Comentariile membrilor:

 =  .
nica mădălina
[08.Aug.11 22:17]
ești în urmă tare cu realitatea normativă a drepturilor fundamentale.

iar proprietatea nu e capacitatea de a poseda, dreptul de proprietate exprima o relatie, intre proprietar - care el si numai el poate exercita posesia, folosinta și dispozitia asupra bunului - si, respectiv, toti ceilalti - care trebuie sa respecte ca numai proprietarul are acele prerogative.

asadar, ca drept, dreptul de proprietate exprima o relatie intre oameni, nu intre un om si un bun.

apoi, ca drept fundamental, dreptul de proprietate este dreptul de a deveni proprietar. cand devii proprietar se aplica ce spuneam mai sus.

asta asa, pentru inceput.

daca tot ai deschis acest subiect, pune mana pe macar cateva carti de drept, anul intai, altfel risti sa spui gogorite si astea sunt fix in detrimentul tau, ca purtator de drepturi.

 =  @ Mădălina
Daniel Ionuț Vasile
[09.Aug.11 09:40]
Sigur că da, Mădălina. Mă voi documenta mai mult – nici nu se poate altfel. În textul de față am comentat doar cele două articole citate din Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948).
De asemenea, în ceea ce privește dreptul de proprietate, nu am afirmat că ar fi „capacitatea de a poseda”, ci am precizat doar că Articolul 17 (1. Orice persoană are dreptul la proprietate...) recunoaște doar necesitatea – dreptul – individului de a poseda bunuri. Vezi bine că el nu descrie, așa cum ai arătat tu, o relație între oameni. În schimb, el atestă „dreptul de a deveni proprietar”, ca să folosesc formula ta, foarte bună de altfel.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !