Comentariile membrilor:

 =  ......
alina livia lazăr
[21.Aug.11 20:16]
Cam riscat totul și destul de superfluu, pare un fragment de jurnal, mă străduiesc să găsesc măcar o imagine poetică, darămite să mai construim o poezie, greu.

 =  părerea mea
Vasile Munteanu
[21.Aug.11 20:23]

"hiba" este că nu transmite nici un fel de emoție; nici măcar lehamite; pare o înșiruire despre "ce" și "ce nu"; plus unele inutilități (ex: că te-ai jucat 3 minute - puteai să te joci pur și simplu; că 2, că 9, tot aia; sau fotoliu proaspăt recondiționat - cui îi pasă?)

 =  verbe cu forță
Tataru Basil
[21.Aug.11 20:26]
Mi-a plăcut textul ca întreg, în special verbele selectate care au o forță puternică de a personaliza totul. Există și imagini poetice...de exemplu rîndurile 4-5.Succes!

 =  re
adrian pop
[21.Aug.11 20:40]
alina si vasile, este o poezie care nu trebuie sa transmita emotie, ci una care trebuie sa o deturneze

de fapt este o frumoasa poezie, lipsita de zorzoane si pretiozitati, in care se spune ceva

(vasile, asa-i nu intereseaza pe nimeni ce-i cu fotoliul ala, alea 3 minute puteau sa fie 9, tot pe nimeni nu intereseaza, intrebarea-i pe cine, ce, intereseaza cu adevarat in orice text/poezie?)

basil, mersi

 =  ce n-am spus
Vasile Munteanu
[21.Aug.11 20:46]

nu am spus că nu transmite "idee"; am spus că nu transmite emoție.

eu nu judec dacă este sau nu "o frumoasă poezie"; citesc și comunic ce și cum "resimt" lectura; prin urmare, întrebarea următoare o consider legitimă: de ce am citit/citesc? evident pentru că mă interesează ceva(-ul poetic); desigur, de aici, am putea declanșa o interminabilă discuție despre ce/cum șamd; nu intenționez; deci am să îți spun ce anume mă interesează pe mine în primul rând în orice text, mai ales poetic: expresia; subliniez, nu spun despre ceea ce nu mă interesează pe mine că este mai puțin valoros/important sau altfel.

 =  vasile
adrian pop
[21.Aug.11 21:03]
nu era un repros si am inteles exact ce ai spus...si ce nu ai spus

incercam sa-mi transez punctul de vedere - emotia nu-i transmisa intotdeauna prin mijloace, hai sa le spunem, clasice
cel putin la mine nu functioneaza anumite "retete"

altfel, incercam un dialog despre poezie, daca tot sintem pe un site care cu asta se ocupa
tu spui ca te intereseaza expresia, mie imi vine in minte o poezie scrisa de borges (nu intimplator este mentionat in text), habar nu am acum cum se numeste, dar in care se enumera, aparent arbitrar, o serie de intimplari/evenimente c-un atit de puternic impact istoric si cultural incit puteau parea ori demonetizate ori superflue cum spune colega noastra alina si pe care eu le-am considerat chiar plictisitoare
la final era un sigur vers, total rupt de text - tot in aparenta
putine texte au reusit sa-mi transmita mai multa emotie, vreodata
cam asta, cred, am incercat si eu aici =  în general
Vasile Munteanu
[21.Aug.11 21:09]

ai dreptate; dar eu rareori am încredere în "teoriile literare" de pe site; și nu pentru că nu apreciez calitatea intelectuală a unora dintre autori (altminteri nu aș comenta, mai ales în mod repetat); dar aș fi naiv să cred altceva decât: ori ceea ce se spune a mai fost spus (de același sau de altcineva) sau nu are mare valoare (nu-mi imaginez că cineva care crede că emite "originalități" interpretative le-ar pune în circulație pe site - acesta sau oricare); de aici reținerea mea (măcar apreciază sinceritatea :) ) de a mă lansa într-o discuție despre; cu alte cuvinte, nu vreau să comit eu înusumi ceea ce reproșez.

