Comentariile membrilor:

 =  Puțini...
Miclăuș Silvestru
[20.May.11 15:27]
sunt cai care binevoiesc a lăsa comentarii și o fac, dacă sunt plăcut impresionați de text sau ofensați și, mai ales dacă timpul le-o permite. Am lecturat cu plăcere semnificativii "doi bujori"...; o părere: de renunțat la rima "...ului", de revizuit punctuația, precum și "un doi bujori"( de reținut, e doar o părere). S-auzim de... mult succes! Cu mult respect!

 =  Erata...
Miclăuș Silvestru
[20.May.11 19:52]
cer scuze! La repezeală, am "lansat"... cai = cei...!

 =  alt doi bujori
Marius Lazarescu
[22.May.11 23:40]
Domnule Miclaus Silvestru, am intrat pe agonia cu speranta ca voi beneficia de
comentarii pe text. Nu era nevoie sa-mi fac si cont daca doream doar sa citesc
ce scriu altii. Ma bucura deci comentariul Dvs. Desigur, faptul ca v-a placut poemul imi aduce si un alt fel de bucurie.
Am folosit sintagma "am ajuns un doi bujori" ca licenta poetica, nu este o simpla derogare de la gramatica. Imaginati-va ca ar mai fi si altcineva care ar afirma despre sine" sunt doi bujori". Am fi doi, deci eu sunt "un doi bujori", iar acela ar fi "alt doi bujori".
Am rugamintea sa-mi clarificati problema rimei, eu nu vad rima sau nu prind prea bine sensul spusei Dvs.
De asemenea, daca nu v-ar fi prea incomod, v-as ruga sa faceti sugestii concrete in privinta punctuatiei. Eu doar am separat propozitiile prin virgule, dar poate imi scapa ceva.
Multumesc mult pentru urare.
Cu stima,
ML

 =  În privința ...
Miclăuș Silvestru
[23.May.11 16:11]
sugestiilor...: cu siguranță sunt pe Agonia cunoscători ai ortografiei mult mai dibaci decât mine. De fiecare dată când am sugerat "ceva anume" am avut "rezerve". Cel ce sugerează ar trebui să și argumenteze (...ceea ce propune), sau, propunerea să fie cu adevărat valabilă, convingătoare...! Sunt sincer și recunosc faptul că, aflându-mă în Atelier, am destule lipsuri și eu, în multe privințe chiar. Poate nu fac altceva decât să vă "scufund" mai mult...!
Totuși: rima de care spuneam... "geometria negraiului - șansa contrapunctului"(ului-ului) ... veți reveni cu modificare, probabil.

"Sperjur și trădător las taină în vișini și grauri,"
- mi se pare o propoziție confuză - înțeleg:
eu(sperjur și trădător) las o taină
sau înțeleg: "sperjur și trădare las taină în...."

Și altele...; de aceea, doar ca lectură, fără a-mi fi considerată varianta a fi o propunere de modificare, expun mai jos textul dv în "aranjamentu-mi personal"...

Am citit doar cărțile pe care le-am mințit și
nu am scris decât poemele pe care le-am înșelat.
Sperjur și trădător - las o taină graurilor din vișini,
mă ridic la ei, uimindu-i cu geometria negraiului,
hrănesc din palmă doi bujori care-mi spun toate.

Am iubit doar femeia care m-a ucis pe-ndelete și
nu am sădit decât copilul care m-a primit în el.
În mirarea mea ca un trident uitat în frunte,
las aerului dintre noi șansa contrapunctului,
soarta bimetalului arcuit peste febră și uitare.

Am ajuns un romb în care diagonalele nu se salută,
un doi bujori care susură vers între eter și pământ.

În cazul "licenței poetice" - situația e mai dificilă... cred eu, în funcție de... cum e înțeleasă!
Mult succes!



 =  rima-nerima
Marius Lazarescu
[23.May.11 19:52]
Domnule Miclaus Silvestru,
Daca ar fi si editorii atat de comunicativi ca Dvs. sunt sigur ca multi dintre cei inscrisi pe agonia ar castiga si ar creste! Nu pot decat sa va multumesc pentru timpul si atentia pe care mi le acordati.
Negraiului/contrapunctului nu este o rima, aici doar articolul si dativul sunt de vina. Sau daca este, este atat de slaba incat nici nu am vizat-o ca atare. Pentru mine nu este. Daca asta ar fi o rima, am vorbi cu totii involuntar in asfel de rime de dimineata pana seara, am fi o tara de poeti pe seama gramaticii.
Despre intelesul versurilor mele nu ma voi pronunta in amanunt. Nu este indicat ca autorul sa-si explice scrisa... am invatat si eu asta de la altii! Voi spune doar atat: sperjur si tradator (pentru ca am mintit carti si am inselat poeme)am depus taina in visini si grauri ca in banca.
Am citit forma data de Dvs. poemului, nu-mi este insa din pacate convenabila pentru ca simplifica aproape didactic morfolgia si sintaxa, transformind totul intr-o proza mai mult sau mai putin poetica.
Cu mult respect,
ML




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !