Comentariile membrilor:

 =  .
Raul Ionut Coldea
[04.Feb.11 16:05]
eu văd aici trei feluri de a spune ceva, frumoase de altfel, dar atât. oare nu ar merita mai multă atenție, nu ar emrit cumva legate, măcar firav? Pentru că dacă s-ar spune cu mul mai mult, și-ar pierde din tărie. Mă gândesc, zic.

 =  sfat bun
Madalin Ciortea
[04.Feb.11 16:19]
Am ținut cont de sfatul tău și am retușat poemul scris dintr-o simplă idee.

 =  .
nica mădălina
[04.Feb.11 16:26]
fa ceva cu majusculele la inceput de rand, ti le-a introdus word-ul cat dadeai enter, preocupat sa mai umpli textul cu ceva.

sunt deranjante, atunci cand nu urmeaza dupa punct.

a innoptare poate fi inlocuit cu se innoptează, dacă pui punct inainte de asta.

si inca un detaliu: textul nu e poem, e cel mult poezie. poemul e altceva. si vad ca tot se foloseste acest termen complet anapoda, adica fara legatura cu lucrul la care trimite, de fapt.


 =  .
Madalin Ciortea
[04.Feb.11 16:33]
Cine a spus ca este poem? Scrie clar ca este poezie. In fapt nici nu imi doresc sa scriu poem, poezie, proza sau altceva. Pur si simplu este un insemn al gandurilor mele si nimic mai mult. Urasc faptul ca trebuie sa caut o categorie in care sa inscriu textele.
Majusculele sunt o chestie de gust personal, care nu intra in discutie. Sunt alese de mine, nu sunt pregatite automat.

 =  .
Raul Ionut Coldea
[04.Feb.11 20:31]
cred că e mai bine acum se mai poate lucra, dar e altfel. Aș urma satul de mai sus și aș face ceva cu majusculele, pentru că așa nu duc în nicio direcție. Cât despre ce s-a spus despre poem și poezie...cred că ar trebui să fim mai atenți, într-adevăr. Știu că e valabil și pentru mine, uneori..:)

 =  .
nica mădălina
[04.Feb.11 16:40]
tu ai zis, madalin, in com. asa ca relax. eu ma refeream la faptul ca poemul e o "lucrare" mai ampla, care are fir epic mai puternic. atata tot. nu te acuzam de cine stie ce.

chiar si ca alegere a ta, tot sunt deranjante. fractureaza ceva care tocmai de asta nu are nevoie. adica un discurs simplu, ce mizeaza pe imagine. si majusculele la fiecare rand o taie, ca si cum faci afsii o poza si apoi doare ca nu mai ai la ce sa te uiti.

dar tu stii mai bine. in plus, chiar ai dreptul, ca autor, sa mergi impotriva propriului text, prin alegeri ale tale.

 =  err
nica mădălina
[04.Feb.11 16:42]
in loc de oribilitatea de "faci afsii" a se citii faci fasii sau sfasii. scuze.

 =  .
nica mădălina
[04.Feb.11 16:43]
siiiii suta de mii de erate: citiii, cu trei i! fir-ar!

adica citi, normal.

ps: daca sunt ganduri, ai si incadrarea asta, apropo, la dispozitie.

 =  aspecte
Madalin Ciortea
[04.Feb.11 16:45]
Înteleg ce spui și îți multumesc pentru sfat. Deși în primă fază vad lucrurile ca fiind ok, este posibil să văduvesc expresia finală.
O să mă gândesc la aspectul precizat de tine. Merci.

 =  .
Raul Ionut Coldea
[04.Feb.11 17:03]
termenul acesta de poem s-a dus departe de ce înseamnă de fapt, e adevărat. dar există și poeme foarte scurte, nu mădălina? adică un discurs poetic care comprimă și esențializează foarte mult poate fi la fel de poem ca un... poem :)) Aici nu e cazul, sunt și eu de acord. Oricum, a apucat-o pe o direcție ciudată acest termen.
Cât despre majuscule, sunt de acord cu Mădălina. Poate că e o marcă personală, dar e ciudat cumva.
Mai voiam să zic că acum se poate vorbi despre o poezie în cazul de față, să zicem. Mai are ceva consistență acum.

 =  .
nica mădălina
[04.Feb.11 17:10]
nu, nu-s de acord, raul. acelea sunt poezii.

mă rog, discuția ar fi amplă. spun doar că dacă și astea câteva distincții se duc, dacă le permitem unor termeni să alunece-ntr-alții așa, cu ușurătate, fără suport, adică pur discursiv, pentru că "așa ne vine", va fi și mai greu apoi de înlăturat o consecință sau alta. gen umflări ale nimicului sau reduceri a ceea ce chiar e ceva.

să o spun mai pe șleau: destul că sunt o grămadă de confuzați care spun poem și textelor care nici poezie nu sunt și nici în picioare ca texte nu stau, încât măcar cei ce știu să delimiteze niște lucruri să continuă să o facă.

mă rog, e vorba că la nivel macro, se duc de-a dura o grămadă de demarcații nu pentru că ar fi apărut forme noi și consistente de discurs, care să le transceandă (pe ele, pe demarcațiile aste), ci doar din necunoștere și din folosirea, în exces, fără noimă și responsabilitate a unor termeni pe care cei ce fac atfel nici măcar nu și i-au însușit. cum nici realitățile literare pe cae le desemnează.

ăsta e riscul, raul, printre altele.

 =  .
Raul Ionut Coldea
[04.Feb.11 17:20]
E posibil să fie așa. Nu știu. Și eu sunt unul dintre cei care folosește termenul destul de des și nu prea gândește ce spune, recunosc. Nu știu care e explicația, dar poate-poate vine de la "I am writing a poem", "scriu un poem". E o posibilă explicație. Și nu mai zic. Mă opresc și mă gândesc.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0