 =  aici
adrian pop
[21.Aug.11 21:24]
m-ai prins, nici eu nu discut prea usor despre poezie
in linii mari din aceleasi motive

dar azi am avut doua motive sa o fac:
i) am scris o frumoasa poezie despre banalitatile care pot sa fie trairi poetice (sau, este acelasi lucru, despre lucurile minunate pe care le putem face in loc sa stricam poeziile)
ii) am baut un pahar de vin dupa doua beri si-o arsita

 =  poietici.
Dan G. Dediu
[21.Aug.11 21:23]
It's so boring. Așa ceva e foarte la îndemână să scrii. Și oricât ai încerca tu să cauți un adversar în poezia care încearcă din toate puterile să transmită, să construiască, etc, aici nu e cazul. Pentru că nu e o poezie despre nimic, așa cum, să zicem, era Seinfeld, un serial despre nimic. Se simte vocea ta care se joacă, amestecă voit și pe Borges și pe Nick Nolte și pe tanti Lenuța, să iasă ceva drăguț și jucăuș. Poate era mai bine dacă rămâneai în umbră și erai mai puțin băgat în seamă. Textele tale încep să devină teziste și să își piardă din prospețime. Sau poate ăsta e și scopul?

 =  nici vorba, dan g, dediu
adrian pop
[21.Aug.11 21:29]
scopul este sa primesc comentarii inteligente de la avizati

si faptul ca ai reusit sa vezi in textul asta ceva "dragut si jucaus" ma uimeste
imi pierdusem speranta ca as putea fi inteles

scuza-mi franchetea, n-ai inteles nimic dar, permite-mi sa te citez, "te bagi in seama"
sa nu ma intelegi gresit, nu-i nicio problema, apreciez atit prietenii cit si avizatii =  Merită?
Mihai Robea
[10.Dec.18 14:27]
Ți-am înțeles intenția, Adrian, iar această intenție se înscrie pe drumul unei normalități care ar trebui să prevaleze(nu doar aici). Dar proastele obiceiuri sunt creditate și chiar stimulate de critici sau poeți cunoscuți, mult prea cunoscuți(mai ales în anumite cercuri). Îndatoritori, uneori acești tineri poeți sunt folosiți ca o coloană a cincea pentru cei care vor să-ți păstreze funcții, eventual calitatea de 'repere', fie împotriva unora din vechea generație. E un drum rău care nu duce nicăieri, o fundătură, iar acest drum rupe poezia de cei cărora ar trebui să li se adreseze..cu riscul de a deveni monoton. Am fi putut sta liniștiți la locurile noastre, poate nici nu am avea nevoie de așa ceva; dar am văzut destui tineri cu talent, poate neformați, care au fost îndrumați nu spre ceea ce ar fi putut fi, ci spre ceea ce au vrut alții să facă din ei - triști, obedienți, cu câteva recenzii și lansări pe măsură, parte dintr-un circuit pe care acești Alții îl conturează în funcție de propriile interese (să ne mai mire tonul acestor tineri poeți, acest sentiment al neputinței?); toate acestea nu au nimic de-a face cu civitatea.

...mi-e teamă că dincolo de zidurile acestei lumi literare totul stă altfel.


 =  mihai
adrian pop
[29.Aug.11 18:47]
acum am vazut comentariul tau (fiind acesta in offtopic, nu pe buna dreptate, as spune, pina la urma este cei ai vazut tu in aceasta poezie)deci acum iti raspund:

poezia asta nu este un manifest "politic"
este, cel mult, unul literar, un fel de "ars poetica" daca vrei, in cheie ludica
tot ce spui tu pare, sau chiar este, just, dar aici vorbeam despre altcevaNu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !