Comentariile membrilor:

 =  Impresii
Enache Narcis Nicolae
[13.Sep.11 10:47]
O să îmi dau și eu cu părerea în legătură cu acest articol. Am citit disputa cu doamna Eugenia Reiter. Fragmentele puteau fi reformulate sau încadrate în ghilimele, cu o cifră la sfârșit : [1], [2], cel puțin eu așa fac. Sunt totuși nemulțumit de editorul de texte care ne este pus la dispoziție : incapabil de a pune alineat, caractere italice, bold, pagini, note de subsol... câteva facilități de bază ar fi de ajus. Dar nu este cazul să discutăm aici.

1. aveți o greșeală la "ca-ntr-o oglindă deloialitatea concurenței. " + câteva diacritice lipsă.

2. Acum de curând a fost demostrată existența unei arii în creier, care se ocupă cu divinitatea. Divinitatea nu este inutilă, faptul că există atâtea divinități câte popoare/ grupuri de oameni, dovedește clar necesitatea ei. Motivul: element cheie în evoluție. Eu cred că divinul își are locul lui bine determinat și este inutil să îl desființăm. Ființa umană nu este pregătită să renunțe, dacă ar fi, atunci ar renunța. Desigur, nu este de condamnat acest lucrul; până la urmă "dubito ergo sum".

3. Ce este realitatea? Pornim de la prezumpția și tragem concluzii pornind de la realul din jurul nostru. O anume filosofie asiatică ar spune că totul este iluzoriu. Realitatea este totalitatea impulsurilor nervoase ajunse la creier, în urma contactului cu mediul exterior, prin intermediul organelor de simț. Este binecunoscută întrebarea: și dacă primim date greșite?

4. Tocmai am terminat liceul și îmi aduc aminte de ecuația de nedeterminare Heisenberg. Mă tem că nu poate fi aplicată decât pentru mărimi microscopice. Este un concept din fizica cuantică. Atunci când vine vorba de o casă, îi știm sigur coordonatele. Când vine vorba de un atom, nu.

5. Încă nu știm sigur ce este suntetul sau lumina, la fel cum nu știm dacă teoria relativității a lui Einstein este corectă. Peste un anume timp poate se vor introduce concepte mai mulțumitoare, pentru că în fizica cuantică există încă multe contradicții. Deocamdată ne mulțumim cu un compromis.

6. Ființa umană este supusă erorii prin simplul fapt că filtrează această realitate și procesează datele în funcție de înzestrările sale naturale. 10 oameni pot avea 10 idei diferite asupra unui fenomen. Cel mai inteligent va avea cea mai corectă idee. Eroarea este pretutindeni în jurul nostru.

O concluzie ar fi asta: realitatea nu poate fi cunoscută.

Numai bine!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0