Comentariile membrilor:

 =  Emoționant
Vali Slavu
[09.Feb.11 13:32]
Domnule Tomescu, nici nu era nevoie de multe cuvinte, fotografiile vorbesc despre acele vremuri apuse. M-au emoționat toate... Ceea ce ați postat aici e istorie.

 =  ce bine de dvs.
Anni- Lorei Mainka
[09.Feb.11 14:52]
eu nu mai am decit o poza....restul au disparut cind au fost multi scosi din casele lor dupa Razboi.....si pozele s-au pierdut la fiecare mutat, au luat drumul lor, acum cred ca sunt la cei care nici nu stiu ca au mai existat poze alb negru....

va multumesc pentru aceste rememorari....
am scris despre asta o piesa radiofonica - in germana din nefericire...poate cindva o traduc, i-am spus In porturi straine...

da, dorul biruie mereu, daca nu se ascunde in coltul cel mai umbros al oaselor noastre

 =  Revin
Vali Slavu
[09.Feb.11 15:48]
V-aș sugera să găsiți un titlu mai sugestiv pentru această postare. "Din arhiva personală" parcă e prea banal, ar merge ca subtitlu. Pentru mine este o plăcere să caut titluri pentru texte, e ceva identic cu căutarea numelor pentru fetele mele. :)

 =  un gînd firesc
Viorica Pop
[09.Feb.11 18:36]
Cînd am început să citesc,credeam că-i o poveste de viață.Uitîndu-mă apoi la documente și fotografii,am realizat că de fapt sînteți mîndru de istoria personală,pe care vreți s-o înpărtășiți și altora.Apreciez aspectele rezistente din viață.Sinceră admirație.

 =  informații bogater în fotografii vechi
Maria Tirenescu
[09.Feb.11 18:21]
Ce fericiți sunt cei care au fotografii vechi! Sunt mai interesante decât acestea color, prelucrate, care se fac acum. Adevărată istorie. Ele vorbesc mai mult decât putem noi spune. Imaginea spune mai mult decât acele fraze pe care le adăugăm noi.

Am scanat și eu câteva poze, am postat dintre ele, chiar pe agonia, dar abia aștept să reiau scanarea pozelor vechi. Din păcate, nu prea am timp... Dar îmi voi găsi. Merită.


 =  Doamnelor:
nicolae tomescu
[09.Feb.11 19:18]


Doamna Vali: Vă mulțumesc pentru trecere, părere și sugestie. Și eu am fost preocupat de numele fetelor mele. I-am convins pe toți din familie să fie niște nume simple românești. Știu că în redacțiile marilor ziare sunt redactori specializați în titluri. Cât despre titlul acestei postări cred că reflectă exact conținutul.

Doamnă Anny:
Îmi pare rău de arhiva Dv. pierdută. Pe a mea am păstrat-o, mulți ani, în cufărul ce m-a însoțit pe vremuri,2 ani, în armata RPR. Pentru că „piesele de arhivă” au început să se deterioreze m-am gândit să le pun pe suport virtual. Asta îmi va lua timp dar am avantajul că le revăd, pe unele după zeci de ani.

Doamna Viorica: Nu din mândrie(dar poate mai ști?) am postat aceste poze ci gândindu-mă că au o valoare documentară, care, poate i-ar interesa pe unii colegi de sait.

Doamna Maria: Poze vechi am destule. Parcă ieri era vremea când mă retrăgeam nopțile, în „atelierul Foto” din baie ori debara. De la o vreme s-au cam prins nepoțeii pe unde le țin și pt. a le mai salva, așa cum am spus și mai sus, încerc să le bag pe calculator. În timpul acestei operațiuni mi-a venit ideea ca pe unele, mai vechi ce au stat pe pereții din casa bunicilor,să le postez, cu titlul de mai sus

Cu gânduri bune pentru Dumneavoastră

 =  E drept...
Miclăuș Silvestru
[09.Feb.11 21:33]
o scrisoare (de) peste ocean făcea cel puțin 3 săptămâni până la destinație și prin anii '75...!
De remarcat două lucruri: 1.)catrenul tipărit între flamuri
"În casă când va intra
Această cărticică-a mea,
Dea Dumnezeu ca să intre
Noroc și bine mult cu ea."

și
2.) costumele tradiționale, care erau mândria românilor (poate mai sunt și astăzi). Aș fi citit cu plăcere și amănunte...!
Dle Tomescu, postarea dv a trezit și în mine noian de amintiri. Mulțumesc!
mult succes!

 =  Domnule Miclăuș
nicolae tomescu
[11.Feb.11 17:02]
doar adineaori am observat comentariul Dv.
Unele scrisori, venite în aceea perioadă din SUA, ca aceasta din 16 noiembrie 1926 purtau, între cele 2 steaguri, versurile pe care le-ați remarcat. Hârtia format A4 se vindea, acolo, în redacția ziarului Foaia Poporului ce apărea la Cleveland (după modelul ziarului cu același nume din Sibiu). Dealtfel puteți observa că automobilul, pe care sunt fotografiate cele 4 fete în costum popular,printre care și mireasa, este inscripționat ca fiind al presei. Că tânăra doamnă avea legături cu presa reiese dintr-o tăietură din acel ziar cu o poezie semnată de ea. Invitația la nuntă și poezia le-am inclus într-unul din capitolele din Spre Necunoscut (cred că în Povestirile Victoriei)
Sper că noianul amintirilor, ce vi l-am trezit, a fost plăcut

 =  fagarasenii
nicu brezoianu
[13.Feb.11 03:20]
De unde ai omule documentele astea? de vreo treizeci de ani locuiesc in Fagaras si ii cunosc istoria destul de bine. Intr/adevar, multi au fost plecati in America, Cleveland era leaganul romanilor, ca si astazi de altfel. Calatoria pana acolo era o adevarata Odisee.Plecau de la Sibiu cu postalionul si se imbarcau de obicei de la Tieste sau Rjieka, calatorind saptamani in sir in conditii mizere. Multi s/au intors si din banii castigati si-au cumparat pamant si utilaje.Altii au ramas. Fundatia Negru Voda din Fagaras a organizat recent o expozitie cu imagini ale breselor de romani din America. Imagini document, Istorie!

 =  De unde le am?
nicolae tomescu
[13.Feb.11 10:20]
De la înaitași. De mic mi-a plăcut să păstrez "vechituri". Dacă nu mi-ar fi plăcut, sunt sigur, s-ar fi pierdut. Am postat doar câteva care mi se par a avea o valoare documentară de interes mai general. Și alte scrisori prin conținutul lor, de și personal, arată realități, mai generale, ale acelor vremi.
Între Sâmbăta Inferioară( de jos ) și satul Ruși sunt vreo 8o Km dar cei 2 tineri s-au întâlnit la mii de Km tocmai în Cleveland.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0