l cunosc și personal. Știe cineva, mai e în Romania?
Subscriu și eu la ideea lui Norică. Că doar "material" avem!

 =  Bucuroasă de oaspeți!
Vali Slavu
[27.Sep.11 14:00]
Cornel, este pentru prima dată când postez un articol fără a verifica ce am scris, fără a proba dacă fotografiile sau formatările sunt în regulă. Dacă a ieșit bine, nu pot decât să bă bucur, pentru că am scris totul pe fondul nebuniei care a cuprins învățământul.
Dane, ar fi multe de adăugat. Mă bucur că ai venit tu cu completări. Ideea cu cartea e bună, dar nu știu cât de realizabilă este, deoarece o carte cu fotografii color ar costa, nu glumă…
Daniela, amintirile de la aceste reuniuni sunt de neuitat. Păcat că n-ai venit și tu.
Laurențiu, din câte știu, domnul Cioclu a mai rămas la Cluj, după festival, fiind oaspetele doamnei Silvia Popescu. Dacă o suni pe dumneaei, îți va spune dacă mai e sau nu în țară.
Vă mulțumesc tuturor pentru popasul făcut aici!

 =  Un festival de neuitat!
ioan toderascu
[27.Sep.11 21:34]
Foarte faină fotocronica (3F) ta, Vali! Parcă pozele redau mult mai bine decât cuvintele toate cele întâmplate pe durata manifestării. Felicitări! Ai fost foarte inspirată.
Calde felicitări și sincere mulțumiri pentru organizatorii și sponsorii acestui minunat festival, care și-au dat mâna pentru ca oaspeții să se simtă minunat și să plece spre case cu amintiri deosebite.

Vă mulțumim, dragii noștri clujeni!

P.S. La așa poze frumoase, cu ce poze aș mai putea veni eu?

 =  Felicitari!
Chitul Grigore
[27.Sep.11 22:09]
Un reportaj frumos despre un festival organizat ca la carte, cu cel putin doua momente memorabile: vizita la castelul Ciucea, ghidata de profesorul universitar Dan Brudascu, si recitalul sustinut de mezzo-sprana Lavinia Bocu. Asta daca nu punem la socoteala impresia lasata de noul look al autoarei reportajului.
Ma bucur ca agonistii au obtinut din nou rezultate remarcabile.
Felicitari Vali!

 =  Nelu și Grigore,
Vali Slavu
[28.Sep.11 06:50]
Vă mulțumesc pentru aprecieri! Nelu, ca să vezi ce ai ratat, postez acum o fotografie făcută în fața bisericii din Bucea. Pentru cei care nu cunosc personajele, vin cu lămuriri: pe frontispiciul clădirii sunt Sfinții Vasile, Grigore și Ioan, iar la poartă (tot sfinții) Vasile Larco, Grigore Chitul și Ioan Gârda.

Photobucket




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !